Картка до теми вуглеводи, амінокислоти, білки

Додано: 4 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 83 рази
10 запитань
Запитання 1

Ознака, що характерна для глюкози:

варіанти відповідей

а) за звичайних умов легко реагує з натрій гідроксидом;

б) має молекулярну кристалічну ґратку;

в) за звичайних умов – рідина;

г) її розчин проводить електричний струм.

Запитання 2

Речовина, за допомогою якої можна виявити глюкозу:

варіанти відповідей

а) арґентум нітрат;                                       

 б) йод; 

в) магній гідроксид; 

 г) лакмус.

Запитання 3

Група вуглеводів, до яких належить целюлоза:

варіанти відповідей

а) моносахариди;

б) полісахариди;

в) трисахариди;

г) дисахариди.

Запитання 4

Вуглеводи, із залишків яких складається молекула сахарози:

варіанти відповідей

а) мальтоза і лактоза;

б) дві молекули глюкози;

в) дві молекули фруктози;

г) глюкоза і фруктоза.

Запитання 5

Природна сировина для добування сахарози:

варіанти відповідей

а) буряк;

б) деревина;

в) картопля; 

г) нафта.

Запитання 6

Фізична властивість амінокислот:

варіанти відповідей

а) за звичайних умов – рідкі речовини, що добре проводять електричний струм;

б) яскраво забарвлені речовини;

в) усі амінокислоти при нагріванні сублімують;

г) кристалічні речовини, добре розчинні у воді.

Запитання 7

Хімічна властивість білків:

варіанти відповідей

а) при нагріванні у воді набувають чорного забарвлення;

б) під впливом сонячного світла розпадаються на забарвлені амінокислоти;

в) додавання розчину купрум(II) гідроксиду до розчину білків призводить до появи синьо-фіолетового забарвлення;

г) в присутності нітратної кислоти набувають малинового забарвлення.

Запитання 8

Функціональна група, яка міститься в молекулах амінокислот:

варіанти відповідей

а) –ОН;

б) –СООН;

в) –СОН;

г) –SH.

Запитання 9

Молекулярна формула амінооцтової кислоти:

варіанти відповідей

а) C2H4O2;

б) C2H4NO2;

в) C2H6NO2

г) C2H5NH2.

Запитання 10

Реакція, характерна для білків:

варіанти відповідей

а) полімеризація;

б) гідроліз;

в) гідратація;

г) естерифікація.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест