Комплексне тестування

Додано: 25 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 60 разів
150 запитань
Запитання 1

 Які торговельні приміщення відносять до основних ?

варіанти відповідей

Вестибюль, сервізна, банкетна зала

Вестибюль, гардероб, аванзал

Сервізна, білизняна, мийна посуду

Запитання 2

Які торговельні приміщення відносять до допоміжних ?

варіанти відповідей

Вестибюль, сервізна, банкетна зала

Вестибюль, гардероб, аванзал

Сервізна, білизняна, мийна посуду

Запитання 3

Який діаметр має закусочна тарілка?

варіанти відповідей

240 мм

175 мм

 200 мм

Запитання 4

Який діаметр має пиріжкова тарілка?

варіанти відповідей

150 мм

175 мм

200 мм

Запитання 5

 Який діаметр має мілка столова тарілка?

варіанти відповідей

175 мм


240 мм

200 мм

Запитання 6

Якими чарками не сервірують стіл, а подають разом з напоями ?

варіанти відповідей

Лікерні

Горілчані

Лафітні

Запитання 7

Спуск скатертини при покритті столу повинен складати:


варіанти відповідей

25-35 см

10-15 см

50 см

Запитання 8

В якій послідовності проводиться сервірування столу?

варіанти відповідей

Скатертина, тарілки, прибори, фужери, серветки

Скатертина, прибори, тарілки, фужери, серветки

Скатертина, фужери, прибори, серветки

Запитання 9

На якій відстані від краю столу ставлять закусочну тарілку при сервіруванні ?

варіанти відповідей

10 см

5 см

2 см

Запитання 10

Де при попередньому сервіруванні столу  ставлять пиріжкову тарілку?


варіанти відповідей

Зліва від основної на відстані 5-10 см

Справа від основної на відстані 5-10 см

За основною тарілкою

Запитання 11

В якій послідовності від основної тарілки розміщують виделки?

варіанти відповідей

Рибна, столова, закусочна

Столова, рибна, закусочна

Закусочна, рибна, столова

Запитання 12

 Як сервірують стіл виделками?

варіанти відповідей

З правого боку тримаючи тацю лівою рукою


З лівого боку тримаючи тацю правою рукою

З лівого боку тримаючи тацю лівою рукою

Запитання 13

Яке скло використовують для попереднього сервірування столу на банкет?

варіанти відповідей

Фужер , келих для коньяку, чарку для горілки

Чарки для вина та лікеру, фужер

Чарки для горілки та вина, келих для шампанського, фужер

Запитання 14

Який час тримають зарезервований стіл, якщо замовник не прибув вчасно?


варіанти відповідей

30 хв.

1 годину

Табличка резервування знімається зразу

Запитання 15

Як подається меню відвідувачу?

варіанти відповідей

З лівого боку лівою рукою в розгорнутому вигляді

З правого боку лівою рукою у закритому вигляді

З правого боку правою рукою в розгорнутому вигляді

Запитання 16

З якого боку офіціант приймає замовлення? 

варіанти відповідей

З лівого боку

З правого боку

Обличчям до клієнта

Запитання 17

Схема роботи офіціанту після прийому замовлення? 


варіанти відповідей

Підбір посуду, передача замовлення на виробництво

Передача замовлення на виробництво, підбір посуду

Отримання буфетної продукції, передача замовлення на виробництво

Запитання 18

Як правильно переносити тацю?


варіанти відповідей

На правій руці на рівні ліктя

На лівій руці на рівні плеча

На лівій руці на рівні ліктя

Запитання 19

При якому способі подавання страв офіціант обслуговує з лівого боку правою рукою?


варіанти відповідей

«В стіл»

З попереднім порціонуванням на підсобному столі

«В обнесення»

Запитання 20

Для індивідуального обслуговування споживачів у ресторані в першу чергу подають:


варіанти відповідей

буфетну продукцію

холодні закуски

супи

Запитання 21

Які види банкетів проводять без розміщення за столом?

варіанти відповідей

Банкет-фуршет, прийом-коктейль

Банкет з частковим обслуговуванням офіціантами, банкет-чай

Банкет-чай, прийом -коктейль

Запитання 22

Що першим виставляють на стіл при сервіруванні банкету-фуршету?


варіанти відповідей

Тарілки

Прибори

Скляний посуд

Запитання 23

Де кладуть кувертну картку при сервіруванні столу на прийомах?

варіанти відповідей

За десертними приборами

Зліва за пиріжковою тарілкою

На закусочну тарілку

Запитання 24

Найпочесніще місце за столом на офіційному прийомі, якщо присутні тільки чоловіки

варіанти відповідей

Праворуч від господаря

Ліворуч від господаря

Напроти господаря

Запитання 25

 

Який формат поєднує в собі ресторан, фаст-фуд і «шведський стіл»?


варіанти відповідей

 Фуд - корт

Фрі-фло

Концептуальний ресторан 

Запитання 26

При якому форматі декілька підприємств, об'єднані одним загальним залом?


варіанти відповідей

Фуд - корт

 Фрі-фло

Концептуальний ресторан 


Запитання 27

Для якого закладу характерним  є взаємозалежність між усіма елементами?


варіанти відповідей

 Фуд - корт

Фрі-фло

Концептуальний ресторан 

Запитання 28

Які послуги надають в номерах готелів?

варіанти відповідей

Кава-брейк, чайний стіл

«Room servise», міні-бар

Обслуговування банкетів

Запитання 29

Які умови харчування при напівпансіоні?

варіанти відповідей

Дворазове харчування (сніданок, вечеря)


Одноразове харчування (сніданок)

Триразове харчування (сніданок, обід, вечеря)

Запитання 30

Яке з тверджень не вірне? «Офіціант користується ручником, щоб…»


варіанти відповідей

Зберігати руки від опіків

Зберігати манжет від забруднення

Робити обов'язкову поліровку посуду

Запитання 31

1.    Визначте функціональне призначення стрейнера?

варіанти відповідей

Барне сито для проціджування коктейлів

 Інвентар для вимірювання компонентів коктейлів

Пристрій для декорування келихів за допомогою цукру або солі

Запитання 32

Визначте функціональне призначення рімера?

варіанти відповідей

Барне сито для проціджування коктейлів

Інвентар для вимірювання компонентів коктейлів

Пристрій для декорування келихів за допомогою цукру або солі

Запитання 33

Визначте функціональне призначення джигера?

варіанти відповідей

Барне сито для проціджування коктейлів


Інвентар для вимірювання компонентів коктейлів

Пристрій для декорування келихів за допомогою цукру або солі

Запитання 34

Визначте назву посуду по фото

варіанти відповідей

Коктейльна чарка

Коньячна чарка

Лікерна чарка

Запитання 35

Визначте назву посуду по фото

варіанти відповідей

Келих Мартіні

Келих Маргарита

Келих Харікейн 

Запитання 36

Визначте назву посуду по фото

варіанти відповідей

Келих Мартіні

 

Келих Маргарита

Келих Харікейн 

Запитання 37

 Визначте назву посуду по фото

варіанти відповідей

 Харікейн

Олд-фешн

Хайбол 

Запитання 38

 Що розміщують на робочому місці перед барменом

варіанти відповідей

Мірний посуд, свізи


Шейкери, барні склянки

Контейнер та щіпці для льоду

Запитання 39

В чому полягає сутність дегоржажу при виробництві шампанського?

варіанти відповідей

Виведення осаду з пляшок


Виведення осаду на затичку

Змішування виноматеріалів одного сорту у великі однорідні партії

Запитання 40

В чому полягає сутність ремюажу при виробництві шампанського?

варіанти відповідей

Виведення осаду з пляшок

Виведення осаду на затичку

Змішування виноматеріалів одного сорту у великі однорідні партії

Запитання 41

В чому полягає сутність асамбляжу при виробництві шампанського?

варіанти відповідей

Виведення осаду з пляшок

Виведення осаду на затичку

Змішування виноматеріалів одного сорту у великі однорідні партії

Запитання 42

Який процес властивий лише при виробництві шотландського віскі?

варіанти відповідей

Потрійна дистиляція

Обробка солоду торфяним димом

Пропускання крізь деревинне вугілля

Запитання 43

Яку роль при приготуванні коктейлів відіграє пом'якшувально-згладжувальний компонент?

варіанти відповідей

Основний компонент для довгих змішаний напоїв

Подавляє гостроту базу

Надає коктейлю солодкість та специфічний аромат

Запитання 44

Яку роль при приготуванні коктейлів відіграє смако-ароматичний компонент?

варіанти відповідей

Основний компонент для довгих змішаний напоїв

Подавляє гостроту базу

Надає коктейлю солодкість та специфічний аромат

Запитання 45

Яку роль при приготуванні коктейлів відіграє наповнювач?

варіанти відповідей

Основний компонент для довгих змішаний напоїв

Подавляє гостроту базу

Надає коктейлю солодкість та специфічний аромат

Запитання 46

Що слугує емульгаторами при приготуванні коктейлів?

варіанти відповідей

Молоко, яйця

Ефірні олії, есенції

Соки, морозиво

Запитання 47

Система охолодження вин в спеціальному охолоджувачі з водою і льодом

варіанти відповідей

Фрапірування

Декантування

Шамбрірування 

Запитання 48

Підтримування кімнатної температури для пляшок занесених з погребу 

варіанти відповідей

Фрапірування


Декантування

Шамбрірування 

Запитання 49

Яку називаються процес відокремлення вина від осаду шляхом переливання вина з пляшки в графін?

варіанти відповідей

Фрапірування

Декантування

Шамбрірування

Запитання 50

При якому методі напій готують в склянці для змішування?

варіанти відповідей

 Мадл

 Стір

Білд 

Запитання 51

При якому методі частину компонентів розтирають?

варіанти відповідей

Мадл

Стір

Білд

Запитання 52

При якому методі компоненти в склянці розміщують шарами?

варіанти відповідей

Мадл


Шейк

Леєр

Запитання 53

21.Який компонент не змішують в шейкері?

варіанти відповідей

Вершки

Газовані напої

Яйця 

Запитання 54

При приготуванні яких коктейлів використовують спосіб «Білд»?

варіанти відповідей

Драй Мартіні, Манхетен

Негроні, Апероль шприц

Дайкірі, Маргарита

Запитання 55

При приготуванні якого коктейлю використовують спосіб «Шейк»?

варіанти відповідей

Драй Мартіні

Маргарита

Піна колада

Запитання 56

21.При приготуванні яких коктейлів використовують спосіб «Леєр»?

варіанти відповідей

Драй Мартіні, Манхетен

Хіросіма, Б 52

Дайкірі, Маргарита

Запитання 57

При приготуванні якого коктейлю використовують спосіб «Мадл»?

варіанти відповідей

Маргарита

 Мохіто

Піна колада

Запитання 58

При приготуванні якого коктейлю використовують спосіб «Бленд»?

варіанти відповідей

Манхетен

Піна колада

Негроні

Запитання 59

Які коктейлі відносять до аперитивів?

варіанти відповідей

Піна колада, Блакитна лагуна


Маргарита, Мохіто

Негроні, Манхетен

Запитання 60

В якій послідовності укладають шари при приготуванні коктейлю Б 52?

варіанти відповідей

"Калуа", "Айріш крім", "Тріпл сек"


"Айріш крім","Калуа","Тріпл сек"

"Тріпл сек","Калуа", "Айріш крім"

Запитання 61

 У чому полягає сутність стратегічного планування?


варіанти відповідей

У сукупності дій і рішень, які приймаються керівництвом для розвитку підприємства на перспективу

У діяльності підприємства на перспективу

У фінансово-виробничій діяльності підприємства

У механізмі розвитку підприємства

Запитання 62

Який перший етап при стратегічному плануванні?  

варіанти відповідей

Реалізація стратегії, оцінка стратегії.

Вибір місії, встановлення мети

Це оцінка й аналіз факторів зовнішнього середовища, управлінське дослідження сильних і слабких сторін підприємства

Це аналіз стратегічних альтернатив, вибір стратегії

Запитання 63

 З допомогою яких чинників здійснюється реалізація стратегії?


варіанти відповідей

Тактикою, політикою, процедурою, правилами

Тактикою, правилами, процедурою

Процедурою, тактикою, політикою

Політикою, тактикою, технікою

Запитання 64

До якої групи чинників зовнішнього середовища відносять інфляцію?


варіанти відповідей

До економічних

До міжнародних

 До політичних

До конкуренції

Запитання 65

До яких чинників зовнішнього середовища відносять життєві цикли різ-

них товарів?


варіанти відповідей

До економічних

До соціальних

До технологічних

До міжнародних

Запитання 66

До якого принципу відноситься залучення до процесу планування співро-

бітників?


варіанти відповідей

 До принципу повноти

До принципу гнучкості

До принципу масовості

До принципу точності

Запитання 67

1.     До групи яких чинників зовнішнього середовища відносять діяльність

іноземних інвесторів?


варіанти відповідей

До соціальних

До міжнародних

До конкуренції

До економічних

Запитання 68

Яка відповідь розкриває зміст поняття "організації"?


варіанти відповідей

Процес створення структури підприємства для ефективної спільної діяльності

Ефективне використання управлінських процесів

Застосування засобів управлінської техніки

 Регламентація управлінських робіт

Запитання 69

 3 яких елементів складається організаційний процес управління?


варіанти відповідей

Повноваження, відповідальності

Делегування, повноваження, відповідальності

 Відповідальності, делегування

Запитання 70

1.     Кому делегують повноваження?


варіанти відповідей

Посаді

Індивіду

Економісту

Особ

Запитання 71

В якому документі зазначено відповідальність і повноваження спеціаліста?


варіанти відповідей

У законі

У посадовій інструкції

У положенні про відділи

У положенні про управління

Запитання 72

Яка відповідь розкриває поняття "процес спонукання людини до дій"?


варіанти відповідей

 Планування

Мотивація

Організація

Контроль

Запитання 73

 Що вивчають змістовні теорії мотивації?


варіанти відповідей

Потреби, що спонукають людей до дії

Первинні потреби

Соціальні потреби

Потреби в самовираженні

Запитання 74

Що розкриває мотивувати працівників?


варіанти відповідей

Враховувати їхні інтереси, давати можливість реалізуватися в процесі роботи

Спонукати працівників до ефективної діяльності

Визначення поведінки людей

Ступінь задоволення потреб працівників

Запитання 75

На скільки категорій поділяють потреби людей за теорією Абрахама

Маслоу?


варіанти відповідей

 На дві категорії

На п'ять категорій

На сім категорій

На шість категорій

Запитання 76

 Яка відповідь розкриває поняття "контроль"?

варіанти відповідей

Досягнення підприємством цілей його діяльності

 Провідна функція управління

Перевірка показників виробничо-господарської діяльності

Вирішення проблем підприємства

Запитання 77

Які проблеми вирішуються з допомогою контролю на підприємстві?


варіанти відповідей

Конфліктні ситуації

Успішна діяльність

Проблеми невизначеності попередження виникнення кризових ситуацій, підтримка успішної діяльності підприємства

Попередження виникнення кризових ситуацій

Запитання 78

В яких формах здійснюється управлінський контроль ?


варіанти відповідей

 Попереднього, заключного

Поточного, остаточного

Остаточного, заключного

Попереднього, поточного, заключного

Запитання 79

Який принцип контролю відображає загальні пріоритети розвитку

підприємства?

варіанти відповідей

Орієнтація на результати

Економічність

Простота

Стратегічна спрямованість

Запитання 80

Завдяки чому керівник одержує інформацію для прийняття управлін-

ських рішень?


варіанти відповідей

Мотивації

Контролю

Стратегічному плануванню

Комунікації

Запитання 81

Які елементи комунікаційного процесу Ви знаєте?


варіанти відповідей

Відправник інформації, засіб передачі, одержувач

Канал передачі, інформації, одержувач

Відправник, повідомлення, канал, одержувач

Канал передачі повідомлення, одержувач, відправник

Запитання 82

У чому полягає наукова обґрунтованість управлінських рішень ?


варіанти відповідей

У відповідності вимогам законодавчих актів

У відповідності функціональних обов'язків особи, яка їх приймає

 У несуперечливості рішень, прийнятих раніше

У відповідності рішень об'єктивним конкретним умовам, поставленим ці­лям і можливостям підприємства

Запитання 83

У чому полягає суть повноважності управлінських рішень ?


варіанти відповідей

 У відповідності вимогам законодавчих актів

У відповідності функціональним обов'язкам особи, яка їх приймає

У відповідності рішень об'єктивним конкретним умовам, поставленим ці­лям

У несуперечливості рішень, прийнятих раніше

Запитання 84

Як поділяються за змістом методи управління?


варіанти відповідей

 На економічні, організаційні, розпорядчі

На організаційно-розпорядчі, соціальні

На соціально-психологічні, економічні, розпорядчі.

На організаційно-розпорядчі, економічні, соціально-психологічні

Запитання 85

 

Які елементи відносяться до економічних методів управління?


варіанти відповідей

Поточне і стратегічне планування, господарський розрахунок, матеріаль­не стимулювання праці

Стратегічне планування, матеріальне стимулювання праці

Поточне планування, господарський розрахунок

Господарський розрахунок, поточне планування, матеріальне стимулю­вання праці

Запитання 86

Які основні типи формальних груп існують на підприємстві?


варіанти відповідей

Група керівників, група спеціалістів

Робочі групи, бригади

Група керівників, робочі групи, громадські організації

Група керівників, громадські організації

Запитання 87

Які фактори впливають на ефективність діяльності груп?


варіанти відповідей

 Чисельність, склад, групові норми, згуртованість

Склад, згуртованість, конфліктність, статус

Чисельність, функціональні ролі, конфліктність, згуртованість

Чисельність, склад, групові норми, згуртованість, конфліктність, функці­ональні ролі

Запитання 88

Які форми влади ви знаєте?


варіанти відповідей

Влада законна, експертна влада, влада основана на винагороді

Влада основана на винагороді, еталонна влада, законна влада

Експертна влада, законна, еталонна

Влада, що ґрунтується на примусі, влада основана на винагороді, експер­тна, законна, еталонна

Запитання 89

Які форми впливу ви знаєте?


варіанти відповідей

Прохання, переконання, вказівки

Вказівки, погрози, прохання

Ідеї, погрози, прохання


Прохання, переконання, вказівки, ідеї, погрози

Запитання 90

Яка відповідь розкриває поняття "конфлікт"?


варіанти відповідей

Відсутність згоди між двома і більше сторонами

Прийняття точки зору однією стороною

Прийняття рішення більш ефективного

Можливість висловлювати свою думку працівника

Запитання 91

В залежності від властивостей показники якості продукції розрізняють:

варіанти відповідей

одиничні і комплексні

базові і відносні

призначення, надійності, ремонтоспроможності, схоронності, технологічності, економічності

прогнозовані, проектні, виробничі, експлуатаційні 

Запитання 92

В залежності від кількості властивостей показники якості продукції бувають:

варіанти відповідей

базові і відносні

прогнозовані, проектні, виробничі, експлуатаційні

схоронності, довговічності, економічності, технологічності

одиничні і комплексні

Запитання 93

В залежності від використання для оцінки показники якості продукції розрізняють:

варіанти відповідей

базові і відносні

економічності, довговічності, технологічності, транспортабельності

одиничні і комплексні

прогнозовані, проектні, виробничі, експлуатаційні

Запитання 94

В залежності від стадії визначення значень показники якості продукції розрізняють:

варіанти відповідей

одиничні і комплексні

економічності, довговічносні, технологічності, транспортабельності:

базові і відносні

прогнозовані, проектні, виробничі, експлуатаційні

Запитання 95

Відносна характеристика якості продукції, що грунтується на порівнянні значень показників якості продукції, що оцінюється, з базовими значеннями - це:

варіанти відповідей

характеристика продукції

сертифікат відповідності

рівень якості продукції

сертифікат якості 

Запитання 96

Методи знаходження значень показників якості продукції за способами одержання інформації поділяються на:

варіанти відповідей

традиційний, експертний, соціологічний

вимірювальний, реєстраційний, органолептичний, розрахунковий

експертний, традиційний, вимірювальний, органолептичний

традиційний, соціологічний, реєстраційний, розрахунковий 

Запитання 97

Об'єктивна особливість, за якою її відрізняють від інших видів продукції - це:


варіанти відповідей

якість продукції

характеристика продукції

рівень якості продукції

базовий зразок 

Запитання 98

Науку, яка вивчає якість продукції та вимірювання якості називають:

варіанти відповідей

кваліметрія

стандартизація

сертифікація

метрологія 

Запитання 99

Розрізняють кваліметрію:

варіанти відповідей

об'єктивну і суб'єктивну

технологічну і соціальну

теоретичну і практичну

комплексну і диференційну

Запитання 100

Основні фактори, що випливають на якість продукції:

варіанти відповідей

політичні, соціальні, правові, організаційні

екологічні, правові, економічні, культурні

технічні, організаційні, економічні, суб'єктивні

демографічні, культурні, правові, політичні

Запитання 101

До витратної продукції щодо оцінки рівня якості відносять:

варіанти відповідей

сировину і природне паливо, матеріали та продукти, видаткові вироби

матеріали  та  продукти,  продукцію,  що  підлягає  ремонтуванню, сировину та природне паливо

вироби, що не підлягають ремонтуванню, видаткові вироби, матеріали та продукти

вироби, що підлягають ремонтуванню, видаткові вироби, вироби, що не підлягають ремонтуванню 

Запитання 102

До продукції,  що витрачає свій ресурс щодо оцінки рівня якості відносять:

варіанти відповідей

видаткові вироби, матеріали та продукти

сировина та природне паливо, видаткові вироби

вироби, що підлягають ремонтуванню, вироби, що не підлягають ремонтуванню

сировину і природне паливо, матеріали та продукти 

Запитання 103

Реально досягнута сукупність значень показників якості продукції, що прийнята для порівняння називається:


варіанти відповідей

характеристикою продукції

базовим зразком

рівнем якості продукції

якістю продукції 

Запитання 104

При оцінці рівня якості продукції використовують методи:

варіанти відповідей

експертний, соціологічний, традиційний 

вимірювальний, реєстраційний, розрахунковий

диференційний, комплексний, змішаний

розрахунковий, реєстраційний, традиційний, соціологічний 

Запитання 105

Метод оцінки рівня якості продукції, оснований на використанні одиничних показників якості продукції називається:

варіанти відповідей

диференційним

експертним

комплексним

змішаним

Запитання 106

Метод оцінки рівня якості продукції, оснований на використанні узагальненого показника якості продукції називається:

варіанти відповідей

змішаним

комплексним

диференційним

розрахунковим 

Запитання 107

Встановлення міри відповідності вимогам нормативно-технічної документації фактичних значень показників якості продукції до початку її експлуатації або споживання називають:

варіанти відповідей

рівнем якості продукції

сертифікатом якості

оцінкою рівня якості виготовленої продукції

характеристикою продукції

Запитання 108

Характеристика середніх витрат, пов'язаних з наявністю дефектів, які виражені в цінових чи умовних одиницях, що приходяться на одиницю продукції називається:

варіанти відповідей

коефіцієнтом дефектності

нормативним строком окупності капітальних виробів

нормативним коефіцієнтом економічної ефективності

зведеними витратами 

Запитання 109

Які показники характеризують системи "людина-виріб", "людина-робоче місце", "людина-машина" і враховують комплекс гігієнічних, антропометричних, фізіологічних і психологічних властивостей людини?

варіанти відповідей

екологічні

економічні

функціональні

ергономічні

Запитання 110

Кількісна характеристика однієї властивості продукції, що характеризує її якість, яку розглядають стосовно визначених умов її створення або споживання - це   

варіанти відповідей

відносна якість

одиничний показник

комплексний показник

параметр продукції 

Запитання 111

На які класи поділяється промислова продукція з метою оцінювання її якості?

варіанти відповідей

продукція, що витрачається під час використання продукція, що витрачає свій ресурс

матеріали і продукти

вироби, що ремонтуються вироби, що не ремонтуються

сировина, природне паливо 

Запитання 112

За якого методу оцінки рівня якості порівнюють значення одиничних показників якості оцінюваного і базового зразків 

варіанти відповідей

комплексного

змішаного

диференційного

експертного 

Запитання 113

У якому випадку перераховані об'єктивні фактори, що впливають на якість?

варіанти відповідей

конструкція виробу, технічний рівень виробничої бази та бази експлуатації

конструкція виробу, кваліфікація працівника

професійна майстерність, загальноосвітній рівень, психологічний склад людини, особиста зацікавленість в результаті праці

конструкція виробу, технічний рівень виробничої бази та бази експлуатації, особиста зацікавленість в результаті праці 

Запитання 114

Що є об'єктами стандартизації міжнародних стандартів ІSО серії 9000?

варіанти відповідей

продукція

продукція, послуги, елементи систем якості

методи контролю показників якості

елементи систем якості, критерії вибору елементів систем якості, моделі систем забезпечення якості, способи перевірок діючих систем якості та ін

Запитання 115

Який із прийнятих ДСТУ ІSО описує основні положення системи управління якістю і визначає термінологію, ідентифікує поняття у сфері управління якістю?

варіанти відповідей

"Системи управління якістю Вимоги"

"Системи управління якістю Основні положення і словник"

"Системи управління якістю Настанови щодо поліпшення діяльності"

"Настанови щодо перевірки систем якості" 

Запитання 116

Організації залежать від своїх замовників і тому повинні розуміти поточні і майбутні потреби замовників, виконувати вимоги та прагнути до перевищення їх очікувань, - це:

варіанти відповідей

постійне поліпшення

системний підхід до управління

орієнтація на споживача

система управління якістю 

Запитання 117

Необхідного результату досягають ефективніше, якщо діяльністю і пов'язаними з нею ресурсами керують як процесом, - це:

варіанти відповідей

системний підхід до управління

процесний підхід

процесне вирішення

процесне управління

Запитання 118

Показники, що характеризують особливості продукції, які забезпечують її нешкідливість і безпеку для людини при експлуатації чи споживанні, це:

варіанти відповідей

показники безпеки

показники надійності

показники технологічності

показники безвідмовності 

Запитання 119

На якість продукції впливає значна кількість факторів, які діють як самостійно, так і в взаємозв'язку між собою, як на окремих етапах життєвого циклу продукції, так і на кількох Умовно всі фактори об'єднані в 4 групи: 

варіанти відповідей

технічні, ергономічні, об'єтивні, технологічні

технічні, організаційні, економічні, суб'єктивні

технічні, ергономічні, об'єтивні, суб'єктивні

конструктивні, стимулюючі, об'єтивні, технологічні 

Запитання 120

Документ, в якому регламентовано конкретні заходи в галузі якості, ресурси і послідовність діяльності стосовно конкретної продукції, проекту чи контракту, - це:

варіанти відповідей

нормативний документ

програма якості

настанова з якості

показник якості

Запитання 121

Санітарія – це…

варіанти відповідей

практична діяльність з допомогою якої можна зберегти та зміцнити здоров'я

життєзабезпечення організму людини продуктами лікувально-профілактичного харчування;

наука, що визначає використання харчових речовин і добавок із імунопротекторною дією

наука про раціональне харчування

Запитання 122

Який вміст кисню в атмосферному повітрі?

варіанти відповідей

9,95%

10,95%

30,95%

20,95%

Запитання 123

Гігієна – це…

варіанти відповідей

практична діяльність з допомогою якої можна зберегти та зміцнити здоров'я

наука про збереження та зміцнення здоров'я

наука про хімічний склад, будову, властивості основних компонентів їжі, а також їх перетворення при зберіганні та переробці сировини і продуктів харчування;

наука про будову та основні функції фізіологічних систем

Запитання 124

Яка в нормі відносна повітря для житлових приміщень:

варіанти відповідей

20-30%

30-45%

40-60%

18-20% 

Запитання 125

Які з цих захворювань є харчовими 

варіанти відповідей

коклюш

сибірка

дифтерія

Запитання 126

Як часто дезінфікують сміттєзбірники?

варіанти відповідей

не менше одного раз на 2 дні

не менше одного раз на 3 дні

не менше одного разу на тиждень

не менше трьох разів на тиждень

Запитання 127

Як часто працівники ресторанного господарства проходять медичний огляд?

варіанти відповідей

у разі потреби

1 раз на рік

1 раз на 7 місяців

раз на пів року

Запитання 128

Перелічіть симптоми отруєння при ботулізмі.

варіанти відповідей

головний біль, погіршення зору (двоїння), може бути втрата свідомості, параліч жувальної мускулатури

збільшення печінки та селезінки, головний біль, температура;

загальне нездужання, нудота, блювання, головний біль

різкі болі в животі, пронос, підвищена температура, головний біль

Запитання 129

Назвіть інфекційне захворювання, збудники якого переносяться з крапельками слизу через повітря

варіанти відповідей

дизентерія

туберкульоз

бруцельоз

ботулізм 

Запитання 130

Термічна обробка продуктів, як профілактика харчових інфекцій повинна бути

варіанти відповідей

не нижче 600С

не нижче 800С

не нижче 500С

не нижче 1200С

Запитання 131

Як часто роблять генеральне прибирання в закладах ресторанного господарства?

варіанти відповідей

1 раз на місяць

2 рази на місяць

3 рази на місяць

4 рази на місяць

Запитання 132

Який інкубаційний період для паразитів 

варіанти відповідей

до 2 днів

2-14 днів

14-16 днів

16-20 днів

Запитання 133

Які фактори згубно діють на вірус ящура?

варіанти відповідей

висока вологість

промені сонця

кислоти, висока температура

ультразвук 

Запитання 134

Після виявлення який захворювань працівники ресторанного господарства не допускаються до роботи?

варіанти відповідей

туберкульозу, черевного тифу

сколіозу

гастриту

ревматизму

Запитання 135

Хто видає санітарний паспорт на машину що перевозить продукти?

варіанти відповідей

міністерство економіки та торгівлі

санітарно-епідеміолочна служба

управління із захисту прав споживачів

райдержадміністрація

Запитання 136

Укажіть, які продукти потрібно зберігати у камері для сухих продуктів

варіанти відповідей

м'ясні, рибні

гастрономічні

молочно-жирові

борошно, цукор, крупи

Запитання 137

Укажіть термін зберігання хлібців м'ясних вищого гатунку за температури зберігання 2-60С


варіанти відповідей

60 год


72 год

48 год

90 год

Запитання 138

Як приготувати 5%-й розчин хлорного вапна?

варіанти відповідей

5л 10%-го розчину розвести у 10 л води

7л 10%-го розчину розвести у 10 л води

8л 10%-го розчину розвести у 10 л води

10л 10%-го розчину розвести у 10 л води

Запитання 139

При нагріванні до температури 600С сальмонели гинуть через

варіанти відповідей

4 год

3 год

2 год

1 год

Запитання 140

Із якими дефектами пакувальної тари допускаються до реалізації  консерви у металевих банках  

варіанти відповідей

бомбаж

плями іржі без порушення герметичності

підтікання вмісту банки

вм'ятини, вдавлення з порушенням герметичності

Запитання 141

Ерготизм виникає внаслідок споживання…

варіанти відповідей

виробів із зерна, які містять ріжки, багаті на алкалоїди- цукри до руйнування при випіканні хліба

хліба, який заражений ентерококами

овочів, уражених мікроорганізмами перфрінгенс

молочних продуктів, уражених протеєм

Запитання 142

Викликати захворювання організму може: 

варіанти відповідей

свинець

срібло

цинк

мідь

Запитання 143

Найчастіше фактором передачі збудників дизентерії 

варіанти відповідей

голуби, сороки, ворони

собаки, коти, папуги

молоко і молочні продукти, сирі овочі, фрукти

свійська птиця

Запитання 144

Можуть потрапляти в організм з їжею

варіанти відповідей

немікробні отруєння

харчові мікробні отруєння

не виявлення отруєння

Запитання 145

Найкращій грунт для будування підприємств харчування

варіанти відповідей

піщані

солончаки

глинясті

великозернисті

Запитання 146

З якого матеріалу посуд не рекомендується використовувати в ЗРГ?

варіанти відповідей

алюміній

пластмаса

чавун

фаянс

Запитання 147

Скільки входів повинно бути в ЗРГ?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 148

Яке значення приточної вентиляції

варіанти відповідей

використовують для очищення повітря в торговій залі

використовують в складських приміщеннях

використовують у гардеробних

використовують у туалетних і курильних  кімнатах

Запитання 149

Яке значення витяжної вентиляції

варіанти відповідей

використовують для очищення повітря в торговій залі

використовують в складських приміщеннях

використовують у гардеробних

використовують у туалетних і курильних  кімнатах

Запитання 150

Дезінсекція - це:

варіанти відповідей

методи боротьби з гризунами

методи боротьби з комахами

методи боротьби з мікробами

методи боротьби з брудом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест