Лікувально-профілактичне харчування - спеціально підібрані раціони харчування, з метою:
Лікувально-профілактичне харчування:
Основним принципом підбору складу раціонів для лікувально-профілактичного харчування є:
Залежно від факторів професійної шкідливості існують:
Дієтичне харчування (дієтотерапія):
Кількість основних дієт харчування, які називають столами, обмежується:
Крім 15 основних дієт, які іноді називають столами лікувального харчування, існують індивідуальні добові режими, згідно індивідуальним потребам хворого, які називають:
Лікувальні дієти для дітей при кожній нозологічній формі захворювання:
Серед розвантажувальних днів розрізняють наступні:
Окрім основних дієт, при деяких захворюваннях розроблені і застосовуються спеціальні дієти:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома