Контрольна робота. Білки, нуклеїнові кислоти, ліпіди,вуглеводи 2 варіант

Додано: 15 листопада
Предмет: Біологія, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

Фактори, що спричиняють денатурацію білків - це

варіанти відповідей

дія радіації

дія спирту

дія кислоти

дія температури

немає правильних відповідей

усі правильні

Запитання 2

Укажіть речовини, при розчепленні яких виділяється найбільша кількість енергії.

варіанти відповідей

А білки

Б жири

В вітамни

Г вуглеводи

Запитання 3

Які з наступних продуктів є джерелом клітковини?

варіанти відповідей

Молоко

Цільнозернові продукти

Яйця

М’ясо

Запитання 4

До полісахаридів відносяться

варіанти відповідей

Глікоген

Сахароза

Хітин

Целюлоза

Запитання 5

Що таке ліпіди

варіанти відповідей

сполуки типу естерів, органічних кислот і спиртів

речовини, нерозчинні у воді, але розчинні в органічних розчинниках

складні сполуки спиртів і неспиртових речовин

вищі жирні кислоти

Запитання 6

З чого складаються ліпіди

варіанти відповідей

З амінокислот

З вуглеводів

З гліцеролу, жирних кислот

Запитання 7

Органічні речовини- це....

варіанти відповідей

Сполуки Карбону з іншими елементами, що виникли в живих істотах, в їх складі переважають органогенні хімічні елементи: C,O,H, N

Біологічно активні речовини, що впливають на процеси обміну речовин і перетворення енергії

Запитання 8

Глюкоза і сахароза відносяться до...

варіанти відповідей

полісахаридів

моносахаридів

олігосахаридів

Запитання 9

Клітинні оболонки рослин утворені із......

варіанти відповідей

хітину

восків

целюлози

Запитання 10

У клітинах тварин і грибів відкладається....

варіанти відповідей

пектин

глікоген

целюлоза

Запитання 11

Добудуйте другий ланцюг в молекулі РНК

АТГ-АЦГ-ТАЦ-АГГ-ЦТГ-ТАГ-ТГЦ

варіанти відповідей

.

..

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест