7 клас Корисне меню. Різнокольорові овочі.

Додано: 12 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
9 запитань
Запитання 1

Чому ми плачемо від цибулі?

варіанти відповідей

у цибулі міститься олія, до складу якої входить фтор, що подразнює очі

у цибулі міститься олія, до складу якої входить залізо, що подразнює очі

у цибулі міститься олія, до складу якої входить сірка, що пожразнює очі

Запитання 2

Вітаміну С не менше, ніж в лимонах у

варіанти відповідей

капусті

моркві

огірках

картоплі

Запитання 3

Салат – це

варіанти відповідей

всі відповіді правильні

холодна страва з двох видів овочів

холодна страва з одного або кількох видів овочів

холодна страва з овочів або фруктів

холодна страва з овочів з додаванням м яса, яєць, грибів, крупи, риби

Запитання 4

Заправляють салати

варіанти відповідей

тільки олією

тільки майонезом, сметаною

олією, майонезом, сметаною

Запитання 5

Для приготування і подавання на стіл салатів використовують посуд

варіанти відповідей

дерев'яний

скляний

пластиковий

керамічний

Запитання 6

Салати заправляють олією, сметаною, майонезом

варіанти відповідей

за годину до подавання на стіл

перед поданням на стіл

за добу до подавання на стіл

Запитання 7

Скільки мають зберігатися у холодильнику заправлені і незаправлені салати?

варіанти відповідей

незаправлені салати мають зберігатися в холодильнику не більше 6 годин, а заправлені – 12 годин.

незаправлені салати мають зберігатися в холодильнику скільки завгодно, а заправлені – 6 годин.

незаправлені салати мають зберігатися в холодильнику не більше 12 годин, а заправлені – 6 годин.

Запитання 8

Без рук, без ніг,

А в'ється, як батіг.

варіанти відповідей

квасоля

морква

хрін

буряк

Запитання 9

Ці речовини надають помаранчово-жовтий колір багатьом овочам, ягодам, фруктам і квітам. 

варіанти відповідей

каротиноїди

хлорофіл

вода

сонце

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест