Кулінарія

Додано: 3 жовтня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 515 разів
15 запитань
Запитання 1

На що харчування має неабиякий вплив?

варіанти відповідей

здоров’я

працездатність, фізичний та розумовий розвиток, самопочуття і настрій

тривалість та якість життя людини,

усі відповіді правильні

Запитання 2

Від чого залежить цінність їжі, збереження поживних речовин і вітамінів при приготуванні страв?

варіанти відповідей

Естетичного вигляду

Вартості продуктів

Кулінарної обробки

Запитання 3

Солодки страви за температурою подачі поділяються на:

варіанти відповідей

крихкі

з кремом

холодні

гарячі

Запитання 4

Організація робочого місця входить до якого етапу проектування?

варіанти відповідей

Технологічний етап

Організаційно-підготовчий етап

Конструкторський етап

Заключний етап

Запитання 5

Щоб уникнути порізів рук, опіків та інших травам, під час роботи на кухні, слід дотримуватись

варіанти відповідей

санітарно-гігієнічних вимог

технології приготування

техніки безпеки

правил дорожного руху

Запитання 6

Кулінарія -

варіанти відповідей

відділ у магазині, в якому продають напівфабрикати або вже готову до споживання продукцію.

людська діяльність пов'язана із приготуванням їжі. Складається з техніки приготування, технічного забезпечення та рецептів.

сукупність найпопулярніших страв народу чи країни.

дотримання певних правил із приготування їжі.

Запитання 7

до холодних страв і закусок належать:

варіанти відповідей

прозорі супи, борщі, щі, розсольники, молочні, круп'яні, овочеві супи, супи-пюре.

окрошка, холодний борщ, щі зелені, юшка з буряків.

бутерброди (відкриті й закриті), салати й вінегрети, закуски з овочів і грибів, холодні страви з риби і морепродуктів, м'яса й птиці, страви з яєць.

гарніри овочеві, круп'яні, з макаронних виробів тощо.

Запитання 8

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення:

варіанти відповідей

напівфабрикати для подачі страв, борошняні страви.

на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати.

на перши страви, основну страву та десерт.

борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри.

Запитання 9

До способів первинної обробки належать

варіанти відповідей

варіння, смаження

тушкування, запікання, варіння з подальшим обсмажуванням

пасерування, бланшування, нарізання, відбивання

сортування, миття, очищення, нарізування, відбивання, панірування, перемішування, протирання, формування, збивання, просіювання, замочування


Запитання 10

Кулінарний рецепт -

варіанти відповідей

це інструкція з приготування кулінарного виробу.


це послідовність приготування кулінарного виробу

це інструкція з приготування кулінарного виробу, яка містить інформацію про необхідні продукти, їх пропорції та подає покроковий алгоритм поєднання та обробки


Запитання 11

Процес, коли ви обсмажуєте овочі на слабкому вогні і вони повинні стати трошки м’якше, називають






варіанти відповідей

бланшування

пассеровка

припускання

бардіровання

Запитання 12

Теплова обробка їжі при температурі, яка не перевищує 90 градусів, рідина не закипає;. структуру продуктів, їх справжній смак і корисні властивості зберігаються називається

варіанти відповідей

Аль денте

Пошировання

Обвалка

Відтяжка

Запитання 13

Надрізати рибу, перш ніж запекти її в духовці називають

варіанти відповідей

Бардіровання

Цізеліровання

Припускання

Запитання 14

Процес який використовують для видалення жиру з готового м’ясного соку для подальшого приготування соусу

варіанти відповідей

Дегласіровка

Ловлення

Шинкування

Запитання 15

Процес коли ви варите в солодкому сиропі будь-які ягідки або шматочки фруктів — наприклад, варення, називають

варіанти відповідей

пасерування

бланшування

Кандирування

Пошировання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест