Тестові завдання для проведення олімпіади з професії «Офіціант» (кваліфікація 3 розряд)

Додано: 27 листопада 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 64 рази
25 запитань
Запитання 1

При попередньому сервіруванні пиріжкову тарілку ставлять:

варіанти відповідей

Зліва від основної

Справа від основної

 На основну

Запитання 2

Столові і закусочні виделки кладуть від центральної тарілки:

варіанти відповідей

Справа

Зліва

Перед тарілкою

Запитання 3

Сервірування столу завершують:

варіанти відповідей

 Приборами зі спеціями

Серветками

Вазою з квітами

Запитання 4

Мілка столова, пиріжкова, закусочна тарілки, закусочний і столовий набори, фужер, келих, оригінально складена серветка це:

варіанти відповідей

Сервіровка столу до сніданку

  Сервіровка столу до вечері

Сервіровка столу для комплексного обіду

Запитання 5

Меню в розгорнутому вигляді подають у першу чергу:

варіанти відповідей

Чоловікові

Жінці

Дитині

Запитання 6

Посуд зі скла ставлять на піднос, застелений серветками, і носять:

варіанти відповідей

На лівій руці

 На правій руці

Обома руками

Запитання 7

При роботі з підносом легкі і низькі предмети ставлять:

варіанти відповідей

У центрі підноса

Ближче до офіціанта

По краях підноса

Запитання 8

Переливання вина з пляшки в графин для аерації та відокремлення від осаду це:

варіанти відповідей

Декантація

Транширування

Фламбірування

Запитання 9

Перекладання замовленої страви на тарілку гостя за допомогою спеціальних наборів це спосіб подачі:

варіанти відповідей

"В обнос"


"У стіл"

З приставного столика

Запитання 10

Правильною є черговість подачі холодних страв і закусок:

варіанти відповідей

Рибні, м’ясні, з птиці і дичини

М’ясні, рибні, з птиці і дичини

З птиці і дичини, м’ясні, рибні

Запитання 11

При подачі комплексних обідів супи подають:

варіанти відповідей

У бульйонних чашках

У супницях

У глибоких столових тарілках

Запитання 12

Солодкі страви в десертних тарілках або креманках подають:

варіанти відповідей

З правого боку правою рукою і ставлять перед гостем

З лівого боку правою рукою і ставлять перед гостем

Обома руками і ставлять перед гостем.

Запитання 13

До складу асорті овочевого входять:

варіанти відповідей

Помідори, огірки, перець болгарський

Оливки, зелень, сир

Огірки, редиска, ковбаса

Запитання 14

Асорті рибне подають з гарніром:

варіанти відповідей

Круп’яним

Овочевим

З макаронних виробів

Запитання 15

Вінегрет овочевий заправляють:

варіанти відповідей

Гірчицею

Салатною заправкою

Томатним соусом

Запитання 16

Продукти, які не входять до складу салату «Українського?:

варіанти відповідей

Морква

Яблука

Буряки

Запитання 17

Для відкритих бутербродів хліб нарізують скибочками завтовшки:

варіанти відповідей

0,5-0,7 см

1-1,5 см

2-2,5 см

Запитання 18

До групи заправних супів належить:

варіанти відповідей

Суп молочний з макаронами

Суп-пюре з картоплі

Розсольник з крупою

Запитання 19

Борщ український подають з:

варіанти відповідей

Галушками

Сосисками

Пампушками

Запитання 20

Консистенція у картоплі відвареної:

варіанти відповідей

М’яка, ніжна

Розсипчаста

Щільна

Запитання 21

Картопляне пюре заправляють:

варіанти відповідей

Сіллю і перцем

Зеленню петрушки і кропу

Молоком і маслом вершковим

Запитання 22

Картоплю, нарізану соломкою і смажену у фритюрі, називають:

варіанти відповідей

Картопля фрі

 Картопля пай

Картопля стейк

Запитання 23

Голубці з м’ясом і рисом:

варіанти відповідей

Запікають з соусом

 Тушкують в соусі

Припускають в бульйоні

Запитання 24

Рагу овочеве подають: 

варіанти відповідей

В баранчику

На блюді

В порційній тарілці.

Запитання 25

Розрахувати вартість страви "Салат з буряків з чорносливом і горіхами" для 6 порцій, якщо ціна 1 порції становить 12,50 грн.

варіанти відповідей

90 грн.

75 грн.

85 грн.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест