МЕНЮ

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 9 листопада 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Копія з тесту: МЕНЮ
Тест виконано: 41 раз
12 запитань
Запитання 1

Меню має походження від французького "menu" і означає: 

варіанти відповідей

перелік предметів технологічної обробки продуктів

перелік продуктів, які входять до складу різноманітних страв

це розклад страв і напоїв на сніданок, обід та вечерю, "картка страв". 

Запитання 2

В меню на бланку всі закуски і страви розміщують у певній послідовності:

варіанти відповідей

від більш гострих до менш гострих

від менш гострих до більш гострих

від солодких до самих гострих

Запитання 3

При складанні меню слід враховувати вид теплової обробки при приготуванні страв і тому послідовність запису страв така:

варіанти відповідей

 смажені, тушковані, відварені, припущені

тушковані, припущені, відварені, смажені

 припущені, відварні, смажені, тушковані

Запитання 4

В меню порційних страв ресторану вищого класу першими записуються: 

варіанти відповідей

супи

фірмові закуски, страви, напої

холодні страви і закуски

Запитання 5

Меню банкета відрізняється від повсякденного меню ресторану тим, що:

варіанти відповідей

 оформлюється карткою – меню, з назвою характеру банкета та порядком подавання закусок, страв, напоїв

оформляється в папку – меню і подається особі, яка замовила банкет

 оформляється особистою карткою, де означений перелік закусок, страв, напоїв, їх ціна та вихід

Запитання 6

Меню ресторану класу «Люкс»:

варіанти відповідей

художньо оформлене та надруковане вкладено у папку

 художньо оформлене у типографії та вкладене у шкіряну фірмову обкладку – папку

 художньо оформлене та каліграфічно написане рукою вкладене у спеціальну папку

Запитання 7

В меню порційних страв ресторану класу «Вищий» першими та останніми записуються такі холодні страви і закуски:

варіанти відповідей

 ікра зерниста, ікра паюсна, сир, вершкове масло;

сьомга, балик осетровий, яйця фаршировані, сир

м’ясне асорті, балик м’ясний, масло вершкове, яйця під майонезом

Запитання 8

При записі гарячих напоїв у меню їх розташовують такій послідовності: 

варіанти відповідей

шоколад, какао, кава, чай

кава, чай, шоколад, какао

чай, кава, какао, шоколад

Запитання 9

Заголовки меню пишуться (друкуються):

варіанти відповідей

 з великої літери і нумеруються римськими цифрами

з маленької літери і нумеруються цифрами

крупним шрифтом з нумерацією буквами, а не цифрами

Запитання 10

Ціни на страви в меню визначає:

варіанти відповідей

директор

 бухгалтер – калькулятор

 марочник

Запитання 11

Щодня меню складають:

варіанти відповідей

 директор і бухгалтер

 головний бухгалтер і калькулятор

завідуючий виробництвом і метрдотель

Запитання 12

Меню для спеціальних видів обслуговування характеризується: 

варіанти відповідей

широким асортиментом напоїв

широким асортиментом інших гарячих страв

 широким асортиментом холодних закусок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест