Крупи, бобові, макароні вироби: обробка, технологія приготування.

Додано: 30 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 400 разів
30 запитань
Запитання 1

Перед тепловою обробкою бобові замочують?

варіанти відповідей

у теплій воді

в холодній воді

в гарячій воді

Запитання 2

Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

манну

перлову

пшоно

Запитання 3

Перлову крупу виготовляють із зерен?

варіанти відповідей

пшениці

ячменю

проса

Запитання 4

Гарнір з макаронів використовують до:

варіанти відповідей

птиці

м′яса

морепродуктів

Запитання 5

Котлети рисові готуютьз

варіанти відповідей

в′язкої каші

розсипчастої каші

каші, звареної на бульйоні

Запитання 6

Макарони для страви "Макароник" варять

варіанти відповідей

зливним способом

незливним способом

комбінованим способом

Запитання 7

При замочуванні маса бобових збільшується

варіанти відповідей

в 3 рази

в 2 рази

в 4 рази

Запитання 8

Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

перлову

гречку

пшоно

Запитання 9

При варінні бобових їх заливають

варіанти відповідей

холодною водою

окропом

теплою водою

Запитання 10

Назва страви з розсипчастої каші, до складу входить потертий сир

варіанти відповідей

запіканка рисова

крупник гречаний

січеники з сиром

Запитання 11

Зберігають готові каші на марміті при температурі 70-80°С протягом

варіанти відповідей

2 год.

4 год.

24 год.

Запитання 12

Для солодких рідких каш солі беруть

варіанти відповідей

10 г

18 г

5 г

Запитання 13

Рисову кашу варять

варіанти відповідей

двома способами

трьома способами

одним способом

Запитання 14

Горох варять протягом

варіанти відповідей

1,5-2 год.

3-4 год.

1-1,5 год.

Запитання 15

Страви з бобових зберігаються протягом

варіанти відповідей

2 год.

3 год.

30-40 хв.

Запитання 16

Варені макарони погано поєднуються зі стравами

варіанти відповідей

з м′яса

з риби

з качки і гуски

Запитання 17

вермішель варять протягом

варіанти відповідей

20-30 хв.

12-15 хв.

15-20 хв.

Запитання 18

Локшина відноситься до типу макаронних виробів

варіанти відповідей

ниткоподібні

стрічкоподібні

трубчасті

Запитання 19

Пшоно перед варінням обшпарюють, щоб видилити з нього

варіанти відповідей

гіркуватий присмак

борошнисий присмак

клейку консистенцію

Запитання 20

Коли солять бобові

варіанти відповідей

на початку варіння

під час варіння

в кінці варіння

Запитання 21

Для крупника гречаного вариться каша

варіанти відповідей

розсипчаста

в"язка

рідка

Запитання 22

Для розсипчастої каші співвідношення крупи і води становить

варіанти відповідей

1:1

1:2

1:3

Запитання 23

Назва страви з розсипчатої каші, до складу якої входить протертий сир

варіанти відповідей

запіканка рисова

крупник гречаний

січеники з сиром

Запитання 24

Страва з макароних виробів з начинкою, яку використовують для запікання

варіанти відповідей

макаронник

бабка з локшини з сиром

макароник з м"ясом або субпродуктами

Запитання 25

Приваром називають

варіанти відповідей

випаровування рідини із страви

збільшення каші в об"ємі та масі

чітко виражений смак страви

Запитання 26

Вкажіть, яку кашу варять зливним способом

варіанти відповідей

рисову

гречану

перлову

Запитання 27

При повторному нагріванні каш їх початкові властивості

варіанти відповідей

не відновлюються

частково відновлюються

відновлюються

Запитання 28

Бабки відрізняються від запіканок тим, що до їх складу входять

варіанти відповідей

збиті білки

більше яєць

більше жовтків

Запитання 29

Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть

варіанти відповідей

5-6 л води

3-4 л води

2-3 л води

Запитання 30


Привар макаронів, зварених незливним способом становить

варіанти відповідей

150%

200%

200-300%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест