Контрольно-перевірочний урок за БАР-4.1.

Додано: 9 грудня 2022
Предмет: Англійська мова, 11 клас
Тест виконано: 1 раз
31 запитання
Запитання 1

Which tool allows bartenders to provide the perfect pour every time?

варіанти відповідей

Jigger 

Mister

Snifter

Запитання 2

What is a modifier?

варіанти відповідей

Syrup

Bitters 

Aromatized wine, like vermouth or Lillet 

 A liqueur, such as Cointreau, maraschino or Chartreuse 

All of the above 

Запитання 3

How do you estimate the proof of liquor?

варіанти відповідей

The alcohol by volume

Half the alcohol by volume

Double the alcohol by volume

Запитання 4

Which of the following is NOT typically found in an Aperol Spritz?


варіанти відповідей

 ​Prosecco

Simple Syrup

Soda Water

Запитання 5

What type of glass should be used to serve brandy?


варіанти відповідей

Shot

Highball

Snifter

Запитання 6

What tool helps bartenders crush fruit?


варіанти відповідей

Mister

Muddler

Jigger

Запитання 7

Which ingredient is NOT used to make a classic cosmopolitan?


варіанти відповідей

Vodka

Triple sec

Absinthe

Запитання 8

What is the purpose of a dry shake?

 

варіанти відповідей

To aerate fresh lime juice  

To emulsify egg yolks 

To emulsify egg whites 

Запитання 9

What fortified wine is typically present in both the martini and Manhattan?

варіанти відповідей

Vermouth 

Americano

Quinquina

Запитання 10

What type of liquor serves as the base for the Manhattan?

 

варіанти відповідей

Rum 

Whiskey 

Vodka 

Запитання 11

Most of the beer sold in the United States falls into which category? 

варіанти відповідей

o   Ales

Hybrids

Lagers

Запитання 12

Which liquor serves as the foundation for a margarita? 

варіанти відповідей

Vodka

Tequila

Sangria

Запитання 13

Which liquor serves as the foundation for an Old Fashioned?

варіанти відповідей

Tequila

Vodka

Whiskey

Запитання 14

Why are shooter drinks mixed in metal? 


варіанти відповідей

The ingredients mix naturally  

The ingredients need to be chilled 

It allows for several shots to be prepared at once 

 All of the above 

Запитання 15

What act, passed shortly after the 18th Amendment, played a role in enacting Prohibition?


варіанти відповідей

Volstead

Milstead

Hampstead

Запитання 16

What is the most effective strategy to ensure that your clients receive their drinks quickly if you're extremely busy and ten out of twenty customers request the same drink?


варіанти відповідей

Make as many of the same drinks as possible as quickly as possible.

Make as many drinks as possible in large batches, and then focus on the other drinks that need to be made. 

Make as many drinks as possible, as quickly as possible.

Запитання 17

Which three classic cocktails would you make using a julep strainer?


варіанти відповідей

Manhattan, Martini, Margarita

Martini, Old Fashioned, Mint Julep

Martini, Vieux Carré, Negroni

Manhattan, Last Word, Margarita

Запитання 18

What does it mean if a customer asks for a drink “straight up?”


варіанти відповідей

 The spirit is served straight, without ice, in a cocktail or coupe glass.

 The cocktail is chilled and served without ice in a cocktail or coupe glass.

 The cocktail is served in a highball glass without ice.

Запитання 19

What are the proper measures of a Manhattan?


варіанти відповідей

2 ounces bourbon whiskey, 1 ounce sweet vermouth, 2 dashes Angostura bitters

2 ounces rye whiskey, 1 ounce dry vermouth, 2 dashes orange bitters, 1 dash Angostura bitters

2 ounces rye whiskey, 1 ounce sweet vermouth, 2 dashes orange bitters, 1 dash Angostura bitters

2 ounces bourbon whiskey, 1 ounce sweet vermouth, 2 dashes orange bitters, 1 dash Angostura bitters

Запитання 20

What do bitters like Angostura do to a cocktail?



варіанти відповідей

Give the drink more depth.

Make the drink less sweet.

Make the drink less sour.

Make the drink boozier.

Both a and b.

Both b and d.

Запитання 21

What is a modifier?



варіанти відповідей

An aromatized wine, like vermouth or Lillet.

A liqueur, such as Cointreau, maraschino or Chartreuse.

A syrup.

Bitters.

All of the above.

Запитання 22

Why would you dry shake a drink?


варіанти відповідей

To aerate fresh lime juice.

To aerate fresh orange juice.

To emulsify egg yolks.

To emulsify egg whites.

Запитання 23

If you’re extremely busy and ten out of twenty customers ask for the same drink, what is the most efficient way to make sure your customers get their drinks in a timely manner?



варіанти відповідей

Make as many drinks as you possibly can, as quickly as you can.

Make as many of the same drinks as you possibly can in large batches, and then focus on the other drinks that need to be made.

Make as many of the same drinks as you possibly can, as quickly as you can.

Запитання 24

What ingredients are NOT in a classic Bloody Caesar?



варіанти відповідей

Tabasco, lemon, Worcestershire sauce

Tabasco, lemon, vodka

Tabasco, lemon, horseradish

Tabasco, lemon, clam broth

Tabasco, lemon, gin

None of the above.

Запитання 25

For which three classic cocktails would you use a julep strainer?


варіанти відповідей

 Martini, Vieux Carré, Negroni

 Manhattan, Last Word, Margarita

 Manhattan, Martini, Margarita

Martini, Old Fashioned, Mint Juleр

Запитання 26

What does it mean if a customer asks for something “straight up?”



варіанти відповідей

The spirit is served straight, without ice, in a cocktail glass or coupe glass.

The cocktail is served in a highball glass, without ice.

The cocktail is served without ice.

The cocktail is chilled, and served without ice in a cocktail glass or coupe.

Запитання 27

If someone orders “Well Gin with Tonic and lime,” what does well gin mean?


варіанти відповідей

Gin that is shaken and chilled.

The bar’s house-made gin.

The bar’s house gin.

Gin that is made in England.

The cheapest gin on the menu.

Запитання 28

Match each cocktail with its proper garnish:


Dirty Martini

варіанти відповідей

Cherry

Orange Twist

Mint

Olives

Запитання 29

Match each cocktail with its proper garnish:


Old Fashioned

варіанти відповідей

Cherry

Orange Twist

Mint

Olives

Запитання 30

Match each cocktail with its proper garnish:


Mojito

варіанти відповідей

Cherry

Orange Twist

Mint

Olives

Запитання 31

Match each cocktail with its proper garnish:


Manhattan


варіанти відповідей

Cherry

Orange Twist

Mint

Olives

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест