Механічна кулінарна обробка овочів, грибів

Додано: 15 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 647 разів
18 запитань
Запитання 1

Вкажіть речовини, яких багато в овочах

варіанти відповідей

вуглеводи

 білки

екстрактивні речовини

Запитання 2

Вкажіть, які овочі, із зображених на малюнку не відносяться до гарбузових

варіанти відповідей
Запитання 3

 Вкажіть, які з перерахованих речовин формують аромат овочів

варіанти відповідей

клітковина

ефірні олії

мінеральні речовини

Запитання 4

Вкажіть, до якої групи овочів відноситься ревінь

варіанти відповідей

десертні

вегетативні

плодові

Запитання 5

Вкажіть, до якої групи овочів відноситься батат

варіанти відповідей

бульбоплоди

томатні

коренеплоди

Запитання 6

З якою метою калібрують овочі?

варіанти відповідей

для видалення пошкоджених овочів

для зменшення кількості відходів при механічній обробці

для видалення домішок

Запитання 7

 Картоплю, нарізану соломкою використовують...


варіанти відповідей

 для смаження основним способом

 для смаження у фритюрі

 для припускання

Запитання 8

 Картопля, нарізана брусочками має розміри:

варіанти відповідей

товщина 0,5-0,7 см; довжина 4-5 см

товщина 0,1-0,2 см; довжина 3-4 см

товщина 0,7-1,0 см; довжина 3-4 см

Запитання 9

 Вкажіть розміри моркви, нарізаної брусочками

варіанти відповідей

товщина 1,0 см; довжина 4-5 см

товщина 0,7 см; довжина 3-4 см

товщина 0,5 см; довжина 3,5-4,0 см

Запитання 10

Вкажіть форми нарізування буряка

варіанти відповідей

соломка, квадратики, кружальця

соломка, скибочки, кубики

брусочки, часточки, кружальця

Запитання 11

Вкажіть, яку капусту не піддають тепловій обробці

варіанти відповідей

білоголову

цвітну

червоноголову

Запитання 12

 Капусту, пошкоджену гусінню занурюють у воду...

варіанти відповідей

гарячу

підкислену

підсолену

Запитання 13

Гриби мають високий вміст

варіанти відповідей

білків

жирів

екстрактивних речовин

Запитання 14

На якій відстані відрізують нижню частину ніжки від шапочки гриба?

варіанти відповідей

2,0-3,0 см

1,5-2,0 см

2,0-2,5 см

Запитання 15

Отруйні гриби визначають за такою ознакою

варіанти відповідей

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів не змінює кольору

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів пожовтіє

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів чорніє

Запитання 16

Вкажіть, який з цих овочів не відноситься до плодових:

варіанти відповідей
Запитання 17

Визначте, який малюнок відповідає формі нарізки «соломка»:

варіанти відповідей
Запитання 18

 Щоб запобігти потемнінню, оброблені печериці промивають у ...

варіанти відповідей

холодній воді

підсоленій воді

підкисленій воді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест