Кулінарія 7 клас

Додано: 11 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 492 рази
12 запитань
Запитання 1

У приготуванні українських страв традиційними способами обробки продуктів для приготування їжі були переважно...

варіанти відповідей

варіння і тушкування

запікання

в'ялення

Запитання 2

Особливу роль у харчовому раціоні відігравав...

варіанти відповідей

хліб

борщ

картопля

Запитання 3

Який продукт містить арахідонову кислоту, яка бере участь в утворенні багатьох гормонів?

варіанти відповідей

картопля

борошно

сало

Запитання 4

Які страви відносяться до традиційних українських страв?

варіанти відповідей

деруни

картопля по-селянськи

вареники

борщ

Запитання 5

До обрядових страв належать:

варіанти відповідей

корова

калач

коливо

всі варіанти відповідей правильні

Запитання 6

Який напій належить до українського традиційного?

варіанти відповідей

чай

квас

узвар

Запитання 7

Від чого походить слово " борщ" ?

варіанти відповідей

Від назви рослини " борщовик"

від назви тереторії, де виник рецепт приготування борщу.

від прізвища людини, яка винайшла рецепт приготування борща

Запитання 8

скільки існує видів традиційного борщу?

варіанти відповідей

2

3

4

Запитання 9

Який борщ готують з капустою, буряком, морквою?

варіанти відповідей

червоний

зелений

холодний

Запитання 10

який борщ краще підходить для приготування у спекотні дні?

варіанти відповідей

червоний

зелений

холодний

Запитання 11

Рідкою основою багатьох борщів є:

варіанти відповідей

бульйон

фруктовий відвар

овочевий відвар

Запитання 12

Який різновид борщу найбільш поширений?

варіанти відповідей

червоний

київський

український з пампушками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест