«Машини для просіювання борошна, замішування та розкачування тіста», «Жаровні для смаження млинців-напівфабрикатів», «Холодильне устаткування».Професія: 5122 «Кухар», рівень кваліфікації – 4 розряд.

Додано: 6 лютого
Предмет:
24 запитання
Запитання 1

1.  Робочим органом тістомісильної машини є: 

варіанти відповідей

шнек з лопатями;

місильний важіль;

планетарний редуктор;

діжа.

Запитання 2

2. Діжу завантажують при замісі тіста середньої консистенції до:

варіанти відповідей

50%;

90-100%;

80%;

30%.

Запитання 3

3.Діжу завантажують при замісі крутого тіста до:

варіанти відповідей

50%;

90-100%;

80%;

30%.

Запитання 4

4. Діжа тістомісильної машини ТММ-1М рухається навколо власної осі щоб:

варіанти відповідей

тісто краще і рівномірно замішувалось;

можна було зачистити діжу;

підсипати потрібні продукти;

визначати готовність тіста.

Запитання 5

5. МТМ-15 призначена:

варіанти відповідей

просіювання борошна;

для замішування крутого тіста;

для збивання кремів;

для розкачування тіста.

Запитання 6

6.  Розкачане тісто у машині МРТ-60М приймає:

варіанти відповідей

піддон;

стрічковий транспортер;

лотки;

похилий столик.

Запитання 7

7. Як перевірити справність автоматичного електроблокування в машині МРТ-60М:

варіанти відповідей

проконтролювати візуально;

підняти запобіжну решітку на ходу машини;

вручну натиснути на кнопку мікроперемикача до увімкнення машини;

перевірити роботу машини на холостому ходу.

Запитання 8

8.  Цифри у маркуванні машини «Прима-40» означають:

варіанти відповідей

продуктивність;


об’єм діжі;

час замішування;

потужність електродвигуна.

Запитання 9

9.ТММ - 1М має діжу на:

варіанти відповідей

візку;


кронштейні;

транспортері;

ніжках.

Запитання 10

10.Мукосій в тісторозкочувальної машині призначений:

варіанти відповідей

щоб валики краще працювали;

попереджає налипання тіста на валики;

попереджає від накручування тіста на валики;

для розкачування тіста до певної товщини.

Запитання 11

11.  Для чого призначені дебаланси в просіювачах МПБВ-300?

варіанти відповідей

для захисту робітників від ураження електричним струмом;

для коливального руху сита;

для захисту двигуна від перевантаження;

для знаходження сита в нерухомому положенні.

Запитання 12

12.  Товщина розкачування тіста регулюється в межах:

варіанти відповідей

від 50 до 80 мм;

від 0 до 10 мм;

від 0 до 50 мм;

від 10 до 20 мм.

Запитання 13

13. Перед завантаженням в робочу камеру тісто вагою 8…10 кг розкачують вручну до товщини 60…70 мм щоб:

варіанти відповідей

не викликати перевантаження електродвигуна;

забезпечити рівномірне розкачування;

машина увімкнулася;

тісто при розкачуванні не рвалося.

Запитання 14

14. Які небезпечні зони в тістомісильних машинах?

варіанти відповідей

місильний важіль;

діжа;

місильний важіль, діжа;

захисна решітка.

Запитання 15

15.  Машина МПБ-800М призначена для:

варіанти відповідей

розкачування тіста;

замішування тіста;


просіювання борошна;


подрібнення крупи.

Запитання 16

16.Жаровня обертова електрична ЖОЕ-720 призначена для:


варіанти відповідей

для варіння;


для смаження млинців;

для смаження котлет;

для запікання.



Запитання 17

17. Продуктивність жаровні обертової електричної ЖОЕ-720:


варіанти відповідей

320 шт/год;

360 шт/год.;

720 шт/год.;

700 шт/год.


Запитання 18

18. Розмір випікаючого млинця:

варіанти відповідей

180х240мм.;

280х200мм.;

200х240мм.;

280х240мм.

Запитання 19

19. Для млинців на молоці встановлюють температуру:

варіанти відповідей

1700С;

1800С;

1600С;

1900С.

Запитання 20

20. Як потрібно видаляти снігову шубу в холодильному обладнанні?

варіанти відповідей

слід розмістити в ньому ємність з гарячою водою;

слід вимкнути обладнання і залишити його відкритим;

слід викликати механіка для ремонту;

г) не слід виконувати жодних дій.

Запитання 21

21 . В якому стані дозволяється завантажувати продукти до холодильного обладнання?

варіанти відповідей

у замороженому;

в охолодженому;

в охолодженому до температури навколишнього середовища;

усі відповіді правильні.

Запитання 22

22. Кипить при мінусовій температурі у холодильнику:

варіанти відповідей

вода;

фреон;

бензин;

дизельне паливо.

Запитання 23

23. Температура кипіння рідкого хладону – 12 за атмосферного тиску становить:


варіанти відповідей

+25,40С;


-26,30С;

-20,30С;

-29,80С.

Запитання 24

24.Температура повітря в охолоджувальному об’ємі низькотемпературного холодильного обладнання не вище:


варіанти відповідей

  (-130С);

 (-180С);

 (-100С);

 (-5 0С).

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест