Контрольна робота . Вступ . Хімічний склад продуктів харчування

Додано: 12 вересня 2021
Предмет:
Тест виконано: 70 разів
12 запитань
Запитання 1

1.    Технологія приготування їжі - це…


варіанти відповідей

наука, яка вивчає фізико-хімічні зміни продуктів;


наука, яка вивчає фізико-хімічні зміни, які відбуваються в продуктах при кулінарній обробці;

наука, яка вивчає раціональне приготування їжі здорової і смачної;

наука, яка вивчає раціональне приготування їжі. 

Запитання 2

1.    Напівфабрикати це – 


варіанти відповідей

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки (первинну чи теплову), але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів;


продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки (первинну чи теплову);


продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів;

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки.

Запитання 3

1.    Вільна вода є у …


варіанти відповідей

у клітинному соку, між клітинами і на поверхні продукту;

у клітинному соку;

у клітинному соку, між клітинами

у клітинному соку, між клітинами на поверхні продукту та між іншими компонентами.

Запитання 4

її досить складно.

1.    Для приготування страв слід використовувати … воду 


варіанти відповідей

жорстку;

м’яку; 

вільну; 

пониженої твердості.

Запитання 5

1.    Чай приготований у жорсткій воді втрачає …


варіанти відповідей

смак; 

колір;

смак і колір; 

смак, колір, забарвлення. 

Запитання 6

1.    Кальцій, фосфор, калій, залізо, магній, натрій, хлор, сірка це -


варіанти відповідей

макроелементи;

мікроелементи;

ультрамікроелементи;

макро- та мікроелементи. 

Запитання 7

1.    Білки беруть участь у …



варіанти відповідей

процесах обміну; 

побудові нових тканин організму;

побудові нових тканин організму і відновленні відмираючих клітин;

процесах обміну жирів.

Запитання 8

1.    За складом і властивостями білки поділяють на …


варіанти відповідей

прості і складні;

прості і протеїни;

складні і протеїди;

рослинні і тваринні.

Запитання 9

1.    За походженням розрізняють жири …


варіанти відповідей

прості і складні;

прості і протеїни;

складні і протеїди;

рослинні і тваринні.

Запитання 10

1.    Органічні речовини, до складу яких входять вуглець, водень, кисень – це 


варіанти відповідей

ферменти;

вуглеводи;

жири; 

білки.

Запитання 11

1.    Зумовлюють аромат харчових продуктів і є важливим показником їхньої якості – це



варіанти відповідей

ферменти;

вуглеводи;

органічні кислоти;

ароматичні речовини.

Запитання 12

1.    Визначення якості продукції за допомогою органів чуття це метод …


варіанти відповідей

органолептичний;


хімічний;

лабораторний;

фізичний.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест