М'ясні страви

Додано: 25 квітня 2023
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 308 разів
12 запитань
Запитання 1

Залежно від способу теплової обробки м’ясні гарячі страви поділяють на

 

варіанти відповідей

варені

смажені

тушковані

запечені

пасеровані

печені

Запитання 2

Обери правильну відповідь

варіанти відповідей

Для поліпшення смаку й аромату вареного м’яса у бульйон додають біле коріння, моркву і ріпчасту цибулю. 

Для поліпшення смаку й аромату вареного м’яса у бульйон додають біле коріння, , буряк, моркву .

Для поліпшення смаку й аромату вареного м’яса у бульйон спочатку кладуть сіль і перець горошком. Потім додають біле коріння, моркву і ріпчасту цибулю (за 30-40 хв до закінчення варіння)

Запитання 3

Варені м’ясні продукти зберігають у невеликій кількості бульйону в посуді із закритою кришкою при температурі 50-60 °С не більше 

варіанти відповідей

2 годин

3 годин

12 годин

24 годин

Запитання 4

Залежно від розмірів шматків і виду м’яса процес смаження триває:

варіанти відповідей

від 20 хв до 40 хв.

від 2 год. до 3 год.

від 40 хв до 1 год 40 хв.

Запитання 5

Смаження у фритюрі здійснюють, повністю занурюючи продукт в попередньо нагрітий жир до температури:

варіанти відповідей

260-280 °С

60-80 °С

160-180 °С

Запитання 6

Втрати під час смаження м'яса натурального порціонними кусками становлять:

варіанти відповідей

60 %

37 %

25 %

Запитання 7

Асортимент м’ясних порційних страв з яловичини, з телятини з паніровкою

варіанти відповідей

Ромштекс, котлети відбивні, шніцель відбивний

Біфштекс натуральний, філе

Лангет, ескалоп, антрекот

Запитання 8

Асортимент смажених м'ясних порційних страв із свинини без паніровки

варіанти відповідей

Котлети натуральні

М’ясо хрустке

Ескалоп

Запитання 9

Щоб м’ясо при смаженні не прилипало до сковороди — покладіть у жир кілька кружалець 

варіанти відповідей

буряка

картоплі

моркви

Запитання 10

Асортимент страв із м’яса смаженого дрібними кусками із свинини

варіанти відповідей

Бефстроганов

Шашлик

Піджарка

Запитання 11

Для тушкування підсмажене м'ясо і овочі заливають:

варіанти відповідей

бульйоном

водою

вершковим маслом

олією

Запитання 12

При запіканні всі компоненти повинні прогріватися до температури не нижче:

варіанти відповідей

90 °С

190 °С

290 °С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест