Технологія приготування страв з яєць

Додано: 9 грудня 2020
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 154 рази
9 запитань
Запитання 1

Якому продукту харчування не поступаються яйця за своїми поживними властивостями ?

варіанти відповідей

Рибі

М'ясу

Хлібу

Запитання 2

Яка найбільш цінна частина яйця?

варіанти відповідей

Білок

Жовток

Шкарлупа

Запитання 3

Круті яйця будуть готові через ......

варіанти відповідей

3 хв.

8-10 хв.

5 хв.

Запитання 4

Які самостійні страви готують із яєць?

варіанти відповідей

Яєчня

Запіканка

Омлет

Бутерброд

Варені яйця

Запитання 5

Омлет готують із суміші яєць, солі та:

варіанти відповідей

Кефіру

Молока або вершків

Олії

Запитання 6

Обери правильні вимоги безпеки під час приготування їжі:

варіанти відповідей

при нарізанні продуктів пальці тримають на відстані від леза ножа

передавати ніж один одному лезом уперед

консервні банки відкривають спеціальним ключем

нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Запитання 7

Як називається яєчна страва, зварена "в мішечок" без шкарлупи?

варіанти відповідей

омлет

пашот

фондю

уевос

Запитання 8

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

при закипанні рідини зменшити вогонь

гарячий посуд брати прихватками

рідину в каструлю доливати до самого верху

відкривати кришку, тримаючи від себе

Запитання 9

Що треба додавати в воду під час варіння, щоб запобігти витіканню яйця?

варіанти відповідей

цукор

оцет

сіль

сода

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест