Кулінарія

Додано: 18 березня
Предмет: Технології, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

1. Способи приготування дріжджового тіста -

варіанти відповідей

простий і складний

основний і допоміжний

безопарний і опарний

Запитання 2

2. З бісквітного тіста готують -

варіанти відповідей

вареники, пельмені, галушки

торти, рулети, тістечка, кекси

Запитання 3

3. Пісочне тісто це?

варіанти відповідей

Вид тіста з розсипчастою структурою. Може бути солодким або без цукру, звичайним або ароматизованим.

Спосіб приготування залежить від кількості здоби, що входить до рецептури виробу.

Запитання 4

4. Племена індійців-омельків називали

шоколадом?

варіанти відповідей

шоколад, у вигляді твердого, з добавками і без.

напій, який варили з обсмажених та

розтертих плодів какао.

Запитання 5

5. Саму незвичайну форму (трикутника)

шоколад отримав завдяки швейцарцю ?

варіанти відповідей

Луї Кайє

Теодору Тоблеру

Запитання 6

6. Країною-

винахідником твердого шоколаду та шоколаду з

молоком є?

варіанти відповідей

Америка

Швейцарія

Польща

Запитання 7

7. Переважно невеликий кондитерський виріб, випечений із тіста, зазвичай солодкий?

варіанти відповідей

Льодяник

Булочка

Печиво

Запитання 8

8. Залежно від способу приготування, рецептури, зовнішнього вигляду, структури смакових особливостей розрізняють печиво?

варіанти відповідей

Цукрове, затяжне, здобне

шоколадне, імбирне, медове

пісочне, сирцеве

Запитання 9

9. Залежно від способу виробництва розрізняють два види пряників ....

варіанти відповідей

заварні і сирцеві

медові і молочні

дріжжові і пісочні

Запитання 10

10. Відмінність прісного здобного тіста від пісочного є те, що....

варіанти відповідей

готують його без масла

до нього додають рідину (кефір або сметану або воду)

Запитання 11

11. Як називають красиво сервірований і прикрашений стіл з великою кількістю солодощів ?

варіанти відповідей

Кенді бар

Кав'ярня

Цукерня

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест