контрольна робота

Додано: 11 квітня 2023
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
Тест виконано: 34 рази
26 запитань
Запитання 1

1.    Сукупність дій, документів, текстів для створення реального об’єкта, предмета створення теоретичного та практичного продукту це:

варіанти відповідей

А проектування

Б проєкт

В конструювання 

Запитання 2

2.    Встановіть послідовність етапів проєктної   діяльності

варіанти відповідей

А - організаційно –підготовчий, конструкторський,технологічний, заключний

Б - організаційно –підготовчий, технологічний, конструкторський, заключний

В - кострукторський, організаційно –підготовчий, технологічний, заключний

Запитання 3

3. Як називається самостійна завершена творча робота

варіанти відповідей

А - виріб

Б - проєкт

В - конструкція

Запитання 4

4. Напрямки біоніки

варіанти відповідей

А - архітектурно-будівельна

Б - обслуговуюча

В - побутова

Запитання 5

  5. Вторинні матеріальні ресурси це:

варіанти відповідей

А - брухт, гума, тара, поношені речі, одяг, макулатура

Б - залишки сировини, відходи виробництва і споживання, які можуть бути використані у виробництві

В - виробничі та побутові відходи споживання

Запитання 6

  6. Здатність матеріалу вбирати рідини через неоднорідність внутрішньої структури

варіанти відповідей

А - еластичність

Б - гігроскопічність

В - гнучність

Запитання 7

7. Як називається спрощене відображення виробу та його складових частин, виконане у збільшеному або зменшеному вигляді?

варіанти відповідей

А - ескіз

Б - схема

В - модель

Запитання 8

   8. Фахівець, який створює нові проекти будівель, - це:

варіанти відповідей

А - конструктор

Б - архітектор

В - художник

Запитання 9

9. На які класи поділяються текстильні волокна:

варіанти відповідей

А - натуральні і хімічні

Б - рослинні і мінеральні

В - рослинні і штучні

Г - штучні і синтетичні

Запитання 10

    10. У якому з цих переліків порід деревини зазначено лише тверді породи?

варіанти відповідей

А - дуб, бук, ялина, осика

Б - дуб, ясен, граб, акація

В - груша, липа, горіх, береза

Запитання 11

11. Як називається наука про використання біологічних особливостей живої природи для проектування виробів і вдосконалення технологій?

варіанти відповідей

А - біологія

Б - біоніка

В - геологія

Запитання 12

    12. Наука про пристосування форми знарядь та умов праці до людини

варіанти відповідей

А - біологія

Б - ергономіка

В - анатомія

Запитання 13

13. Як називається ступінь насичення деревини водою?

варіанти відповідей

А - в’язкість

Б – твердість

В - вологість

Запитання 14

14. Лінія перетину двох суміжних граней

варіанти відповідей

А – ребро

Б – обапіл

В - грань

Запитання 15

15.  Як називається внутрішній шар кори?

варіанти відповідей

А – смола

Б – луб

В – ефір

Запитання 16

16. Здатність деревини проводити електричний струм

варіанти відповідей

А – вологість

Б – електропровідність

В – твердість

Запитання 17

17. Матеріали, які застосовують у виробництві для виготовлення      різноманітних виробів це -

Запитання 18

17. Матеріали, які застосовують у виробництві для виготовлення      різноманітних виробів це -

варіанти відповідей

А - паперові матеріали               

Б - стрічкові матеріали  

В - конструкційні матеріали  

Запитання 19

18. Панно - це

варіанти відповідей

А - декоративна картина 

Б - декоративний живописний або скульпторний твір, призначений

для оздоблення стіни чи стелі 

В - декоративна вишита листівка

Запитання 20

19. Чим наповнюють м'які іграшки?

варіанти відповідей

А - вата,тирса, шматочки тканини, каміння 

Б - синтепон, поролон, синтепух, холлофайбер

Запитання 21

20. Які бувають м'які іграшки?

варіанти відповідей

А - об'ємні 

Б - плоскі

В - пластмасові

Г - дерев'яні

Запитання 22

21. Як перекладається слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

А - сир і ковбаса

Б - шинка і овочі 

В - булка з маком 

Г - хліб і масло

Запитання 23

22. Канапе - це

 

варіанти відповідей

А - невеличкі шматочки хліба 

Б - бутерброд з сосискою 

В - крихітні бутерброди масою 10-30 грам

Г - підсмажений бутерброд

Запитання 24

23. Сендвіч - це бутерброд закритий чи відкритий?

варіанти відповідей

А – відкритий

Б – закритий

Запитання 25

24. За скільки часу до подачі готують бутерброди?

Запитання 26

24. За скільки часу до подачі готують бутерброди?

варіанти відповідей

А – за добу до подачі 

Б - за три години до подачі 

В - під час їжі 

Г - перед подачею

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест