контрольна робота по кейтерінгу за завданням адміністрації

Додано: 5 грудня
Предмет: Технології, 11 клас
20 запитань
Запитання 1

Слово "кейтеринг" походить від англійського дієслова "cater", яке в перекладі означає:



варіанти відповідей

 "обслуговувати споживачів"

  "ресторанне обслуговування"

  "ресторанне господарство"

"ресторанний бізнес"

Запитання 2

Кейтерингове обслуговування - це

варіанти відповідей

 ресторанне обслуговування

виїзне обслуговування

  обслуговування заходів

послуги з організації дозвілля

Запитання 3

Кейтерингове обслуговування можна класифікувати за ознаками:

варіанти відповідей

контингентом замовників, місцем проведення заходу, характером наданих послуг

групою споживачів, формою заходу, місцем проведення заходу

кількістю споживачів, місцем проведення заходу, характером наданих послуг

 за асортиментом кулінарної та кондитерської продукції

Запитання 4

За контингентом замовників кейтерингове обслуговування розраховане на ...... основні групи споживачів:

варіанти відповідей

дві

три

чотири

п'ять

Запитання 5

Комплексні обіди найчастіше замовляють:

варіанти відповідей

 корпоративні замовникі

 колективи підприємств

  громадські організації

  приватні особи

Запитання 6

За місцем проведення заходу кейтерингове обслуговування поділяється на таке, що проводиться:

варіанти відповідей

 у приміщенні, на лоні природи, на транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території

  у приміщенні, на літньому майданчику, на транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території

  у приміщенні, в дома у замовника, на транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території

Запитання 7

Вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями (кейтерингова компанія) бере на себе зобов'язання з виготовлення та доставки страв, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці: 

варіанти відповідей

повносервісне кейтерингове обслуговування

 кейтерингове обслуговування громадських організацій

кейтерингове обслуговування готовими продуктами харчування

Запитання 8

Кейтерингові послуги поділяються на:


варіанти відповідей

 комерційні та некомерційні

основні та додаткові

 локальні та масштабні

термінові та заплановані

Запитання 9

Комплексність кейтерингових послуг прямопропорційно залежить від:

  

  

варіанти відповідей

рівня кейтерингової компанії

кількості гостей

фінансових можливостей замовника та його побажань

Запитання 10

Інструктаж з техніки безпеки проводиться:

варіанти відповідей

 перед кожним заходом

 кожного місяця

  кожного кварталу

кожного дня

Запитання 11

При доставці на місце продукція розпаковується:


варіанти відповідей

 у загальному залі

  у технічному приміщенні

 у спеціально відведеному приміщенні

  у транспорному засобі

Запитання 12

Завдання менеджерів на банкетах:

варіанти відповідей

управління процессом подавання страв

проведення розважальної програми

 координація роботи обслуговуючого персоналу

подавання страв за розкладом, задоволення прохань замовників

Запитання 13

Найдорожчий вид обслуговування:


варіанти відповідей

банкет - фуршет

 "шведський стіл"

 банкет з повним обслуговуванням

банкет- коктейль

Запитання 14

Організація фуршету вимагає ....... обслуговування офіціантами:


  

 

варіанти відповідей

повного

часткового

 комплексного

Запитання 15

Мінімальна чисельність штату служби кейтерингу становить:

варіанти відповідей

 дві особи

 три особи

чотири особи

 п'ять осіб

Запитання 16

При виборі кейтерингової компанії віддається перевага тим, що:

  

варіанти відповідей

 можуть забезпечити продукцією

  пропонують оформлення заходів

володіють відповідними матеріально-технічними засобами

Запитання 17

Охарактеризуйте повносервісне кейтерингове обслуговування   

варіанти відповідей

 вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями бере на себе зобов'язання у виробництві та доставці страв, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці

виробничий підрозділ ресторану за спеціальними замовленнями працює на сировині, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці

виробничий підрозділ ресторану за спеціальними замовленнями працює на напівфабрикатах, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці

вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями або кейтерингова компанія повністю бере на себе зобов'язання організації замовлення: розробку сценарію проведення свята, складання меню, приготування страв та напоїв, їх доставку на місце призначення, обслуговування споживачів на рівні ресторанного сервісу, завершення роботи на місці проведення бенкету  

Запитання 18

Укажіть основні кейтерингові послуги:

варіанти відповідей

  організація культурного дозвілля

дизайнерська робота при оформленні приміщень

прибирання приміщень після бенкету

 приготування та доставка продукції ресторанного господарства, послуги офіціантів, барменів

Запитання 19

Оберіть коефіцієнт норми розрахунку тарілок закусочних який застосовують для розрахунку бенкету-фуршету?


 

  

  

варіанти відповідей

0,5-0,75

1,5-2

  0,75-1

0,25-0,5

Запитання 20

За повнотою наданих послуг розрізняють такі види кейтерингового обслуговування 

варіанти відповідей

Сніданками

Обідами

 Вечерею

Готовими продуктами харчування та повносервісне

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест