Кулінарна обробка риби

Додано: 27 листопада 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

До жирної риби відносять:

варіанти відповідей

тріску;

скумбрію;

щуку

коропа

Запитання 2

До лускатої риби належить:

варіанти відповідей

сом;

судак;

осетр;

білуга

Запитання 3

До родини оселедцевих відносять:

варіанти відповідей

судака;

сьомгу;

сардину;

карася

Запитання 4

Якими харчовими речовинами найбільш цінна риба?

варіанти відповідей

вуглеводами;

жирами

повноцінними білками;

вітамінами

Запитання 5

Живу рибу зберігають у ваннах з проточною водою:

варіанти відповідей

3-4 доби;

2-3 доби;

1-2 доби

5-6 діб

Запитання 6

Велику рибу розморожують у воді:

варіанти відповідей

1,5-2 год;

2-3 год;

3-4 год;

5-6 год.

Запитання 7

Щоб зменшити втрати мінеральних речовин при розморожуванні риби у воді, додають:

варіанти відповідей

оцет;

соду харчову;

кухонну сіль;

олію

Запитання 8

Осетрову рибу розморожують:

варіанти відповідей

в електричному полі надвисокої частоти;

у розчині кухонної солі;

у воді;

на повітрі.

Запитання 9

Як розбирають рибу, маса якої більша за 1,5 кг?

варіанти відповідей

цілою тушкою;

пластують - розбирають на філе;

на порційні шматки-кругляки.

Запитання 10

Яку рибу використовують для розбирання на порційні шматки-кругляки?

варіанти відповідей

рибу великих розмірів масою не більше 3 кг;

рибу малих розмірів масою не більше 0,5 кг;

рибу середніх розмірів масою не більше 1,5 кг;

рибу масою 75-200 г

Запитання 11

В якому цеху обробляють рибу?

варіанти відповідей

в овочевому;

у рибному;

в мясо-рибному;

в холодному.

Запитання 12

Як обробляють рибу для використання цілою?

варіанти відповідей

розморожування,обчищання луски,видалення плавників, видалення очей і зябер, розрізування черевця, видалення нутрощів, промивання

розморожування,обчищання луски,видалення плавників, видалення голови разом з нутрощами, зачищання чорної плівки, промивання, обсушування, нарізання

розморожування, видалення плавників, видалення очей і зябер, розрізування черевця, обчищання луски,видалення нутрощів, промивання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест