Контрольне заняття №1 Хімічний склад, харчова цінність продуктів

Додано: 20 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 124 рази
14 запитань
Запитання 1

1.    Напівфабрикати – це:


варіанти відповідей

сировина            


кулінарний виріб

продукт, що пройшов обробку, але не доведений до кулінарної готовності

Запитання 2

1.    Страва – це:


варіанти відповідей

оброблені та доведені до кулінарної готовності продукти


поєднання харчових продуктів, що доведені до кулінарної готовності і готові до споживання

поєднання продуктів харчування, що доведені до готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання

Запитання 3

  Мінеральні речовини в організмі людини виконують такі функції:


варіанти відповідей

потрібні для побудови тканин

є джерелами енергії

підтримують кислотно-лужну рівновагу

Запитання 4

До моносахаридів відносять:

варіанти відповідей

крохмаль

фруктозу

сахарозу

Запитання 5

Виноградним цукром називають:


варіанти відповідей

глюкозу

лактозу

сахарозу

Запитання 6

Повноцінні білки містять:

варіанти відповідей

8 незамінних амінокислот

7 незамінних амінокислот

6 незамінних амінокислот

Запитання 7

До білкових продуктів відносять:


варіанти відповідей

вершкове масло


яйця


картоплю

Запитання 8

 До легкоплавких жирів відносять:


варіанти відповідей

баранячий жир

соняшникова олія

яловичий жир

Запитання 9

 При тривалому варінні бульйонів з жирами відбувається:


варіанти відповідей

карамелізація

гідролізація

денатурація

Запитання 10

 При варінні з цукром і кислотами драглі утворює:


варіанти відповідей

протопектин

пектин

пектинова кислота

Запитання 11

 Вітамін А впливає на:


варіанти відповідей

на зір

міцність імунітету

міцність кісток

Запитання 12

Вітамін С швидко руйнується:

варіанти відповідей

при вільному доступі повітря

у лужному середовищі

в кислому середовищі

Запитання 13

 В’яжучий смак продуктам харчування надають:


варіанти відповідей

глікозиди

дубильні речовини

фітонциди

Запитання 14

До методів консервації відносяться:


варіанти відповідей

смаження

заморожування

коптіння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест