Кулінарне розбирання і обвалювання яловичої туші

Додано: 20 березня
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

З яких частин складається передня четвертина яловичої туші?

варіанти відповідей

лопаткова частина

шийна частина

спинореберна частина

поперекова частина

Запитання 2

Спинореберна часина складається з

варіанти відповідей

товстого краю

підлопаткової частини

пружка і грудинки

всі відповіді вірні

Запитання 3

На які частини розділяють задню четвертину яловичої туші?

варіанти відповідей

поперекову частину

тазостегнову частину

лопаткову частину

пружок

Запитання 4

Яка частина яловичини найніжніша?

варіанти відповідей

товстий край

грудинка

вирізка

бокова частина

Запитання 5

Яке кулінарне використання вирізки яловичини?

варіанти відповідей

для приготування котлетної маси

для смаження великим шматком, натуральними порціонними і дрібними шматочками

для тушкування великими, порціонними і дрібними шматками

для варіння і тушкування дрібними шматочками

Запитання 6

Для чого призначені товстий і тонкий краї?

варіанти відповідей

для смаження великими шматками, порціонними натуральними, панірованими і дрібними шматочками

для тушкування великими шматками

для варіння порціонними і дрібними шматочками

для запікання

Запитання 7

В котлетному м’ясі з яловичини вміст жирової і сполучної тканини не повинна перевищувати

варіанти відповідей

 50 %

15 %

5 %

10 %

Запитання 8

Для чого використовують лопаткову і підлопаткову частини, грудинку, пружок?

варіанти відповідей

для смаження великими шматками

для варіння і тушкування дрібними шматочками

тушкування порціонними шматками

смаження панірованими порціонними шматками

Запитання 9

Внутрішню і верхню частини використовують для

варіанти відповідей

тушкування великими і порціонними

смаження порціонними панірованими шматочками

смаження дрібними шматочками

приготування котлетної маси

Запитання 10

Що відносять до котлетного м’яса?

варіанти відповідей

м’якоть шийної частини, пахвини

обрізки, які дістають при обвалюванні туші

обрізки, які дістають при зачищанні напівфабрикатів великим шматком

пружок з туш ІІ категорії

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест