Які речовини обумовлюють енергетичну цінність борошна:
На які сорти ділиться пшеничне борошно:
Вкажіть, яка з перерахованих круп відрізняється підвищеною харчовою цінністю:
Вкажіть, на які види діляться гречані крупи:
Які дефекти хліба визиваються мікробіологічними процесами?
Завдяки яким властивостям макаронні вироби мають довгий строк зберігання?
Фактори, що визначають якість макаронних виробів?
Для чого приміняються добавки яйця чи яєчних продуктів в макаронні вироби?
Які з названих процесів обумовлюють природний збиток овочів у процесі зберігання:
Які з перелічених плодів мають найдовші строки зберігання?
Які з перелічених овочів відносять за кваліфікацією до коренеплодів?
.Які з перелічених фруктів відносять до сімечкових?
Вкажіть, які з перерахованих видів культур відносяться до овочів?
Які фактори впливають на строки збереження харчових товарів?
Дайте визначення якості продукції:
Які показники найбільш повно характеризують якість продовольчих товарів?
Серед перерахованих показників якості, назвіть ті, що відносять до органолептичних:
До якої групи товарів відносяться сухарні і бубличні вироби?
Який з показників режиму зберігання має рішаючи значення для зберігання борошна та крупи?
Вкажіть, на які види діляться манні крупи?
Вкажіть, на які види діляться рисові крупи:
Скільки вологи містять сушені овочі?
Назвіть вид сушених абрикосів, які мають цілі плоди без кісточки.
Які консерви відносяться до овочевих натуральних?
На які товарні сорти поділяються консерви овочеві мариновані?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома