Кухар 4 розряд VI

работа над ошибками

Додано: 2 червня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 30 разів
30 запитань
Запитання 1

Філе нарізають (дві відповіді)

варіанти відповідей

з яловичини, вирізки, під прямим кутом

з яловичини, вирізки, під кутом 45

свинини, баранини, вирізки, під кутом 45

яловичини, товстого, тонкого краю під кутом 45

Запитання 2

Який вид паніровки використовують для приготування ромштексу

варіанти відповідей

тісто кляр

борошно, льєзон, сухарі

льєзон, сухарі

яйця, борошно

Запитання 3

Для приготування печені по-київському необхідно

варіанти відповідей

яловичину, вирізку

свинину, вирізку, корейку

яловичину товстий, тонкий краї

свинину тазостегнову частину

Запитання 4

Для приготування маси для биточків по-селянські необхідно

варіанти відповідей

яловичину, сало шпик, ріпчасту цибулю, сіль, перець, воду

яловичину, сало шпик, часник, сіль, перець, воду

свинину, ріпчасту цибулю, сіль, перець, воду

яловичину, свинину, ріпчасту цибулю, сіль, перець, воду

Запитання 5

Білковий мінімум на добу складає не менше

варіанти відповідей

5-10 (г)

20-30( г)

30-40 (г)

50-60 (г)

Запитання 6

Ескалоп нарізають з (дві відповіді)

варіанти відповідей

свинини, корейки, по 1-2 куски на порцію

свинини, баранини, корейки по 1-2 куски на порцію

яловичини, вирізки по 1-2 куски на порцію

телятини, яловичини, свинини, вирізки,1-2 куски на порцію

Запитання 7

Для приготування кісткового бульйону кістки заливають

варіанти відповідей

холодною водою

гарячою водою

солоною холодною водою

теплою кипяченою водою

Запитання 8

Для гасіння електропроводки використовують вогнегасники

варіанти відповідей

хімічно – пінний

порошковий

вуглекислотний

порошковий і вуглекислотний

Запитання 9

Для надання гострого смаку розсольнику необхідно додати

варіанти відповідей

прянощі

ошпарений і нарізаний лимон

маслини, капарці, оливки

проціджений,прокип’ячений огірковий розсіл

Запитання 10

Для приготування борщу зеленого щавель і шпинат:

варіанти відповідей

нарізають соломкою

протирають

бланширують

прогрівають з жиром

Запитання 11

Де у Збірнику рецептур дається інформація про норму солі, спецій для приготування супів

варіанти відповідей

у передмові розділу

у рецептурі на страву

у таблиці

у додатках

Запитання 12

Яка відмінність солодкого супу від киселю

варіанти відповідей

мають кислуватий смак і густішу консистенцію

відпускаються гарячими

більша норма відпуску

подаються з мучними виробами

Запитання 13

Бульйонна чашка з однією ручкою використовується для

варіанти відповідей

подавання бульйонів без гарнірів

подавання супів-пюре, супів кремів

заправлених супів з дрібно нарізаними продуктами

супів національних кухонь

Запитання 14

Які бульйони використовують для приготуванню супу- локшина домашня:

варіанти відповідей

бульйон з птиці, мяса, з потрухів, на грибному відварі

на грибному відварі, бульйоні з мяса

бульйон з мяса, грибному відварі

бульйон з птиці, з потрухів, на грибному відварі

Запитання 15

Для приготування пряного відвару необхідно

варіанти відповідей

сіль, перець запашний, гіркий, коріння, цибулю, лаврове листя

сіль, перегіркий, коріння, цибулю, лаврове листя, цукор;

перець гіркий, коріння, цибулю, лаврове листя

сіль, перець запашний, гіркий, коріння, цибулю

Запитання 16

Які соуси порекомендуєте для відпуску судака фаршированого

варіанти відповідей

паровий, томатний

зелене масло, соус майонез

білий основний, соус майонез, грибний

томатний, грибний, паровий

Запитання 17

Для відпуску риби смаженої в тісті подають соуси

варіанти відповідей

червоний, білий з вином, майонез з корнішонами

білий з вином, майонез з корнішонами

томатний, майонез з корнішонами

голландський, майонез з корнішонами

Запитання 18

Які овочі необхідні для тушкування риби в томаті з овочами

варіанти відповідей

морква, петрушка, селера, цибуля, картопля

морква, картопля, селера, цибуля

картопля, морква, цибуля

морква, петрушка, селера, цибуля

Запитання 19

З якою метою раки після варіння залишають в пряному відварі на 10-15хв

варіанти відповідей

кращого очищення

набуття приємного аромату

видалення присмаку водоростей

видалення залишків піску

Запитання 20

Морожені креветки варять у воді протягом

варіанти відповідей

5 хвилин

20 хвилин

15 хвилин

10 хвилин

Запитання 21

Від чого залежить якість рибного фаршу під час подрібнення на м’ясорубці

варіанти відповідей

справності м’ясорубки та кількості подачі філе риби

загострення ножів та решіток, збірки м’ясорубки, кількості подачі інгредієнтів у робочу камеру

загострення ножів, збірки м’ясорубки, справності блокувального пристрою

загострення ножів, справності м’ясорубки та блокувального пристрою

Запитання 22

При дегустації січеників рибних українських начинка вязка, жирна. Яка причина

варіанти відповідей

в фарш не додали сухарів

висока температура смаження

низька температура смаження

виріб прогрівали в жаровій шафі

Запитання 23

При тушкуванні м'яса великими шматками додають

варіанти відповідей

молоко, овочі, часник, сіль, спеції

бульйон, овочі, томатне пюре, сіль, спеції

спеції, воду, овочі, картоплю, сіль

сіль, спеції, молоко

Запитання 24

Яка послідовність теплової обробки приготування битків українських

варіанти відповідей

варіння, запікання

смаження, тушкування

смаження у фритюрі

смаження, запікання

Запитання 25

Якими продуктами шпигують яловичину

варіанти відповідей

сало шпик, біле коріння, морква, цибуля

сало шпик, часник, біле коріння, морква

біле коріння, морква, цибуля, часник

біле коріння, морква, цибуля, часник, лавровий лист

Запитання 26

М'ясо при тепловій обробці зменшується в масі за рахунок

варіанти відповідей

зсідання білків, витоплювання жирів

клейстеризації глікогену

руйнування вітамінів

випаровування рідини

Запитання 27

Який термін настоювання компоту із суміші сухофруктів

варіанти відповідей

30 хв

2-3 год

10-12 год

не настоюють

Запитання 28

Особливості приготування узвару

варіанти відповідей

сухофрукти варять 2 год з додаванням цукру, меду

варять 3-4 год, настоюють з додаванням меду

сухофрукти варять 3-4 год з додаванням цукру, кислоти

сухофрукти варять 3-4 год з додаванням цукру, меду

Запитання 29

Як попередити появу плівки на киселі

варіанти відповідей

поверхню посипати цукровою пудрою або цукром

охолодити і прикрити кришкою

порціонувати перед відпуском

в кисіль додати  кислоту

Запитання 30

З якою ціллю нарізані яблука для страви яблука  смажені у тісті посипають цукром

варіанти відповідей

кращої карамелізації цукрів

придання смаку, кращої карамелізації цукрів


розм’якшення яблука, придання смаку

декстринізації крохмалю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест