Узагальнюючи питання бармен.

Додано: 22 лютого 2021
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 74 рази
22 запитання
Запитання 1

Вказати правильний варіант послідовності подаван-

ня страв, виробів, закусок і напоїв на бенкеті – коктейлі.

варіанти відповідей

Аперитив, фрукти, холодні закуски, гарячі закуски,

гарячі напої.

Десерт, фрукти, холодні закуски, гарячі закуски, гарячі

напої.

Аперитив, фрукти, десерт, холодні закуски, гарячі за-

куски, гарячі напої.

Аперитив, холодні закуски, гарячі закуски, десерт,

фрукти, гарячі напої.

Запитання 2

Вказати асортимент страв, виробів, напоїв для бен-

кету – коктейлю.

варіанти відповідей

Горілка, настоянка, коньяк, лікер, вина, соки, води,

коктейлі, шампанське. Канапе, воловани, фаршировані м’ясом, рибою, овочами, гастрономічними продуктами; сосиски – малятка, невеликі котлети; тістечка – асорті; яблука, запечені в тісті; морозиво, желе, фрукти, чай, кава.

Настоянка, вина, соки, води, коктейлі. Десертні страви,

фрукти, кондитерські вироби, бублики, горіхи, мигдаль, варення.

Десертні напівсолодкі та напівсухі вина, креми, лікери,

коньяки. М’ясні та рибні рулети, м’ясні натуральні січені і пор-

ційні вироби, риба в тісті, морозиво, цукерки, торти і тістечка.

Ігристі вина, змішані напої, безалкогольні напої. Рибна

та м’ясна гастрономія, риба під маринадом, закуски із море-

продуктів, бенкетні страви з курки, пернатої дичини. Яблука

запечені, фрукти в тісті, торти, тістечка, морозиво, чай, кава.

Запитання 3

Який спектр послуг кейтеринг-бару (виїзного бару)?

варіанти відповідей

Приготування і подавання страв, виробів, напоїв,

коктейлів.

Подавання гостям змішаних напоїв, десертів, мікс-

дрінків.

Приготування і оригінальне подавання коктейлів, пос-

луги професійного сомельє і бариста, фонтани із чорного і мо-

лочного шоколаду, флейринг і файр-шоу.

Усі відповіді правильні.

Запитання 4

Скільки хвилин триває бармен-шоу (виступ профе-

сійних барменів під музику з віртуозними елементами жон-

глювання плашками в поєднанні з вогненним шоу (фаєр-

шоу))?

варіанти відповідей

1 хв.

6 хв.

2 год.

4 год.

Запитання 5

Піраміда з келихів шампанського (каскад) містить…

варіанти відповідей

5 келихів;

15 келихів;

25 келихів;

55 келихів.

Запитання 6

Піраміда з келихів шампанського доречна на … .

варіанти відповідей

шкільних випускних балах;

святкових заходах у міських парках;

корпоративних святах, весіллях, приватних ювілеях,

конференціях, презентаціях.

Усі відповіді правильні.

Запитання 7

При виявленні бою пляшок алкогольних напоїв отримувач зобов'язаний:

варіанти відповідей

не звертати уваги;

зберігати їх горличка з корком;

зробити відмітку в супровідних документах.

Запитання 8

Для контролю стійкості кольору, аромату і смаку безалкогольних напоїв, квасу і сиропу відбирають:

варіанти відповідей

по 2 пляшки;

1 пляшку;

10 пляшок;

5 пляшок.

Запитання 9

Вади вин -

варіанти відповідей

відхилення від нормальної якості, недостатня кількість спирту, надмірна свіжість;

почорніння вина, побуріння вина, посивіння вина;

випадіння винного каменю і білкових речовин;

мідний кас, присмаки азбесту, сала, лаку, керамзиту, дріжджів, дубу, плісені, сірководню та інші сторонні присмаки.

Запитання 10

Хвороби вина, викликані аеробними мікроорганізмами:

варіанти відповідей

винна плісень;

оцтове скисання;

молочнокисле бродіння, пропіонове бродіння;

мідний кас.

Запитання 11

Почорніння вина -

варіанти відповідей

оксидазний кас;

білий кас;

мідний кас;

залізний або чорний кас.

Запитання 12

Білі і червоні вина при побурінні:

варіанти відповідей

стають коричневими або бурокоричневими;

стають сизуватого кольору;

набувають неприємного смаку;

мають сизувато-білий осад.

Запитання 13

Напої бродіння - це...

варіанти відповідей

"енергетичні" напої;

хлібний квас;

напої на ароматизаторах.

Запитання 14

Вкажіть температуру зберігання безалкогольних напоїв:

варіанти відповідей

від -1 до 200 С;

від 0 до 200С;

Запитання 15

Кому необхідні професійні знання алкогольної,безалкогольної,кавової та чайної продукції?

варіанти відповідей

офіціантам та барменам

відвідувачам закладу ресторанного господарства

інструктору офіціантів

Запитання 16

З якого віку працівники закладу можуть здійснювати продаж алкогольних напоїв?

варіанти відповідей

16 років

18 років

21 рік

Запитання 17

Кольєретка це:

варіанти відповідей

додаткова етикетка з зазначенням року врожаю винограду,з якого виготовлено вино

колекційна марка

контретикетка

Запитання 18

6. Кріплені міцні вина містять спирту:

варіанти відповідей

а) 17-29%

б) 12-19%

в) 16-18%

Запитання 19

5. Ароматизовані вина називають:

варіанти відповідей

а) напівсолодкими

б) десертними

в) вермутами

Запитання 20

7. Ігристі вина за вмістом цукру бувають:

варіанти відповідей

а) сухі, напівсолодкі

б) міцні, десертні

в) брют, сухе, напівсухе, напівсолодке, солодке

Запитання 21

8. Яке позначення мають коньяки витримані понад 10 років:

варіанти відповідей

а) КВ

б) КВВК

в) КС

Запитання 22

Не прийнято наливати безалкогольний напій: 

варіанти відповідей

правою рукою справа 

через стіл, або справа лівою рукою

справа від відвідувача, не торкаючись ємкості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест