Контрольна робота 2 курс РО/ХТ Cooking, Catering & Reception

Додано: 19 листопада 2023
Предмет: Англійська мова
100 запитань
Запитання 1

Why did you ... to open a restaurant in Argentina?

варіанти відповідей

decide

decided

deciding

was decided

Запитання 2

· How do you do, Mr. White?

варіанти відповідей

 Yes, please. Where can I sit down?

How do you do?

Thank you. 

Nice to see you again. 

Запитання 3

Transport catering provides the food and beverages to passengers, before, during and after the ... .

варіанти відповідей

breakfast

party

catering

journey

Запитання 4

Catering to railway passengers both during the journey as well as during halts at different railway stations is called railway catering.

варіанти відповідей

railway catering

airline catering

ship catering

industrial catering

Запитання 5

Ask the … to help you bring out all of the food.

варіанти відповідей

apron

busboy

mustard

barstool

Запитання 6

The shrimps are … in our homemade butter.

варіанти відповідей

breaded

polished

stacked

burnt

Запитання 7

At the end of each shift all work surfaces have to be scrubbed and cleaned. 

варіанти відповідей

regulations

surfaces

caps

chewing gums

Запитання 8

Never .... from dirty to clean areas to avoid cross contamination.

варіанти відповідей

transit

swim

eat

disinfect

Запитання 9

I don't have any …. Do you accept Visa?

варіанти відповідей

card

bread

cash

food

Запитання 10

Our head … is one of the best cooks in the town.

варіанти відповідей

cashier

dishwasher

busboy

chef

Запитання 11

Could you pass me the sugar, please, I'll put some in this lemon juice, it's too......

варіанти відповідей

sour

sweet

fresh

spicy

Запитання 12

I can't cut this bread, it's so......


варіанти відповідей

stale

tender

tough

ripe

Запитання 13

This fish is almost....., you have to cook it for fifteen minutes more.


варіанти відповідей

stale

fattening

raw

ripe

Запитання 14

While the meatballs are simmering, ... the oil in a large frying pan.

варіанти відповідей

heat

fry slightly

chop

shred

Запитання 15

A cooking technique where food is cooked in fat at a low temperature. 

варіанти відповідей

simmer

roast

confit

mince

Запитання 16

Mix oil, garlic, honey, fish sauce and salt together to make a .....

варіанти відповідей

carrot juice

marinade

fish stock

fresh chopped mint

Запитання 17

The guest says that this chicken isn't … enough.

варіанти відповідей

bake

cooked

smoked

mince

Запитання 18

Our restaurant got the award for having the best … … this year.

варіанти відповідей

chopping technique

cutting technique 

bread basket

customer service

Запитання 19

It is our policy that the … is always right.

варіанти відповідей

superviser

chef

waiter

guest

Запитання 20

Is there a … … in your party or are you taking a taxi?

варіанти відповідей

black coffee

designated driver

dirty dishes

dessert tray

Запитання 21

All of the servers keep ... on their keychains.

варіанти відповідей

problems

bottle openers

a tool

a coupon

Запитання 22

a small plastic container of cream for coffee

варіанти відповідей

creamer

corkscrew

bottle opener

buspan

Запитання 23

a staff member responsible for collecting customer's money at the front of an establishment

варіанти відповідей

chef

cash

cashier

busboy

Запитання 24

The toast is ... around the edges. I can't eat it.

варіанти відповідей

deep fried

frozen

defrosted

burnt

Запитання 25

You need ... the new waitress how to operate the coffee maker.

варіанти відповідей

to teach

teach

teaching

tought

Запитання 26

The guest says that this chicken isn't ... enough.

варіанти відповідей

rushed

cooked

sweet

mixed

Запитання 27

If you are intersted in trying some wines you should go on a  ... tour.

варіанти відповідей

well-done

wine-tasting

self-serve

non-alcoholic 

Запитання 28

Is everyone ready ... lunch now?

варіанти відповідей

to learn 

to order

to add 

to record 

Запитання 29

We don't have a ...; you have to pay your waiter.

варіанти відповідей

cashier

chef

busboy

coffee 

Запитання 30

The guest brought his ...  with their dining experience to the manager.

варіанти відповідей

chicken

complaint

corkscrew

dirty dishes

Запитання 31

I'll bring the ... ... around and see if I can tempt any of you with a slice of cake or pie.

варіанти відповідей

delicious bun 

dirty dishes

dessert tray

credit card

Запитання 32

Most of the appetisers on our menu are ... ....

варіанти відповідей

fine dining

dessert tray

designated driver

deep fried

Запитання 33

beverages that can be filled again without any cost

варіанти відповідей

free refills

happy hour

last call

lemon wedge

Запитання 34

I'll take a whiskey ....

варіанти відповідей

on the side

on the rocks

overcharged

mild

Запитання 35

An establishment that specialises in casual food and alcoholic beverages

варіанти відповідей

fastfood restaurant

pub

canteen

black coffee

Запитання 36

We usually ... the potatoes first so that they will cook faster.

варіанти відповідей

boil

check

burnt

grill

Запитання 37

We're expecting a rush because it's almost ... ... when alcoholic drinks are on sale.

варіанти відповідей

happy hour

separate cheques

sous chef

straight up

Запитання 38

We have a twenty minute ... ... tonight, who want a table to eat at our restaurant,

варіанти відповідей

senior's discount

warming up

waiting list

side dish

Запитання 39

He wants the chicken plain without any ... .

варіанти відповідей

straw

shade

shooter

seasoning

Запитання 40

When I'm not here George will be your ... - staff member  in charge of watching over things and dealing with problems.

варіанти відповідей

cutlery

supervisor

counter

guest

Запитання 41

It is our policy that the ... is always right.

варіанти відповідей

guest

restaurant

staff

sauce

Запитання 42

We don't provide ... service. This is a fast-food restaurant.

варіанти відповідей

table

fine dining

self-service

take out

Запитання 43

Your priority as a hostess is to ... the guests at the door with a smile.

варіанти відповідей

greet

garnish

order

overcharg

Запитання 44

We asked for... ... but it all came on one bill.

варіанти відповідей

waiting list

 separate cheques

warming up 

wine list

Запитання 45

Is there someone in charge of ... out on the patio?

варіанти відповідей

dining

serving

eating

seasoning

Запитання 46

Restaurant managers  resolve ... ... about food or service.

варіанти відповідей

customer safety 

cooking dishes

computer software

guests' complains

Запитання 47

 If the entrée course requires a steak knife, replace the regular knife with the steak knife ... the appetiser on the right side of the setting.

варіанти відповідей

under

before

after

till

Запитання 48

The dessert fork should be substantially smaller than the dinner fork. It should be directly below the dessert spoon without ... it.


варіанти відповідей

seeing

touching

matching

setting

Запитання 49

To tip the waiter in a restaurant is expected but not ....

варіанти відповідей

required

afraid

polite

a good idea

Запитання 50

The waiter should ... a guest with a smile and be kind and polite. 

варіанти відповідей

care 

ask

clean

serve

Запитання 51

If your waiter ignored you, had a bad attitude, or served your food not in time, it would be OK not to ... enough tips. 

варіанти відповідей

get

take

leave

service

Запитання 52

It’s a good idea to leave tips for the waiter if he or she ... a good job!

варіанти відповідей

do

has done

will do

doing

Запитання 53

Sweet wine is a good choice for ... .


варіанти відповідей

spicy meal

soft cheese

blue cheese

game dishes

Запитання 54

Choose ... wine for fish and seafood.

варіанти відповідей

white

red

rose

sweet

Запитання 55

Select ... wine for beef and lamb dishes.

варіанти відповідей

bitter

sweet

white

red

Запитання 56

Don't let the wine breathe too long, it can dull the ... and flavour.

варіанти відповідей

aroma

colour

taste

bitterness

Запитання 57

Aged wines benefit from being served in a ... because it removes wine sediments and allows the wine to breathe.


варіанти відповідей

glass

cup

decanter

bottle

Запитання 58

I think we're too full to have … tonight.

варіанти відповідей

menu

dessert

main course

barbeque

Запитання 59

Is there a … … in your party or are you taking a taxi?

варіанти відповідей

black coffee

designated driver

over done

dessert tray

Запитання 60

That’s lamb is cooked with herbs and ... with spaghetti.

варіанти відповідей

melt

delivered

served

breaded

Запитання 61

We always have a … after church on Sundays.

варіанти відповідей

rush

napkin

check

salary

Запитання 62

Place the wine glass a few inches ... and to the left of the soup spoon.

варіанти відповідей

before

under

above

right

Запитання 63

Place the dessert fork ... to and below the dessert spoon, facing right.

варіанти відповідей

parallel

horizontally 

under

left 

Запитання 64

Place the soup spoon to the ... of the knife.

варіанти відповідей

left

right

straight

infront

Запитання 65

The assistant managers oversee the service in the ... .

варіанти відповідей

cream 

large coffees

kitchen

dining hall

Запитання 66

Between nine and ten in the evening, those families who have a hot meal in the middle of the day, generally have tea with milk or some other drink, sandwiches and cakes. This is called ... . 


варіанти відповідей

dinner

supper

brunch

lunch

Запитання 67

Middle Eastern cuisine includes a huge variety of dishes, but the common trend is the different ... ... that help to create unique taste of dishes with deep and complex flavours. 

варіанти відповідей

wine and beverages

fish and meat

high tea

spices and herbs

Запитання 68

The internet is ... by millions of people every day.

варіанти відповідей

used

using

use

uses

Запитання 69

his time next year, I’ll have ... my course.

варіанти відповідей

finish

finished

finishes

finishing

Запитання 70

We’re still on time: the film won’t have started ... .


варіанти відповідей

already

yet

just

for

Запитання 71

You don’t have ... a towel. The swimming pool provides them.

варіанти відповідей

to take

take

taken

took

Запитання 72

I think that skiing is as dangerous ... snowboarding.

варіанти відповідей

till

as

so

for

Запитання 73

It’s the most beautiful painting I’ve ... seen.

варіанти відповідей

yet

ever

just

still

Запитання 74

Nell’s ... phoned with her exam results.


варіанти відповідей

still

ago

just

yet

Запитання 75

There are too ... people on the bus.

варіанти відповідей

many

much

a little

a few

Запитання 76

Pop music is listened to by many people.

варіанти відповідей

listened

listening

listen

listens

Запитання 77

We are meeting this afternoon, ....?

варіанти відповідей

are we?

aren’t we?

won’t you?

didn’t they?

Запитання 78

You can join us for the business lunch, ...?

варіанти відповідей

aren't you?

could’t you?

can you?

can’t you?

Запитання 79

He always gives a good presentation,....?

варіанти відповідей

 doesn’t he?

 didn’t he?

isn’t he?

can I?

Запитання 80

The new bosses like the idea, ....?

варіанти відповідей

doesn’t they?

do they?

 don’t they?

didn’t they?

Запитання 81

I've ordered a new phone for the office. It might ... today.


варіанти відповідей

arriving

arrived

arrive

arrives

Запитання 82

Some people say technology isn't going ... our lives that much.


варіанти відповідей

to change 

change 

changes

changing

Запитання 83

Is it possible to get the steak …? I don't eat potatoes.

варіанти відповідей

à la carte

approximately

enjoyable

à la mode

Запитання 84

Would you like some garlic bread or another … to start?

варіанти відповідей

appetiser

cutlery

dessert

breakfast

Запитання 85

If you sit up at the … you don't have to order any food.


варіанти відповідей

 happy hour

restaurant

bar

drink

Запитання 86

The customer said that her pasta was ….


варіанти відповідей

awful

rush

garlic

barbeque

Запитання 87

Airline catering provides food and beverages to passengers .... of the air craft.

варіанти відповідей

in hospitals

on the board

to a restricted member of clienteles

to colleges

Запитання 88

Please make sure the water is  ... before you throw the pasta in. 



варіанти відповідей

melting

cooking

boiling

garnishing

Запитання 89

I cleaned the  ... after the shift, before I left the bar last night. 



варіанти відповідей

counter

desk

table

chair

Запитання 90

Tell the customer that the food will be  ... in 10 minutes. 

варіанти відповідей

in

inside

outside

out

Запитання 91

After you make the sauce, make sure to put it in the refrigerator so it doesn't ... . 

варіанти відповідей

go bad

do bad

make up

stay strong

Запитання 92

Make sure you warm up the milk before adding it to the sauce. Otherwise it will ... . 

варіанти відповідей

curl

 curdle

 cuddle

curious

Запитання 93

Make sure to use the timer so that you don't end up  ...  the bread. 

варіанти відповідей

burning

burn

to burn

burned

Запитання 94

I'm sorry, but my meal is cold, could you please ... for me? 

варіанти відповідей

warm it up

make it warm

make sure 

chop up

Запитання 95

These knives are not  ... enough.

варіанти відповідей

spicy

sharp

hard

edge

Запитання 96

After that meal I was quite ... .

варіанти відповідей

full

complete

warm 

finish

Запитання 97

In most fine restaurants, the ... is usually excellent. 

варіанти відповідей

responsibility

service

ordere

duty

Запитання 98

If your waiter/waitress provided good service, you should leave a big ... . 



варіанти відповідей

money

sents

tip

top

Запитання 99

McDonald's is a ... restaurant. 

варіанти відповідей

fast eat

fast food

breakfast

faster

Запитання 100

We're not paying together. We are on separate ... .

варіанти відповідей

check

count

checks

pay

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест