Визначте середовище, на якому визначають протеолітичні ферменти мікроорганізмів:
Назвіть середовища, найбільш сприятливі для певного виду мікроба:
Визначте температуру для оптимального росту мікроорганізмів:
*
Гемолітичні властивості мікроорганізмів визначають на поживному середовищі із:
Визначте ознаки, за якими вивчають колонії:
*
Номер аналізу підписують:
Характер росту мікроорганізмів на поживному середовищі це властивості:
Пересівання підозрілих колоній проводять з метою:
*
Визначте режим стерилізації поживних середовищ, що містять вуглеводи:
Назвіть диференціально-діагностичні середовища:
*
Аеробні бактерії на рідких живильних середовищах утворюють:
*
Консистенцію колонії можна визначати:
*
Визначте середовище для визначення сахаролітичної активності мікроорганізмів:
Визначте спеціальні живильні середовища:
*
Назвіть ферменти, що розщепляють білки:
*
Посів на щільне поживне середовище проводять:
*
Визначте режим стерилізації МПБ, МПА:
*
Визначте середовище, на яких визначають сахаролітичні ферменти мікроорганізмів:
Назвіть прилад для культивування мікроорганізмів:
*
Визначте термін культивування більшості патогенних мікробів:
*
На щільних поживних середовищах мікроорганізмів утворюють:
Чашки Петрі ставлять в термостат:
*
Вкажіть ферменти, що розщепляють білки:
*
Визначте режим стерилізації простих поживних середовищ:
*
Стерилізацію використовують багаторазову – при 1000С по 30 хвилин 3 доби підряд середовищ, що містять:
Назвіть елективні середовища:
*
За величиною середні колонії мають розміри:
*
Визначте характер росту на рідких поживних середовищах більшості факультативно-анаеробних мікроорганізмів:
Гемолітичні властивості мікроорганізмів вивчають на середовищах:
*
Назвіть середовища для культивування ентеробактерій:
*
Структуру колоній досліджують:
*
Уреазну активність мікроорганізмів визначають на середовищах, що містять:
Сахаролітичну активність мікроорганізмів виявляють на поживних середовищах:
Протеолітично активні мікроби гідролізують білки до:
*
В напіврідких середовищах Гісса можна визначити:
*
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома