Меню має походження від французького "menu" і означає:
В меню на бланку всі закуски і страви розміщують у певній послідовності:
При складанні меню слід враховувати вид теплової обробки при приготуванні страв і тому послідовність запису страв така:
В меню порційних страв ресторану вищого класу першими записуються:
Меню банкета відрізняється від повсякденного меню ресторану тим, що:
Меню ресторану класу «Люкс»:
В меню порційних страв ресторану класу «Вищий» першими та останніми записуються такі холодні страви і закуски:
При записі гарячих напоїв у меню їх розташовують такій послідовності:
Заголовки меню пишуться (друкуються):
Ціни на страви в меню визначає:
Щодня меню складають:
Меню для спеціальних видів обслуговування характеризується:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома