Організм з якого розпочинається харчовий ланцюг
Укажіть, як називають угруповання організмів, штучно створені людиною з метою отримання сільськогосподарської продукції:
Елементарною одиницею еволюції є
Розкладають мертву органіку до найпростіших неорганічних сполук:
Виберіть ознаки, які характерні для рослин, але не властиві тваринам
До абіотичних факторів належать(2правильні відповіді):
Установіть послідовність організмів у ланцюгу живлення, починаючи з найнижчої ланки:
А вуж звичайний
Б коник зелений
В конюшина рожева
Г жаба сіра
За Чарльзом Дарвіном рушійними силами еволюції є(3 відповіді):
Незворотний, спрямований історичний розвиток живої природи, що супроводжується змінами на всіх рівнях організації життя це:
Неклітинні інфекційні паразити, які можуть відтворюватися лише всередині живих клітин
Оберіть природні екосистеми
Прикладами негативного впливу людини на природу є:
Знайдіть рядок з вірнимями відповідність між організмом і його пристосуванням до холодної пори року:
1.їжак а) скидає листя
2. лелека б) впадає у сплячку
3. верба в) відлітає в теплі краї
4. заєць г) змінює забарвлення хутра
Наука про теоретичні основи створення нових і поліпшення вже існуючих сортів рослин, порід тварин та штамів мікроорганізмів - це
Наука про закономірності спадковості та мінливості
Взаємозв'язки живих організмів між собою та з навколишнім середовищем вивчає
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома