Механічна кулінарна обробка зернобобових овочів

Додано: 19 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 25 разів
12 запитань
Запитання 1

До зернових відносяться

варіанти відповідей

пшениця

кукурудза

гречка

нут

Запитання 2

Які овочі відносяться до бобових

варіанти відповідей

плоди кукурудзи,земляна груша ,горох

плоди квасолі, нут. чечевиця, сої

плоди гороху, квасолі, бобів, сої,

Запитання 3

            Яку перевагу мають бобові над іншими овочами?


варіанти відповідей

містять багато повно­цінного білка , цук­ру, крохмалю , вітаміни С, РР, групи В, каротин.жирів. ефірної оляї.

містять багато повно­цінного білка , цук­ру, крохмаль , вітаміни С, РР, групи В, каротин.


містять багато повно­цінного білка , води, прянощів, ванільного цукру

Запитання 4

 Цінність квасолі в харчуванні


варіанти відповідей

цінний дієтичний продукт. Вона багата на солі калію, фосфору, цинку, заліза, міді. Завдяки вмісту великої кількості солей калію квасоля сприяє виведенню з організму рідини. Її рекомендують при цукровому діабеті, захворюваннях підшлункової залози, нирок, печінки.

цінний дієтичний продукт. Вона багата на вугля калію, фосфору, цинку, солі, міді. Завдяки вмісту великої кількості водню калію сприяє виведенню з організму рідини. Її рекомендують при цукровому діабеті, захворюваннях підшлункової залози, нирок, печінки.

цінний дієтичний продукт. Вона багата на солі калію, фосфору, цинку, заліза, міді. Завдяки вмісту великої кількості солей калію квасоля сприяє виведенню з організму рідини. Її рекомендують для використання в машинобудівництві

Запитання 5

Використання зернобобових у кулінарії

варіанти відповідей

Використовують сирими на гарнір, для приготування овочевих юшок, консервування, у салатах. косметики


Використовують вареними на гарнір, для приготування овочевих юшок, консервування, у салатах.


Використовують вареними на гарнір, для приготування овочевих юшок, консервування, у салатах. для шашлику


Запитання 6

якого кольору буває горох

варіанти відповідей

жовтого, червоного

зеленого, синього

жовтого, зеленого

Запитання 7

в якому вигляді використовуюється кукурудза в їжу

варіанти відповідей

для салатів, киселів, супів

для коктелів, фрешів

відварною на гарнір, для салатів.

Запитання 8

вимоги до якості

варіанти відповідей

- свіжість.,

- колір стручків зелений (гороху, квасолі, боби),

- відсутність дифектів, ознаки хвороби,

- поверхня рівна

- сухість,

- колір стручків зелений (гороху, квасолі, боби,цибулі ),

- відсутність дифектів, ознаки хвороби,

- поверхня рівна

- свіжість,

- колір стручківзелений (гороху, квасолі, боби),

- відсутність дифектів, ознаки свіжості,

- поверхня щільна

Запитання 9

як обробляють зернобобові овочі.

варіанти відповідей

Перед використанням молоді сирі боби сор­тують, надламують кінці стручка, видаляють жилки, промивають. Використовують шматками, або нарізують квадратиками, ромбиками і відразу варять, щоб не потемніли.

Перед використанням молоді стручки бобових сор­тують, надламують кінці стручка, видаляють жилки, промивають. Використовують цілими, або нарізують квадратиками, ромбиками і відразу варять, щоб не потемніли.

Перед використанням молоді стручки кукурудзи сор­тують, надламують кінці стручка, видаляють нитку, промивають. Використовують цілими, або нарізують квадратиками, ромбиками і відразу варять, щоб не потемніли.

Запитання 10

які страви викоритовують сочевицю

варіанти відповідей

Закуски, салати, запіканки та рисові страви

Супи, рагу, салати, гарніри, страви індійської кухні

Супи та страви Південно-західного регіону США; можна використовувати в рецептах замість бобів пінта

Запитання 11

які страви викоритовують Нут (турецький горох)

варіанти відповідей

Супи та страви Південно-західного регіону США; можна використовувати в рецептах замість бобів пінта

Запіканки, хумус, суп мінестроне, страви іспанської та індійської кухні

Рагу і гарніри

Запитання 12

В якому цеху проводять первинну обробку овочів

варіанти відповідей

- в гарячому цеху

- в овочевому цеху

- в соусному відділенні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест