Які торговельні приміщення відносять до основних ?
Які торговельні приміщення відносять до допоміжних ?
Який діаметр має закусочна тарілка?
Який діаметр має пиріжкова тарілка?
Який діаметр має мілка столова тарілка?
Якими чарками не сервірують стіл, а подають разом з напоями ?
Спуск скатертини при покритті столу повинен складати:
В якій послідовності проводиться сервірування столу?
На якій відстані від краю столу ставлять закусочну тарілку при сервіруванні ?
Де при попередньому сервіруванні столу ставлять пиріжкову тарілку?
В якій послідовності від основної тарілки розміщують виделки?
Як сервірують стіл виделками?
Яке скло використовують для попереднього сервірування столу на банкет?
Який час тримають зарезервований стіл, якщо замовник не прибув вчасно?
Як подається меню відвідувачу?
З якого боку офіціант приймає замовлення?
Схема роботи офіціанту після прийому замовлення?
Як правильно переносити тацю?
При якому способі подавання страв офіціант обслуговує з лівого боку правою рукою?
Для індивідуального обслуговування споживачів у ресторані в першу чергу подають:
Які види банкетів проводять без розміщення за столом?
Що першим виставляють на стіл при сервіруванні банкету-фуршету?
Де кладуть кувертну картку при сервіруванні столу на прийомах?
Найпочесніще місце за столом на офіційному прийомі, якщо присутні тільки чоловіки
Який формат поєднує в собі ресторан, фаст-фуд і «шведський стіл»?
При якому форматі декілька підприємств, об'єднані одним загальним залом?
Для якого закладу характерним є взаємозалежність між усіма елементами?
Які послуги надають в номерах готелів?
Які умови харчування при напівпансіоні?
Яке з тверджень не вірне? «Офіціант користується ручником, щоб…»
1. Визначте функціональне призначення стрейнера?
Визначте функціональне призначення рімера?
Визначте функціональне призначення джигера?
Визначте назву посуду по фото
Визначте назву посуду по фото
Визначте назву посуду по фото
Визначте назву посуду по фото
Що розміщують на робочому місці перед барменом
В чому полягає сутність дегоржажу при виробництві шампанського?
В чому полягає сутність ремюажу при виробництві шампанського?
В чому полягає сутність асамбляжу при виробництві шампанського?
Який процес властивий лише при виробництві шотландського віскі?
Яку роль при приготуванні коктейлів відіграє пом'якшувально-згладжувальний компонент?
Яку роль при приготуванні коктейлів відіграє смако-ароматичний компонент?
Яку роль при приготуванні коктейлів відіграє наповнювач?
Що слугує емульгаторами при приготуванні коктейлів?
Система охолодження вин в спеціальному охолоджувачі з водою і льодом
Підтримування кімнатної температури для пляшок занесених з погребу
Яку називаються процес відокремлення вина від осаду шляхом переливання вина з пляшки в графін?
При якому методі напій готують в склянці для змішування?
При якому методі частину компонентів розтирають?
При якому методі компоненти в склянці розміщують шарами?
21.Який компонент не змішують в шейкері?
При приготуванні яких коктейлів використовують спосіб «Білд»?
При приготуванні якого коктейлю використовують спосіб «Шейк»?
21.При приготуванні яких коктейлів використовують спосіб «Леєр»?
При приготуванні якого коктейлю використовують спосіб «Мадл»?
При приготуванні якого коктейлю використовують спосіб «Бленд»?
Які коктейлі відносять до аперитивів?
В якій послідовності укладають шари при приготуванні коктейлю Б 52?
У чому полягає сутність стратегічного планування?
Який перший етап при стратегічному плануванні?
З допомогою яких чинників здійснюється реалізація стратегії?
До якої групи чинників зовнішнього середовища відносять інфляцію?
До яких чинників зовнішнього середовища відносять життєві цикли різ-
них товарів?
До якого принципу відноситься залучення до процесу планування співро-
бітників?
1. До групи яких чинників зовнішнього середовища відносять діяльність
іноземних інвесторів?
Яка відповідь розкриває зміст поняття "організації"?
3 яких елементів складається організаційний процес управління?
1. Кому делегують повноваження?
В якому документі зазначено відповідальність і повноваження спеціаліста?
Яка відповідь розкриває поняття "процес спонукання людини до дій"?
Що вивчають змістовні теорії мотивації?
Що розкриває мотивувати працівників?
На скільки категорій поділяють потреби людей за теорією Абрахама
Маслоу?
Яка відповідь розкриває поняття "контроль"?
Які проблеми вирішуються з допомогою контролю на підприємстві?
В яких формах здійснюється управлінський контроль ?
Який принцип контролю відображає загальні пріоритети розвитку
підприємства?
Завдяки чому керівник одержує інформацію для прийняття управлін-
ських рішень?
Які елементи комунікаційного процесу Ви знаєте?
У чому полягає наукова обґрунтованість управлінських рішень ?
У чому полягає суть повноважності управлінських рішень ?
Як поділяються за змістом методи управління?
Які елементи відносяться до економічних методів управління?
Які основні типи формальних груп існують на підприємстві?
Які фактори впливають на ефективність діяльності груп?
Які форми влади ви знаєте?
Які форми впливу ви знаєте?
Яка відповідь розкриває поняття "конфлікт"?
В залежності від властивостей показники якості продукції розрізняють:
В залежності від кількості властивостей показники якості продукції бувають:
В залежності від використання для оцінки показники якості продукції розрізняють:
В залежності від стадії визначення значень показники якості продукції розрізняють:
Відносна характеристика якості продукції, що грунтується на порівнянні значень показників якості продукції, що оцінюється, з базовими значеннями - це:
Методи знаходження значень показників якості продукції за способами одержання інформації поділяються на:
Об'єктивна особливість, за якою її відрізняють від інших видів продукції - це:
Науку, яка вивчає якість продукції та вимірювання якості називають:
Розрізняють кваліметрію:
Основні фактори, що випливають на якість продукції:
До витратної продукції щодо оцінки рівня якості відносять:
До продукції, що витрачає свій ресурс щодо оцінки рівня якості відносять:
Реально досягнута сукупність значень показників якості продукції, що прийнята для порівняння називається:
При оцінці рівня якості продукції використовують методи:
Метод оцінки рівня якості продукції, оснований на використанні одиничних показників якості продукції називається:
Метод оцінки рівня якості продукції, оснований на використанні узагальненого показника якості продукції називається:
Встановлення міри відповідності вимогам нормативно-технічної документації фактичних значень показників якості продукції до початку її експлуатації або споживання називають:
Характеристика середніх витрат, пов'язаних з наявністю дефектів, які виражені в цінових чи умовних одиницях, що приходяться на одиницю продукції називається:
Які показники характеризують системи "людина-виріб", "людина-робоче місце", "людина-машина" і враховують комплекс гігієнічних, антропометричних, фізіологічних і психологічних властивостей людини?
Кількісна характеристика однієї властивості продукції, що характеризує її якість, яку розглядають стосовно визначених умов її створення або споживання - це
На які класи поділяється промислова продукція з метою оцінювання її якості?
За якого методу оцінки рівня якості порівнюють значення одиничних показників якості оцінюваного і базового зразків
У якому випадку перераховані об'єктивні фактори, що впливають на якість?
Що є об'єктами стандартизації міжнародних стандартів ІSО серії 9000?
Який із прийнятих ДСТУ ІSО описує основні положення системи управління якістю і визначає термінологію, ідентифікує поняття у сфері управління якістю?
Організації залежать від своїх замовників і тому повинні розуміти поточні і майбутні потреби замовників, виконувати вимоги та прагнути до перевищення їх очікувань, - це:
Необхідного результату досягають ефективніше, якщо діяльністю і пов'язаними з нею ресурсами керують як процесом, - це:
Показники, що характеризують особливості продукції, які забезпечують її нешкідливість і безпеку для людини при експлуатації чи споживанні, це:
На якість продукції впливає значна кількість факторів, які діють як самостійно, так і в взаємозв'язку між собою, як на окремих етапах життєвого циклу продукції, так і на кількох Умовно всі фактори об'єднані в 4 групи:
Документ, в якому регламентовано конкретні заходи в галузі якості, ресурси і послідовність діяльності стосовно конкретної продукції, проекту чи контракту, - це:
Санітарія – це…
Який вміст кисню в атмосферному повітрі?
Гігієна – це…
Яка в нормі відносна повітря для житлових приміщень:
Які з цих захворювань є харчовими
Як часто дезінфікують сміттєзбірники?
Як часто працівники ресторанного господарства проходять медичний огляд?
Перелічіть симптоми отруєння при ботулізмі.
Назвіть інфекційне захворювання, збудники якого переносяться з крапельками слизу через повітря
Термічна обробка продуктів, як профілактика харчових інфекцій повинна бути
Як часто роблять генеральне прибирання в закладах ресторанного господарства?
Який інкубаційний період для паразитів
Які фактори згубно діють на вірус ящура?
Після виявлення який захворювань працівники ресторанного господарства не допускаються до роботи?
Хто видає санітарний паспорт на машину що перевозить продукти?
Укажіть, які продукти потрібно зберігати у камері для сухих продуктів
Укажіть термін зберігання хлібців м'ясних вищого гатунку за температури зберігання 2-60С
Як приготувати 5%-й розчин хлорного вапна?
При нагріванні до температури 600С сальмонели гинуть через
Із якими дефектами пакувальної тари допускаються до реалізації консерви у металевих банках
Ерготизм виникає внаслідок споживання…
Викликати захворювання організму може:
Найчастіше фактором передачі збудників дизентерії
Можуть потрапляти в організм з їжею
Найкращій грунт для будування підприємств харчування
З якого матеріалу посуд не рекомендується використовувати в ЗРГ?
Скільки входів повинно бути в ЗРГ?
Яке значення приточної вентиляції
Яке значення витяжної вентиляції
Дезінсекція - це:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома