Механічне обладання. Підсумок

Додано: 8 лютого 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 240 разів
65 запитань
Запитання 1

4.     Робочими органами машини ВМ-35 є:

варіанти відповідей

1) дві збивачки: замкнута, пруткова;



2) дві збивачки: гачкова, замкнута;

3) дві збивачки: пруткова та решітчаста;

Запитання 2

5. Машина ВМ-35 має:





варіанти відповідей

1) три частоти обертів ;

2) дві частоти обертів;

3) чотири частоти обертів;

Запитання 3

4.     Частота приготування сумішей контролюється за допомогою:




варіанти відповідей

1) шнека;

2) кронштейна;

3) реле часу;

Запитання 4

4.      Принцип роботи ВМ-35:




варіанти відповідей

1) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та периметра шнека;

2) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються шнеком, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі;

3) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та по периметру бачка;

Запитання 5

8.За структурою робочого тиску машини поділяють:



варіанти відповідей

1)     напівавтомати та автомати;

2)     безперервної та періодичної дії;


3)     за видом та властивостями оброблення продукту;

Запитання 6

9.За ступенем автоматизації та механізації виконання технологічних процесів розрізняють:



варіанти відповідей

1)     машини за функціональними ознаками, видом та властивостями продуктів;

2)     машини неавтоматичні, напівавтоматичні, автоматичні;


3)     машини безперервної та періодичної дії;

Запитання 7

10.                 З яких механізмів складається машина:




варіанти відповідей

1)    рухо­мого, передавального та виконавчого;

2)    станини, вузла, деталі;

3)     двигуна, апаратури керування;

Запитання 8

11.                 Частина машини, що виготовлена без складальних опе­рацій, називається:




варіанти відповідей

1)                деталлю;

2)          вузлом;

3)          станиною;

Запитання 9

12.                 З'єднання декількох деталей називається:



варіанти відповідей

1)          двигуном;


2)          машиною;

3)                вузлом;

Запитання 10

13.                 Нерухома основа, на якій кріпляться всі вузли машини:




варіанти відповідей

1)                платформа;

2)                вузол;

3)                станина;

Запитання 11

17. Устаткування буває::




варіанти відповідей

1) електричне, газове;

2) секційне, несекційне, секційно-модульне;

3) механічне, технічне;

Запитання 12

17. Джерелом механічної енергії є механізм:




варіанти відповідей

1)      редуктор;

2)      двигун;

3)      привід;

Запитання 13

19.          Універсальний привід ПМ-1,1 має такі зміні механізми:




варіанти відповідей

1) м’ясорубка, механізм для розмелювання сухарів, розпушувальний механізм, фаршмішалка;

2) м’ясорубка, мясорозпушувач, механізм для розмелювання сухарів, фаршмішалка;

3) м’ясорубка, механізм для розмелювання сухарів, нарізання овочів брусочками, фаршмішалка;

Запитання 14

33. Гнучкий вал РО -1М1 складається:




варіанти відповідей

а) з рукоятки, шарошки, муфти;

б) стального троса, пружини, шкребка;

в) з гумового шланга, стального троса, пружин;

Запитання 15

34. МПР-350 призначена:



варіанти відповідей

1) для нарізування варених і сирих овочів;

2) для протирання овочів;

3) для нарізування сирих та протирання варених овочів;

Запитання 16

35. Машина протирально-різальна МПР-350:




варіанти відповідей

1) має чотири ножі;

2) має шість ножів;

3) має п’ять ножів;

Запитання 17

36. Машина МРО-50-200 призначена:




варіанти відповідей

1) для нарізування та шаткування сирих овочах;

2) для нарізування сирих овочів;

3) для шаткування сирих овочів;

Запитання 18

37. Які машини обчищають овочі:




варіанти відповідей

1) МЗ-10-160; МПР-350; МРО-50-200;

2) КБА-600М; МОК-1200; ФММ—150;

3) МЗ-10-160; МОП-ІІ-І; МП-800;

Запитання 19

38. МОП-ІІ-І призначений:




варіанти відповідей

1) для нарізування та шаткування сирих овочів;

2) Для нарізування сирих і варених овочів та протирання варених продуктів;

3) для шаткування сирих овочів;

Запитання 20

39. МЗ-10-160 працює:




варіанти відповідей

1) Від універсальної машини ПУ-0,6;

2) від універсальної машини МП-800;

3) від універсальної машини ПМ-1.

Запитання 21

40.Овочі у МОК -250 під дією власної сили подаються у камеру обробки на:


варіанти відповідей

1) Тертковий диск;

2) лопаті.

3) ножову решітку.

Запитання 22

41. У результаті тертя продукту об абразивні поверхні:




варіанти відповідей

1)                Шкірка здирається та змивається водою;

2)                шкірка обшпарюється;

3)                шкірка здирається.

Запитання 23

42. В машину МОК-150 можна завантажити:



варіанти відповідей

1)                11кг овочів;

2)                7кг овочів;

3)                9кг овочів;

Запитання 24

43. Тривалість обчищання овочів в машині МОК-150:




варіанти відповідей

1)                5хв;

2)                2,7хв;

3)                3,5хв;

Запитання 25

44. Кількість завантажу ванної картоплі в КБА-600:




варіанти відповідей

1)                Безперервно;

2)                600кг.

3)                600л.

Запитання 26

45. Після закінчення роботи машину КБА-600 миють:




варіанти відповідей

1) На холостому ходу, потім вимикають двигун;

2) на холостому ходу, з вимкнутим двигуном;

3) на холостому ходу зі шланга.

Запитання 27

46. Тривалість обчищання МОК-120:




варіанти відповідей

1) 4хв;

2) 6хв.

3) 5хв;

Запитання 28

47 . Для обробки м’яса та риби на ПГХ використовують:




варіанти відповідей

1) м’ясорубки, фаршомішалки, котлетоформовки;

2) м’ясорубки, овчеворізку, розпушувач м’яса.

3) Рибоочищувальний пристрій, універсальний  привід МУ-1000, м’ясорубки;

Запитання 29

48. Робочими органами м’ясорубки є:




варіанти відповідей

1) решітки, прижимна гайка, ножі.

2) електродвигун, штовхач, шнек;

3) Шнек, ножі;

Запитання 30

49. Як підготувати м’ясо до розмелювання на м’ясорубці:




варіанти відповідей

1) нарізати на шматочки відбити;

2) очистити від сухожилків.

3) Нарізати на шматки, видалити кістки;

Запитання 31

50. На початку роботи з м’ясорубкою необхідно:




варіанти відповідей

1) увімкнути двигун і відрегулювати;

2) завантажити м’ясо і включити двигун;

3) увімкнути двигун і завантажити м’ясо;

Запитання 32

51 . Робочими органами фаршмішалки є :




варіанти відповідей

1) кришка, шнек;

2. шнек з лопатями;

3) робоча камера;

Запитання 33

52. Накидна гайка у розмелювальному механізмі служить для:




варіанти відповідей

1) фіксації регулювальної гайки;

2) регулювання ступеня помелу;

3) закріплення механізму на приводі;

Запитання 34

53.  Розпушувачем м’яса порційні шматки розпушуються :




варіанти відповідей

1) 1 раз;

2) 2 рази;

3) 3 рази;

Запитання 35

54. Робочими органами механізму МЗП-ІІ-І є:



.

варіанти відповідей

1) шнек, тертковий диск, барабан;

2) шнек з лопатями,  робоча камера, диск;

3) кришка, електродвигун, барабан;

Запитання 36

55. Шнеки м'ясорубок і робочі камери виготовляються:




варіанти відповідей

1) з чавуну з подальшим покриттям оловом;

2) з сплавів алюмінію;

3) з різних видів пластмаси;

Запитання 37

56. З яких матеріалів виготовляють ножі та решітки м'ясорубок:




варіанти відповідей

1) з сплавів алюмінію;

2) з хромистих сталей та високохромистого чавуну;

3) з нержавіючих сталей;

Запитання 38

57. Що означають перші цифри після літер у м’ясорубки:




варіанти відповідей

1) місткість камери;

2) діаметр ножової решітки;

3) продуктивність;

Запитання 39

58. Машини для розпушування м’яса призначені:




варіанти відповідей

1) для подрібнення порційних кусків м’яса і відбивання;

2) для нарізування поверхні порційних кусків м’яса з метою руйнування сполучної тканини;

3) для нарізування порційних кусків м’яса з метою руйнування жирової тканини;

Запитання 40

59. Що означають цифри у маркуванні МЗМ-105М:




варіанти відповідей

1) потужність;

2) продуктивність;

3) діаметр решітки;

Запитання 41

60. Для проштовхування м’яса у камеру м’ясорубки служить:




варіанти відповідей

1) решітка;

2) шнек;

3) штовхач;

Запитання 42

61. Послідовність збирання робочих органів м’ясорубки ЕМШ-35/135:




варіанти відповідей

1) пружина, шнек, ніж, решітка, гайка;

2) шнек,  ніж, решітка, гайка

3) шнек, пружина, ніж, решітка, гайка;

Запитання 43

62. Що означає число 35 у м’ясорубки ЕМШ-35/135




варіанти відповідей

1) розміри решітки;

2) місткість камери;

3) продуктивність;

Запитання 44

68. МЗ-8-150 :




варіанти відповідей

1) механізм змінний;

2) м’ясорубка;

3) фаршмішалка;

Запитання 45

69. Подрібнювати сухарі на м’ясорубі неможна, тому що :




варіанти відповідей

1) призводить до перевантаження машини; 

2) призводить до зношування терміну служби машини;

3) призводить до зношування робочих органів;

Запитання 46

70. М’ясорубки МЗ-2-70, МЗ-2-150, ММП-ІІ-І працюють від приводу:




варіанти відповідей

1) ПХ-0,6; УКМ; ПХП-І;

2) ПУ-0,6; ПМ-1,1; П-ІІ-І;

3) ММП-ІІ-І; ПХ-0,6; УКМ.

Запитання 47

71. Зменшує термін служби м’ясорубки:




варіанти відповідей

1) перевантаження;

2) холостий хід;

3) подрібнення сухарів;

Запитання 48

72. На палець шнека установлюються:




варіанти відповідей

1) шнек, ножі, пружина, решітка;

2) ножі, решітка, кільце;

3) ножі, пружина, решітка, кільце;

Запитання 49

97. Машина збивальна МВ-35М складається::




варіанти відповідей

1) з корпусу, трьох змінних бачків місткістю 35л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму та змінних збивачок;

2) з чавунної станини, корпусу, трьох змінних бачків місткістю 25л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму та змінних збивачок;

3) з чавунної станини, корпусу, двох змінних бачків місткістю 35л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму та змінних збивачок;

Запитання 50

100. Робочими органами машини ВМ-35 є:




варіанти відповідей

1) дві збивачки: замкнута, пруткова;

2) дві збивачки: пруткова та решітчаста;

3) дві збивачки: гачкова, замкнута;

Запитання 51

101. Машина ВМ-35 має:




варіанти відповідей

1) три частоти обертів ;

2) дві частоти обертів;

3) чотири частоти обертів;

Запитання 52

102. Частота приготування сумішей контролюється за допомогою:




варіанти відповідей

1) шнека;

2) кронштейна;

3) реле часу;

Запитання 53

103. Принцип роботи ВМ-35:



варіанти відповідей

1) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та периметра шнека;

2) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються шнеком, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі;

3) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та по периметру бачка;

Запитання 54

104. Машина збивальна МВ-35М складається::




варіанти відповідей

1) з корпусу, трьох змінних бачків місткістю 35л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму та змінних збивачок;

2) з чавунної станини, корпусу, трьох змінних бачків місткістю 25л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму та змінних збивачок;

3) з чавунної станини, корпусу, двох змінних бачків місткістю 35л, механізму піднімання та опускання бачка, привідного механізму та змінних збивачок;

Запитання 55

105. Машина МВ-35М має зміні збивачки:




варіанти відповідей

1) шнекову, плоско-решітчасту, гачкоподібну, лопатеву;

2) пруткову, решітчасту, гачкоподібну, замкнуту;

3) пруткову, плоско-решітчасту, гачкоподібну, замкнуту;

Запитання 56

106.  Кронштейн призначений:




варіанти відповідей

1) для піднімання збивачок;

2) для перемішування сумішей;

3) для кріплення бачка;

Запитання 57

107. Робочими органами збивальної машини є:




варіанти відповідей

1) бак для збивання та кронштейн

2) два варіатори

3) зміні збивачки

Запитання 58

108.          Робоча зона збивальної машини має:




варіанти відповідей

1) зміні збивачки

2) решітчастий захисний засіб

3) кронштейн для кріплення бачка

Запитання 59

109.          Машина ВМП призначена:




варіанти відповідей

1) для збивання продуктів;

2) для формування вареників та пельменів;

3) для замішування густого тіста;

Запитання 60

110.          Машина ВМП складається:




варіанти відповідей

1) корпуса, станини, секції завантажування, розвантажування, шнека, привідного механізму;

2) з двигуна, клинопасового варіатора швидкостей, червячного редуктора, ланцюгової передачі і привідного барабан;

3) з привідної станції транспортера, транспортера з барабаном,завантажувальної секції;

Запитання 61

111.       Завантажувальна секція машини ВМП має:




варіанти відповідей

1) два бункери зі шнеками – для тіста та фаршу;

2) три бункери зі шнеками – для тіста та фаршу, спецій;

3) один бункер зі шнеком – для тіста та фаршу, спецій;

Запитання 62

112.         Бак збивальної машини призначений:



варіанти відповідей

1) замішування, відсаджування тіста і насичення їх повітрям ;

2) збивання, відсаджування тіста і насичення їх повітрям ;

3) перемішування компонентів продуктів і насичення їх повітрям;

Запитання 63

113.          Привідний механізм складається:




варіанти відповідей

1) з електродвигуна, планетарного редуктора, кронштейна;

2) з електродвигуна, клинопасового варіатора частоти обертів та планетарного редуктора;

3) з електродвигуна, клинопасового варіатора частоти обертів кронштейна;

Запитання 64

114.         Після закінчення роботи машини кронштейн:




варіанти відповідей

1) опускається у верхнє положення і знімають збивачку з вала;

2) не опускається і знімають збивачку з вала;

3) опускається у нижнє положення і знімають збивачку з вала;

Запитання 65

115.         Час приготування сумішей задається за допомогою:




варіанти відповідей

1) реле часу;

2) кронштейна часу;

3) редуктора часу;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест