ККР Організація обслуговування в ЗРГ

Додано: 9 травня 2023
Предмет:
Тест виконано: 87 разів
51 запитання
Запитання 1

Назвати обладнання, що його використовують у торговельній залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни.

варіанти відповідей

Столи

Серванти

Прилавки

Шафи

Запитання 2

Назвати основні столові набори

варіанти відповідей

Розливна ложка для супів, ложка для салатів

Ніж для масла вершкового, виделка кокотна

Виделка-лопатка для шпротів, ніж-виделка для сирів твердих

Закусочні, рибні набори

Запитання 3

Назвати допоміжні столові набори

варіанти відповідей

Закусочні

Фруктові

Рибні

Лопатка для ікри зернистої, виделка для устриць

Запитання 4

Назвати варіант складання серветки тканинної, якою краще засервірувати стіл для бенкету в ресторані

варіанти відповідей

Книжечкою

Трикутником

Валиком

Парусом

Запитання 5

У якому посуді подають прозорі супи?

варіанти відповідей

У тарілках глибоких столових

У горщиках керамічних

У чашках бульйонних із блюдцем

У мисках супових

Запитання 6

Назвати приміщення для очікування та відпочинку гостей – учасників бенкету

варіанти відповідей

Вестибюль

Гардероб

Бенкетна зала

Аванзал

Запитання 7

Мийну столового посуду в закладі ресторанного господарства потрібно розмістити поряд із ...

варіанти відповідей

гарячим цехом

торговельною залою та сервізною

цехом холодних закусок і роздавальнею

вестибюлем

Запитання 8

Назвати посуд, який належить до одноразового

варіанти відповідей

Скляний

Порцеляновий

Із полімерних матеріалів

Дерев’яний

Запитання 9

Назвати призначення кокільниці

варіанти відповідей

Для подавання юшки з риби

Для подавання гарячих соусів

Для запікання грибів у соусі

Для запікання і подавання гарячих закусок із риби та морепродуктів

Запитання 10

Горщики керамічні великі слугують для приготування і подавання ...

варіанти відповідей

фірмових напоїв

гарячих соусів

перших і других страв, борошняних кулінарних страв під час гуртового обслуговування

гарячих закусок із м’яса, субпродуктів

Запитання 11

На якій відстані від краю столу потрібно розмістити тарілку закусочну або тарілку мілку столову?

варіанти відповідей

5 см

2 см

4 см

1 см

Запитання 12

Якими наборами слід сервірувати стіл, якщо до меню входять холодні закуски, гарячі м’ясні страви і десерт?

варіанти відповідей

Закусочними, столовими і десертними

Закусочними, десертними і рибними

Столовими та закусочними

Закусочними і десертними

Запитання 13

Температура подавання гарячих супів – не менше ніж …

варіанти відповідей

55 °С

60 °С

65 °С

75 °С

Запитання 14

Назвати страву, яку доцільно подавати у горщиках

варіанти відповідей

Ескалоп

Печеня по-домашньому

Лангет

Биточки по-селянськи

Запитання 15

Для споживання яйця, звареного у «мішечок», що подають у пашотниці, слугує … ложка

варіанти відповідей

кавова

чайна

десертна

столова

Запитання 16

Необхідний для сервірування посуд і набори столові перед початком роботи отримує …

варіанти відповідей

матеріально відповідальна особа сервізної

буфетник

завідувач виробництва

адміністратор

Запитання 17

Яку столову білизну використовують для полірування посуду?

варіанти відповідей

Ручники

Серветки паперові

Рушники

Серветки тканинні

Запитання 18

Обрати варіант складання серветки тканинної, якою краще засервірувати стіл до сніданку в ресторані при готелі

варіанти відповідей

Валиком

Зайчиком

Тюльпаном

Віялом

Запитання 19

Супи-пюре слід подавати у посуді з порцеляни та фаянсу:

варіанти відповідей

у чашці бульйонній з блюдцем

у керамічному горщику

у тарілці глибокій столовій

у тарілці глибокій десертній

Запитання 20

Чай зелений подають у …

варіанти відповідей

чашках чайних із блюдцем

піалах

склянках конусних високих

чайнику

Запитання 21

Якими наборами слід засервірувати стіл, якщо до меню входять холодні закуски та гарячі страви з м’яса?

варіанти відповідей

Закусочними і столовими

Закусочними і десертними

Столовими і рибними

Фруктовими і столовими

Запитання 22

Для споживання салатів фруктових, яблук, кавунів користуються … набором

варіанти відповідей

закусочним

десертним

фруктовим

столовим

Запитання 23

Температура подавання холодних страв і закусок:

варіанти відповідей

8–9 °С

10–14 °С

14–18 °С

22–24 °С

Запитання 24

Вартість столового посуду, що став непридатним у процесі обслуговування (з’явилися тріщини), оплачується за рахунок …

варіанти відповідей

відвідувача

закладу ресторанного господарства (списують)

винного працівника закладу ресторанного господарства

бригади офіціантів закладу ресторанного господарства

Запитання 25

Спеціалізований заклад ресторанного господарства – це ...

варіанти відповідей

пиріжкова

ресторан

бар

їдальня

Запитання 26

Чарка лафітна призначена для …

варіанти відповідей

червоних столових вин

білих сухих та напівсухих столових вин

коньяку

лікерів

Запитання 27

Стіл для споживання бутербродів і риби солоної сервірують ... наборами

варіанти відповідей

десертними

закусочними

столовими

рибними

Запитання 28

Якими приборами потрібно сервірувати стіл, якщо меню містить холодні закуски овочеві та фрукти?

варіанти відповідей

Закусочними і десертними

Закусочними та рибними

Закусочними та фруктовими

Закусочними і столовими

Запитання 29

Гарячі соуси до страв подають у … соусниках

варіанти відповідей

металевих

порцелянових

фаянсових

скляних

Запитання 30

Назвати призначення ручників офіціантів

варіанти відповідей

Для використання під час подавання страв

Для полірування посуду

Для витирання посуду і наборів

Для витирання рук

Запитання 31

На якій відстані від краю столу потрібно розмістити столові набори?

варіанти відповідей

2 см

4 см

1 см

5 см

Запитання 32

У ресторанах із національною кухнею (українською) користуються … посудом

варіанти відповідей

порцеляновим

керамічним

металевим

скляним

Запитання 33

Кришталевим посудом користуються у …

варіанти відповідей

ресторанах

кафе

їдальнях

барах

Запитання 34

Порцеляновий посуд, що його використовують для подавання перших страв, – це …

варіанти відповідей

тарілка пиріжкова

блюдо кругле

тарілка десертна

тарілка столова глибока

Запитання 35

Металевий посуд, що його використовують для подавання гарячих закусок, – це …

варіанти відповідей

турка

баранчик круглий

кокотниця

ікорниця

Запитання 36

До яких страв рекомендують подавати солодке шампанське?

варіанти відповідей

Солодкі страви

Холодні закуски

Другі страви

Гарячі закуски

Запитання 37

Назвати скло, яким сервірують стіл для подавання білих сухих та напівсухих столових вин

варіанти відповідей

Чарка рейнвейна

Чарка мадерна

Чарка лафітна

Фужер

Запитання 38

Який прийом влаштовують лише жінки і для жінок?

варіанти відповідей

Бокал шампанського

Прийом-сніданок

Бокал вина

Прийом – чай, кава

Запитання 39

Заклади ресторанного господарства, що поділяються за класами, – це …

варіанти відповідей

ресторани і бари

кафе і бари

ресторани та їдальні

закусочні та буфети

Запитання 40

Які тарілки слід використати як підставні під глибокі столові тарілки під час подавання супів?

варіанти відповідей

Закусочні

Столові мілкі

Пиріжкові

Десертні мілкі

Запитання 41

Які столи краще ставити у торговельній залі за діагоналлю або у шаховому порядку?

варіанти відповідей

Круглі

Прямокутні

Квадратні

Шестикутні

Запитання 42

Відстань між тарілкою і наборами, а також між наборами під час сервірування:

варіанти відповідей

0,5 см

1,0 см

1,2 см

1,5 см

Запитання 43

Хто зустрічає, проводить до столика і подає меню відвідувачам у торговельній залі ресторану?

варіанти відповідей

Офіціант

Метрдотель

Швейцар

Бармен

Запитання 44

До овочевих холодних закусок та солінь краще подавати …

варіанти відповідей

білі сухі або напівсухі вина

червоні сухі вина

десертні вина

горілку та гіркі настоянки

Запитання 45

Які алкогольні напої краще подавати до солодких страв, плодів та ягід?

варіанти відповідей

Коньяк

Лікери

Десертні вина

Сухе і напівсухе шампанське

Запитання 46

У номер готелю гарячі страви і напої доставляють у …

варіанти відповідей

каструлях

порційних тарілках і скляному посуді

термосах

закритому посуді

Запитання 47

Назвати тип закладу ресторанного господарства, який передбачено при промислових підприємствах

варіанти відповідей

Ресторан

Кафе

Їдальня

Закусочна

Запитання 48

Назвати вид сервісу, для якого характерне обслуговування за допомогою приставного столика або ресторанних візків

варіанти відповідей

Англійський

Французький

Німецький

Американський

Запитання 49

Колективи працівників за ступенем концентрації поділяють на …

варіанти відповідей

великі та малі

дитячі й дорослі

галузеві та кооперативні

зосереджені та розосереджені

Запитання 50

Назвати заклади ресторанного господарства, де застосовують самообслуговування

варіанти відповідей

Ресторан вищого класу

Кафе

Бар

Ресторан швидкого обслуговування

Запитання 51

Відповідальним за подавання напоїв у ресторані класу «люкс» є …

варіанти відповідей

адміністратор

сомельє

метрдотель

старший офіціант

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест