Карвінг з фруктів та овочів.

Додано: 27 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 45 разів
15 запитань
Запитання 1

Кулінарний карвінг це:

варіанти відповідей

Техніка декоративного формування борошняних виробів

Допоміжний спосіб теплового обробляння харчових продуктів

Фігурне вирізування з овочів та фруктів

Запитання 2

Яке свято, тайських імператорів, започаткувало кулінарний карвінг ?

варіанти відповідей

Свято весняного рівнодення

Свято води та світла

Свято врожаю 

Запитання 3

Японське мистецтво кулінарної різьби називають: 

варіанти відповідей

Татамі

Мукімоно 

Орігамі 

Запитання 4

Перший конкурс по карвінгу провів?

варіанти відповідей

Тайський король Рама I (1782-1809) 

Міністр культури Тайланду (2000 р до н.е.)

Принцеса Тайланду (7000 р. до н.е.) 

Запитання 5

Коли в Тайланді, відкрили курси карвінгу для усіх бажаючих громадян країни?

варіанти відповідей

Після тайської революції 1932 р

В період холодної війни

Після II світової війни

Запитання 6

Улюблені елементи тайських карвінгистів-кулінарів ?

варіанти відповідей

Квіти та рослинні елементи

міфічні образи 

ієрогліфи

Запитання 7

Основний інструмент кулінарного карвінгу ?

варіанти відповідей

Тайський ніж

Українські ножі

Шеф - ніж

Запитання 8

Найпростіша техніка виготовлення «троянди» з помідора ?

варіанти відповідей

Використати зрізану шкірку з поверхні плоду 

Нарізати плід на слайси

Розрізати помідор навпіл v-ножем 

Запитання 9

Субтропічні плоди це.....

варіанти відповідей

Банан, манго, ківі 

Гранат, цитрусові, інжир, хурма, фейхоа

Лохина, аґрус, порічка, румбамбар, рокамболь

Запитання 10

Назва якого плоду ,з німецької мови, дослівно перекладається - «китайське яблуко» ?

варіанти відповідей

Лимон

Айва

Апельсин

Запитання 11

В якій країні Європи, морква вважається фруктом ?

варіанти відповідей

Франція

Португалія 

Японія

Запитання 12

Щоб морква при вирізуванні не кришилася (ламалися) її...

варіанти відповідей

Заливають водою із додаванням кубиків

льоду

Замочують у підкисленій воді на 1 год

Замочують у солоній воді на 1-2 год

Запитання 13

Як підготовляють кореневище буряка до процесу вирізування?

варіанти відповідей

Замочують у холодній воді

Замочують у підкисленій воді

Прогрівають до кімнатної температури

Запитання 14

Як готують кавун до процесу вирізування? 

варіанти відповідей

Прогрівають до кімнатної температури

Охолоджують 

Занурюють у льодяну воду

Запитання 15

Який термін зберігання готових прикрас з овочів ?

варіанти відповідей

1 доба

2 доби

10 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест