Модуль1_ЦПроцес_ТП4-1,2

Додано: 17 жовтня 2023
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Виберіть правильну відповідь:


варіанти відповідей

Позов про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави подається та представництво держави в суді здійснюється прокурорами Генеральної прокуратури України за дорученням Генерального прокурора. У справах про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави щодо активів працівника Національного антикорупційного бюро України, прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури чи активів, набутих іншими особами в передбачених цією статтею випадках, звернення до суду та представництво держави в суді здійснюються прокурорами Генеральної прокуратури України за дорученням Генерального прокурора.

Позов про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави подається та представництво держави в суді здійснюється прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У справах про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави щодо активів працівника Національного антикорупційного бюро України, прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури чи активів, набутих іншими особами в передбачених цією статтею випадках, звернення до суду та представництво держави в суді здійснюються прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Позов про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави подається та представництво держави в суді здійснюється прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У справах про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави щодо активів працівника Національного антикорупційного бюро України, прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури чи активів, набутих іншими особами в передбачених цією статтею випадках, звернення до суду та представництво держави в суді здійснюються прокурорами Генеральної прокуратури України за дорученням Генерального прокурора.


Запитання 2

Суд визнає необґрунтованими активи, якщо судом на підставі поданих доказів ……………………., що активи або грошові кошти, необхідні для придбання активів, щодо яких поданий позов про визнання їх необґрунтованими, були набуті за рахунок законних доходів.

варіанти відповідей

встановлено

не встановлено

підтвердженно

Запитання 3

У разі неможливості звернення стягнення на активи, визнані необґрунтованими, на відповідача покладається обов’язок сплатити вартість таких активів або стягнення звертається на інші активи відповідача, які відповідають вартості необґрунтованих активів

варіанти відповідей

протягом одного місяця

протягом двох місяців

строки не визначені

Запитання 4

Виберіть правильне визначення

варіанти відповідей

Окреме провадження - це вид позовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів осіб.

Запитання 5

Чи може суд розглядати в порядку окремого провадження справу про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб?

варіанти відповідей

Ні, не може

Так, може

Запитання 6

Ким може бути подана заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи?

варіанти відповідей

Лише близькими родичами


Лише членами її сім"ї.


Близькими родичами і органами опіки.



Членами її сім’ї, органом опіки та піклування, закладом з надання психіатричної допомоги.


Запитання 7

Ким може бути подана заява про визнання фізичної особи недієздатною?


варіанти відповідей

Членами її сім’ї та близькими родичами.

Членами її сім’ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання, органом опіки та піклування.

Членами її сім’ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання, органом опіки та піклування, закладом з надання психіатричної допомоги.

Членами її сім’ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання та закладом з надання психіатричної допомоги.

Запитання 8

Які обставини мають бути викладені у заяві про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи?

варіанти відповідей

Мають бути викладені обставини, лише ті що свідчать про психічний розлад особи.

Мають бути викладені обставини, що свідчать про психічний розлад, істотно впливають на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, чи обставини, що підтверджують дії, внаслідок яких фізична особа, яка зловживає спиртними напоями, наркотичними засобами, токсичними речовинами, азартними іграми тощо, поставила себе чи свою сім’ю, а також інших осіб, яких вона за законом зобов’язана утримувати, у скрутне матеріальне становище.


Мають бути викладені обставини, що свідчать про психічний розлад, істотно впливають на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Запитання 9

Які обставини мають бути викладені у заяві про обмеження права неповнолітньої особи самостійно розпоряджатися своїм заробітком, стипендією чи іншими доходами або позбавлення її цього права?

варіанти відповідей

Мають бути викладені обставини, що свідчать про негативні матеріальні, психічні чи інші наслідки для неповнолітнього здійснення ним цього права.

Такі заяви не подаються до суду.

Мають бути викладені обставини, що свідчать про його недієздатність.

Запитання 10

Які обставини мають бути викладені у заяві про визнання фізичної особи недієздатною?


варіанти відповідей

Кодексом не передбачено таких обставин.

Мають бути викладені обставини, що свідчать про те що особа не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Мають бути викладені обставини, що свідчать про хронічний, стійкий психічний розлад, внаслідок чого особа не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Запитання 11

Чи передбачений в ЦПК України вичерпний перелік справ, що можуть

розглядатися судом у порядку окремого провадження?

варіанти відповідей

так, ЦПК України передбачений вичерпний перелік вказаних справ;

ні, суд також може розглядати справи у випадках, визначених законом, і встановлювати факти, які мають істотне значення для заявника;

суд може діяти на власний розсуд і самому визначати, які саме встановлювати факти;

Запитання 12

В якому складі діє суд, розглядаючи деякі категорії справ окремого

провадження:

варіанти відповідей

за вимогою заявника;

у складі двох суддів та одного присяжного;

у складі одного судді та двох присяжних;

на власний розсуд суду

Запитання 13

Що має право зробити суддя, якщо під час розгляду справи в порядку окремого провадження виникає спір про право?

варіанти відповідей

продовжує слухати справу, вирішуючи цей спір

закриває провадження у справі і розʼяснює особам, що вони мають

право подати позов на загальних засадах

закриває провадження у справі і передає справу до іншого судді, який

розглядатиме справу в порядку позовного провадження

залишає заяву без розгляду і розʼяснює заінтересованим особам, що вони мають право подати позов на загальних підставах

Запитання 14

Чи має право суд витребувати необхідні докази в справах окремого провадження?

варіанти відповідей

ні, не має права, так як не має ініціативи витребувати докази, навіть за клопотанням сторони

так, може, з власної ініціативи з метою зʼясування обставин справи

ні, не має права витребувати з власної ініціативи

Запитання 15

Хто є учасниками справ окремого провадження?

варіанти відповідей

заявник та заінтересовані особи

сторони, треті особи, їх представники

заявник, заінтересовані особи та треті особи

боржник та кредитор

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест