Культура споживання їжі. Етикет за столом

Додано: 15 березня
Предмет: Технології, 5 клас
8 запитань
Запитання 1

Кухонний посуд - це

варіанти відповідей

посуд для приготування страв

посуд для збереження їжі

посуд для подавання та споживання страв

Запитання 2

До столового посуду індивідуального призначення належить:

варіанти відповідей

кришки, друшляки, кастрюлі

тарілки, ложки, виделки

блюда, салатники, цекерниці

Запитання 3

Приміщення в якому готують їжу називається -

варіанти відповідей

кухнею

класом

підвалом

спальнею

Запитання 4

Сервірування столу це -

варіанти відповідей

маленьке свято

підготовка й оформлення столу до споживання їжі

гарно розписаний посуд

Запитання 5

Що дає людям знання етикету за столом?

варіанти відповідей

приємно споживати їжу

весело проводити час з друзями

справити приємне враження і не потрапити в незручне стоновище

Запитання 6

При розкладанні столових приборів навколо основної тарілки: ложку і ніж кладуть ...

варіанти відповідей

ліворуч

на тарілку

праворуч

над тарілкою

Запитання 7

На малюнку цифрою 1 позначено

варіанти відповідей

тарілка для хліба

столова тарілка

борщова тарілка

Запитання 8

Оберіть основні Правила поведінки за столом

варіанти відповідей

сидіти прямо, не розгайдуватись на стільці

покласти руки і лікті на стіл

не дути на їжу

не розмовляти з повним ротом

можна користуватися зубочисткою

не витирати руки об скатертину

розмахувати руками

не плямкати, не сьорбати

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест