Копчена риба

Додано: 13 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 160 разів
15 запитань
Запитання 1

В якому варіанті правильно перелічено групи копчених рибних товарів залежно від температури копчення:

варіанти відповідей

холодного і гарячого;

холодного,гарячого, напівгарячого; 

теплого, напівгарячого і гарячого

Запитання 2

Спосіб димового копчення риби при температурі 90-120 ºС:

варіанти відповідей

холодне

напівгаряче

гаряче

Запитання 3

Яка тривалість холодного і гарячого способів димового копчення риби:

варіанти відповідей

холодного від 6 год - 3 діб, гарячого від 30 хв - 3 год; 

холодного від 4 - 5 діб, гарячого не більше 3 діб;

холодного від 4 -10 діб, гарячого від 6 год до 2 діб.

Запитання 4

Як відрізнити рибу холодного копчення?

варіанти відповідей

а) має сіруватий колір, ослаблену консистенцію;

має золотистий колір, сухувату поверхню, консистенція щільна;

темно-коричневий колір, розварене, соковите м’ясо.

Запитання 5

Чим відрізняється риба холодного копчення від риби гарячого копчення?

варіанти відповідей

смаком, запахом, консистенцією, асортиментом

технологією приготування, асортиментом, терміном зберігання

органолептичними показниками, технологією приготування, терміном зберігання

Запитання 6

Яка t° необхідна для холодного копчення риби?

варіанти відповідей

80°С

100°С

до 40°С

Запитання 7

Недопустимі дефекти запаху копченої риби?

варіанти відповідей

сирий, кислий

йодистий, запах мулу

кислий, йодистий

Запитання 8

Як за якістю ділять рибу гарячого копчення ?

варіанти відповідей

На 1 і 2 сорт;

Без розподілу на сорти;

На вищий сорт і 1 сорт;

Запитання 9

Якого виду копчена риба має найбільший термін зберігання?

варіанти відповідей

гарячого коптіння;  

напівгарячого коптіння;

холодного коптіння;

Запитання 10

Як за якістю ділять рибу холодного копчення ?

варіанти відповідей

На 1 і 2 сорт;

Без розподілу на сорти

На вищий сорт і 1 сорт;

Запитання 11

Для риби гарячого коптіння нормуються фізико-хімічні показники / вміст / :

варіанти відповідей

жирів, вуглеводів

білків, вітамінів

солі, вологи

Запитання 12

Яка масова частка солі в рибі холодного копчення?

варіанти відповідей

1-3%; 

1,5-4%; 

5-14%.

Запитання 13

Строки і умови зберігання риби холодного копчення?

варіанти відповідей

t°+2+4°С 15-20 діб

t°-2-5°С    45-60 діб 

 t°-18-30°С  1-3 місяці

Запитання 14

Риба, що має водяну консистенцію та неприємний колір, має дефект:

варіанти відповідей

ропа

підпарювання

білобочка

Запитання 15

Умови і терміни зберігання риби гарячого копчення:

варіанти відповідей

Температура -1 - 3 ° С до 3-х діб;

Температура - 1 - З °С, до 5 діб;

Температура 0 - +5 °С, до 3-х діб;  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест