Класифікація та види кондитерських виробів

Додано: 13 лютого 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 132 рази
12 запитань
Запитання 1

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення.

варіанти відповідей

На натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати

На «перші страви» (англ. first course), «другі страви» (англ. second course) та «солодкі страви»

 На перші страви, основну страву та десерт

На борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв 

Запитання 2

 Кондитерські вироби поділяються на          

варіанти відповідей

Борошняні, цукрові

Варення,мармелад, вафлі

Карамель, цукерки, тістечка, кекси, мармелад  

Запитання 3

 У чому полягає особливість кондитерських виробів   

варіанти відповідей

 У їх високій харчовій цінності 

У біологічно-активних речовинах

Запитання 4

Цукристі кондитерські вироби це-

варіанти відповідей

фруктово-ягідні, карамельні, шоколад та какао-порошок, цукерки

карамельні, кекси, торти, рулети

Запитання 5

 Що таке тісто приготування?       

варіанти відповідей

Це приготування тіста

Змішування борошна з компонентами рецептури і формування зв’язаної  маси

Запитання 6

Назвіть борошняно кондитерські вироби - це

варіанти відповідей

Печево, пряники, вафлі, торти, тістеска, кекси, рулети, булочки та інші

цукерки, печево, халва,варення

мармелад, зифір шоколад

Запитання 7

Визнач правильну послідовність обробки й випікання виробів із дріжджового тіста

варіанти відповідей

Розподіл на шматочки, округлення, попереднє вистоювання, формування, остаточне вистоювання та оброблення

Округлення, розподіл на шматочки, формування та оброблення

Запитання 8

Для чого необхідно просіювати борошно?

варіанти відповідей

для видалення сторонніх залишків

для збагачення борошна повітрям, для видалення сторонніх залишків 

для збільшення об’єму борошна

Запитання 9

Борошно - це:     

варіанти відповідей

порошкоподібний продукт розмелювання картоплі

порошкоподібний продукт розмелювання зернових

порошкоподібний продукт, білого кольору отриманий з буряка

Запитання 10

Печиво належить до ...

варіанти відповідей

борошняних кондитерських виробів 

цукристих кондитерських виробів

фруктово-ягідних кондитерських виробів

Запитання 11

Основними показниками виду крохмалю є...

варіанти відповідей

щільність

розмір та форма крохмальних зерен

колір

Запитання 12

Показником якості і сорту борошна є

варіанти відповідей

 смак

колір

запах

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест