Консервування овочів та фруктів

Додано: 6 жовтня 2022
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 312 разів
22 запитання
Запитання 1

В овочах та фруктах містяться поживні речовини:

варіанти відповідей

вітаміни 

білки

вуглеводи 

жири

Запитання 2

Бланшування – це….


варіанти відповідей

розрізання напівфабрикату вздовж хребтової кістки

обвалення напівфабрикату в борошні

зміна киплячої заливки – холодної

Запитання 3

Стерилізація – це…


варіанти відповідей

нагрівання вище 100*

нагрівання до 60-80*

Запитання 4

Спосіб консервування, при якому у процесі бродіння утворюється молочна кислота:


варіанти відповідей

соління

копчення

маринування

квашення

Запитання 5

Сіль є консервантом при:


варіанти відповідей

варінні варення

солінні овочів

квашенні

сушінні

Запитання 6

Найкращий спосіб приготування варення:


варіанти відповідей

багаторазове варіння

одноразове варіння

Запитання 7

Варення – це…

варіанти відповідей

протерта маса плодів або ягід, зварених у цукровому сиропі

продукт, отриманий з плодів або ягід, зварених у цукровому сиропі

Запитання 8

 Чи потрібно попередньо обробляти продукти перед сушінням?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 9

Які продукти, отримані за допомогою консервування з цукром?

варіанти відповідей

джем

мармелад

повидло

варення

Усі відповіді вірні

Запитання 10

Консервант при маринуванні …

варіанти відповідей

молочна кислота

оцет

олія

цукор

Запитання 11

1.     Консерванти при: солінні, квашенні , моченні…

варіанти відповідей

оцет

молочна кислота

лимонна кислота

цукор

Запитання 12

У чому полягає процес сушіння?

варіанти відповідей

у додаванні цукру

у видаленні вологи з продуктів

Запитання 13

Які терміни зберігання заморожених продуктів і страв за температури

-18 С?

варіанти відповідей

овочі- 3-5 місяців; зелень – 1-3 місяці; фрукти – 5-7 місяців. 

овочі- 3-12 місяців; зелень – 3-4 місяці; фрукти – 9-12 місяців. 


овочі-12-24 місяців; зелень – 8 місяців; фрукти – 24 місяця. 

Запитання 14

Назвіть переваги методу соління.

 

варіанти відповідей

Консервантом є тільки сіль

процес засолювання проходить дуже швидко

процес засолювання дуже простий.


Запитання 15

Які недоліки методу квашення?

варіанти відповідей

Зберігати продукти треба під кришками закритими спеціальним ключем

Зберігати продукти треба в темному місті

Зберігати продукти треба в прохолодному місці

Запитання 16

Які переваги методу пастеризування?

варіанти відповідей

Втрачаються лише 30% вітамінів.Консерви містять велику кількість клітковини.

Не втрачаються вітаміни.

Втрачаються лише 5% вітамінів.

Запитання 17

Як сушать овочі?

варіанти відповідей

На сонці,у сушарках,на кухонній плиті, у духовці,на печі. 

На сонце, у духовці, у сушарках

На сонце, на кухонній плиті, на печі, на горищі

Запитання 18

Поясніть різницю між солінням і квашенням .

варіанти відповідей

Різниці не має.

Коли концентрація солі в розсолі 6-8% і вище, то це соління;

При квашенні розсіл не готують,а він утворюється з соку овочів після додавання 2,5 - 3 % солі від маси продуктів.


Коли концентрація солі в розсолі 2,5 - 3% і вище, то це соління;

При квашенні розсіл не готують,а він утворюється з соку овочів після додавання 6 - 8 % солі від маси продуктів.

Запитання 19

Назвіть види квашеної капусти.


варіанти відповідей

Шаткована, рубана

перетерта, рубана, качанова

Шаткована, рубана, качанова

Запитання 20

В чому полягає метод пастеризації?


варіанти відповідей

в нагріванні до температури вищої за 60* С, але не більшої 100* С. 

в нагрівання при температурі 50*-60*С

в нагрівання до температури вище 120*С

Запитання 21

Назвіть,як готують продукти до консервації.

 


варіанти відповідей

Перебирання,миття,бланшування. 

Сортування , миття , бланшування

Миття, нарізання.

Запитання 22

Які переваги методу заморожування?


варіанти відповідей

У замерзлих продуктах можна зберегти усі вітаміни

У замерзлих продуктах можна зберегти 10% вітамінів

У замерзлих продуктах можна зберегти 30% вітамінів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест