Контрольна робота з дисципліни "Товарознавство продовольчих товарів"

Додано: 30 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 233 рази
25 запитань
Запитання 1

Які речовини обумовлюють енергетичну цінність борошна: 

варіанти відповідей

1. Вода  

2. Жири

3. Білки

4. Вуглеводи

Запитання 2

На які сорти ділиться пшеничне борошно: 

варіанти відповідей

1. Обойне

2. 2 – го сорту

3. І – го сорту

4. Усі відповіді вірні 

Запитання 3

Вкажіть, яка з перерахованих круп відрізняється підвищеною харчовою цінністю: 

варіанти відповідей

1. Пшоно шліфоване

2. Гречана крупа

3. Манна крупа

4. Перлова крупа

Запитання 4

Вкажіть, на які види діляться гречані крупи:

варіанти відповідей

Ядриця та проділ

Ціла та колота

Ціла та ядриця

Полірована та шліфована

Запитання 5

Які дефекти хліба визиваються мікробіологічними процесами?

варіанти відповідей

1. Пліснення

2. Підрив корки

3. Черствіння

4. Дефекти форми

Запитання 6

Завдяки яким властивостям макаронні вироби мають довгий строк зберігання?

варіанти відповідей

1. Завдяки високої біологічної цінності

2. Завдяки зниженого вмісту води (сухий процент)

3. Завдяки вмісту білків

4. Завдяки підвищеному вмісту води

Запитання 7

Фактори, що визначають якість макаронних виробів?

варіанти відповідей

1. Сировина та підготовка тіста

2. Формовка і розділка

3. Сушка

4. Форма виробів

Запитання 8

Для чого приміняються добавки яйця чи яєчних продуктів в макаронні вироби?

варіанти відповідей

1. Енергетичної цінності

2. Біологічної цінності

3. Кулінарних достоїнств

4. Засвоєння 

Запитання 9

Які з названих процесів обумовлюють природний збиток овочів у процесі зберігання: 

варіанти відповідей

1. Дихання

2. Випаровування

3. Зміна хімічного складу

4. Усі відповіді вірні 

Запитання 10

Які з перелічених плодів мають найдовші строки зберігання?

варіанти відповідей

1. Сливи

2. Персик

3. Яблука

4. Вишня

Запитання 11

Які з перелічених овочів відносять за кваліфікацією до коренеплодів?

варіанти відповідей

1. Цибулю

2. Огірки

3. Моркву

4. Баклажани

Запитання 12

.Які з перелічених фруктів відносять до сімечкових?

варіанти відповідей

1. Персик

2. Вишня

3. Яблука

4. Полуниця

Запитання 13

Вкажіть, які з перерахованих видів культур відносяться до овочів?

варіанти відповідей

1. Фундук

2. Коренеплоди 

3. Клубнічні плоди

4. Виноград

Запитання 14

Які фактори впливають на строки збереження харчових товарів?

варіанти відповідей

1. Вміст вуглеводів

2. Вологість продукції, концентрація солі чи цукру

3. Спосіб реалізації

4. Спосіб розкладання на полицях

Запитання 15

Дайте визначення якості продукції:

варіанти відповідей

1. Це об’єктивна особливість, проявляючи при створенні і вживанні

2. Це якісна характеристика властивостей продукції вхідних в склад її якості, розглядаюча застосовно до певних вимог її створення і вживання

3. Це совокупність властивостей продукції, обумовлюючих її здатність задовольняти певні потреби відповідно з призначенням

4. Це оптимальний вміст вітамінів у продукті 

Запитання 16

Які показники найбільш повно характеризують якість продовольчих товарів?

варіанти відповідей

1. Органолептичні

2. Фізико-хімічні

3. Бактеріологічні

4. Усі вищеназвані 

Запитання 17

Серед перерахованих показників якості, назвіть ті, що відносять до органолептичних: 

варіанти відповідей

1. Кислотність продукції

2. Білковий склад продукції

3. Смак та запах продукції

4. Плотність

Запитання 18

До якої групи товарів відносяться сухарні і бубличні вироби?

варіанти відповідей

1. Зерноборошняні

2. Смакові

3. Молочні товари

4. Консерви плодоовочеві

Запитання 19

Який з показників режиму зберігання має рішаючи значення для зберігання борошна та крупи?

варіанти відповідей

1. Газовий склад повітря

2. Відносна вологість повітря

3. Повітрообмін

4. Освітлення

Запитання 20

Вкажіть, на які види діляться манні крупи?

варіанти відповідей

1. На марки: ціла, колота

2. На сорти: І, ІІ

3. На марки: М, ТМ, Т

4. На сорти: І, ІІ, січка

Запитання 21

Вкажіть, на які види діляться рисові крупи: 

варіанти відповідей

1. Ядриця та проділ

2. Полірована, шліфована, дроблена

3. Ціла та проділ

4. Ціла і дрібна

Запитання 22

Скільки вологи містять сушені овочі?

варіанти відповідей

1. 8-14%

2. 16-24%

3. 25-31%

4. 35-40%

Запитання 23

Назвіть вид сушених абрикосів, які мають цілі плоди без кісточки.

варіанти відповідей

1. Урюк

2. Кайса

3. Курага

4. Ізюм

Запитання 24

Які консерви відносяться до овочевих натуральних?

варіанти відповідей

1. Томати цілі обчищені стерилізовані

2. Шпинат консервований

3. Салат Донський

4. Ікра з баклажанів

Запитання 25

На які товарні сорти поділяються консерви овочеві мариновані?

варіанти відповідей

1. 1-й і 2-й

2. Вищій, 1-й, 2-й.

3. Вищій, 1-й

4. 1-й, 2-й, 3-й

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест