Клеймування туш

Додано: 23 лютого 2022
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 30 разів
15 запитань
Запитання 1

З якою метою застосовують позначку придатності  

варіанти відповідей

 застосовується для підтвердження  придатності  необроблених  харчових   продуктів тваринного походження для споживання людиною.

застосовуються для позначення необроблених харчових продуктів тваринного походження, що визнані за  наслідками  державної  ветеринарно-санітарної   експертизи непридатними для споживання людиною та потребують відповідної обробки;

застосовуються для позначення оброблених харчових продуктів , що  потребують відповідної обробки: знешкодження, утилізації;

Запитання 2

Яка мета застосування ветеринарних штампів

варіанти відповідей

застосовують для маркування туш ВРХ, що відповідають першій категорії вгодованості

застосовують для переклеймовування туш

застосовують для позначення необроблених харчових продуктів що визнані непридатними для споживання людиною та потребують відповідної обробки (знешкодження, утилізації);

Запитання 3

Яке клеймо застосовують для клеймування телятини першої категорії вгодованості?

варіанти відповідей

Кругле

Квадратне

Трикутне

Запитання 4

Яке клеймо застосовують для клеймування яловичини другої категорії вгодованості?

варіанти відповідей

Кругле

Квадратне

Трикутне

Запитання 5

На яку частину туші наносять клеймо, при маркуванні напівтуш телятини першої категорії?

варіанти відповідей

Лопаткову

Стегнову

Лопаткову і стегнову

Запитання 6

На яку частину туші наносять клеймо при маркуванні напівтуш ялвичини першої категорії

варіанти відповідей

Лопаткову

Стегнову

Лопаткову і стегнову

Запитання 7

Яке клеймо застосовують для маркування свинини третьої категорії

варіанти відповідей

Кругле

Квадратне

Овальне

Трикутне

Запитання 8

На тушу свиней нанесено квадратне клеймо, праворуч від клейма штамп літери "М". До якої категорії вгодованості належить туша і на що вказує штамп літери "М"?

варіанти відповідей

Перша категорія, свині молодняк (свинки і кабанчики);

Друга категорія, підсвинки

Пята категорія, поросята-молочники.

Запитання 9

На яку частину туші наносять клеймо при маркуванні напівтуші свиней четвертої категорії?

варіанти відповідей

Лопаткову

Стегнову

На фанерну бірку, яка привязується шпагатом до задньої кінцівки туші.

Запитання 10

На напівтушах і тушах свинини праворуч від клейма стоїть штамп літер "ПП". На що вказує штамп?

варіанти відповідей

Напівтуша з дефектами технологічної обробки

Напівтуша призначених для виготовлення продуктів дитячого харчування

Напівтуша некастрованих биків, віком старше трьох років

Запитання 11

Який штамп ставлять праворуч від клейма, при маркуванні конини першої категорії?

варіанти відповідей

прямокутний штамп "Конина" 

штамп літери К

штамп літери М

Запитання 12

Місце нанесення клейма на туші коней

варіанти відповідей

На кожну напівтушу конини ставлять два клейма - по одному на стегновій і лопатковій частинах туші

На кожну напівтушу конини ставлять одне клеймо - на лопаткову частину туші

На кожну напівтушу конини ставлять одне клеймо - на стегнову частину туші

Запитання 13

Як маркують тушки птиці з дефектами технологічної обробки клеймують на спинці клеймом відповідної категорії і штампом літери "П".

варіанти відповідей

клеймують на спинці клеймом відповідної категорії і штампом літери "П".

клеймують на спинці клеймом відповідної категорії і штампом літери "ПП".

застосовують електротавро з цифрою "1" 

Запитання 14

На тушки птиші якої категорії вгодованості наклеюють паперову етикетку рожевого кольору

варіанти відповідей

першої

другої

пісні

Запитання 15

На тушки кролів та нутрій клейма наносять на

варіанти відповідей

лопаткову частину тушки

зовнішній бік гомілки

на спинку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест