капустяні і цибулеві овочі

Додано: 4 жовтня
Предмет: , 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Капустяні овочі багаті на:

варіанти відповідей

вітаміни С, В1, В2, РР,Е та цукри;

крохмаль

ефірні олії

Запитання 2

Червоноголову капусту використовують для:

варіанти відповідей

квашення

для салатів і для маринування

для перших страв

Запитання 3

Якщо капуста пошкоджена гусінню – її занурюють у:

варіанти відповідей

холодну проточну воду

обшпарюють

холодну підсолену воду.

Запитання 4

Кулінарні властивості білоголової капусти визначаються :

варіанти відповідей

тугістю та розміром головки;

кольором та розміром листя

тугістю головки та довжиною внутрішнього качана.


Запитання 5

Цибулеві овочі багаті на :

варіанти відповідей

жири, вуглеводи

ефірні масла, цукри, мінеральні речовини;

рідину

Запитання 6

Цибулю ріпчасту використовують для приготування :

варіанти відповідей

перших та других страв

соусів, салатів

солодких страв

Запитання 7

Для нарізування ріпчастої цибулі використовують такі форми нарізки:

варіанти відповідей

кільця, півкільця, часточки

дрібні кубики, січення

шпалки , зірочки.

середні та великі кубики

Запитання 8

У цибулі-порей їстівним є:

варіанти відповідей

тільки стебло

тільки листя

у молодої – листя й стебло, у старої – стебло

Запитання 9

Ріпчасту цибулю можна нарізати:

варіанти відповідей

брусочками, скибочками

кубиками,соломкою,кільцями, напівкільцями.

кружальцями, скибочками

Запитання 10

капусту, нарізану часточками, використовують:

варіанти відповідей

для варіння і припускання

для борщів

для супів

Запитання 11

До яких овочів відносять кольрабі

варіанти відповідей

цибулеві

капустяні

бульбоплоди

Запитання 12

капусту можна нарізати:

варіанти відповідей

соломкою, часточками

квадратиками

брусочками

дрібне січення

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест