Контрольна тестова робота №2. Дієслово

Додано: 1 липня
Предмет: Українська мова, 7 клас
Тест виконано: 219 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Усі дієслова теперішнього часу є в рядку

А. Спалахнули, виконають, уявляю, дивишся.

Б. Купують, ллю,співаєш, оголошуєте.

В. Принесуть, відпочиватимуть, подаруємо, переписав.

Г. Зафарбовую, нагородили, виростив, отримає.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 2

2. Усі дієслова минулого часу є в рядку

А. Прагнули, прогримить, підтвердила, викликала.

Б. Ухвалили, крикнули, їла,косив.

В. Виголосив, виніс, видалила, врятують.

Г. Одержали, заколишуть, перезимували, зловили.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 3

3. Усі дієслова майбутнього часу є в рядку

А. Переночують, благаю, вирішиш, захистите.

Б. Замовкнемо, похилюся, повідомлять, зігріли.

В. Виступлю, мерехтітимуть, працюю, розбив.

Г. Снідатимуть, вип'ють, понесете, зустрінетесь.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 4

4. Позначте рядок, у якому всі дієслова належать до другої дієвідміни:

А. Малювати, носити, боятися, знати.

Б. Ходити, об'єднатися, радіти, веселитися.

В. Кричати, бачити, просити, клеїти.

Г. Любити, хотіти, радити, ставити.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 5

5. Усі дієслова належать до першої дієвідміни в рядку:

А. Лити, бігти, лежати, цокотіти.

Б. Співати, білити, боронити, боятися.

В. Колоти, носити, мовчати, думати.

Г. Сивіти, виконувати, могти, відповідати.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 6

6. Допущена помилка в правописі особових закінчень дієслів у рядку

А. Прочитаєте, змелете.

Б. Створимо, розв'яжемо.

В. Глянемо, мовчимо

Г. Сушите, будуєте.

Д. Клеєте, розгорнемо

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

5. Д

Запитання 7

7. Усі дієслова дійсного способу в рядку

А. Сушиш, робіть, готуєш, думаємо.

Б. носитимеш, молотять, возитимеш, малював.

В. згадуємо, заспіваймо, заробиш, закоптимо.

Г. підпишімо, плачеш, дієш, зрозуміла.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 8

8. Усі дієслова умовного способу в рядку

А. Зробив би, написав би, заробила б, сиділи б.

Б. Побудували, заробили, сиділи, казали б.

В. Нехай пишуть, несли б, проспівали б,ремонтували.

Г. Врятуймо, відвідали, заграли б, впіймало б.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 9

9. Правильно утворено форму наказового способу дієслів у рядку

А. Ходімте

Б. Дозволимо

В. Не мовчімо

Г. Пішли

Д. Подякуємо

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

5. Д

Запитання 10

10. Позначте рядок, у якому всі дієслова з НЕ пишуться разом

А. Не/написати, не/встигати, не/навидіти, не/зчутися.

Б. Не/цвісти, не/допомагати, не/читати,не/хтувати.

В. Не/волити, не/притомніти, не/покоїти, не/терпеливитися.

Г. Не/тямитися, не/написано, не/досипати, не/дочути.

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

Запитання 11

11. Граматичну помилку допущено в рядку

А. Навчати гри на скрипці.

Б. Ігнорувати поради.

В. Наслідувати свого батька.

Г. Зрадити однокласника.

Д. Хворіти кором

варіанти відповідей

1. А

2. Б

3. В

4. Г

5. Д

Запитання 12

12. З'ясуйте, якими членами речення є всі слова в реченні цифра позначає наступне слово). (1)Розкішний (2)сад (3)саджати - життя (4)найкраще (5)прикрашати.

А. Підмет

Б. Присудок

В. Додаток

Г. Означення

Д. Обставина



варіанти відповідей

1 - Г, 2 - А, 3 - В, 4 - Д, 5 - Б;

1 - Д, 2 - В, 3 - А, 4 - Г, 5 - Б;

1 - Г, 2 - В, 3 - А, 4 - Д, 5 - Б;

1 - В, 2 - Г, 3 - А, 4 - Д, 5 - Б

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест