Технологія приготування напівфабрикатів з мяса , птиці, субпродуктів.

Додано: 18 жовтня 2023
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть вік яловичини молодняка...

варіанти відповідей

Від 14 до 3 місяців

Від 3 місяців до 3 років

Більше ніж 3 років

Запитання 2

Вкажіть середній час дозрівання м'яса після забою.....

варіанти відповідей

18-24 год.

12-18 год

24-48 год

Запитання 3

Вкажіть спосіб розморожування м'яса...

варіанти відповідей

На повітрі

У воді

На повітрі та у воді

Запитання 4

Яка частина м'яса є найніжнішою.....

варіанти відповідей

Шийна, пахвина, груднинка.

Лопаткова частина, бокова, зовнішня частина задньої ноги.

Вирізка, тонкий та товстий край.

Запитання 5

Обвалювання м'яса це.....

варіанти відповідей

Видалення сухожилля, плівок, хрящів.

Відокремлення м'яса від кісток.

Розділення м'яса на мілко кускові напівфабрикати.

Запитання 6

Для приготування котлетної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

Свіжої випічки

Черствий

Ржаний

Хліб не використовують

Запитання 7

Для приготування рубленої натуральної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

Черствий.

Хліб не використовують.

Свіжий.

Житній

Запитання 8

Проколи під час шпигування роблять....

варіанти відповідей

Поперек волокон.

Вздовж волокон

У будь-якому напрямку

Запитання 9

Підрізання сухожилків роблять для того, щоб....

варіанти відповідей

М'ясо швидше приготувалось.

М'ясо не деформувалось

Швидше розм'якшились м'язові волокна.

Запитання 10

Великошматкові напівфабрикати з натурального м'яса....

варіанти відповідей

Полядвиця, крученики відбивні, завиванець, біфштекс.

Свинина смажена, завиванець.

Ромштекс, м'ясо пікантне.

М'ясо варене, полядвиця, буженина.

Запитання 11

Вирізку умовно поділяють на....

варіанти відповідей

3 частини головка, середня, тонка.

2-частини, потовщину, тонку.

Не ділять

Запитання 12

Оберіть порційні напівфабрикати....

варіанти відповідей

Біфштекс, крученики, гуляш.

Ромштекс, антрікот, мясо пікантне

Підсмажка, азу, печення київська

Вертуни, душенина по запорізькі.

Котлета натуральна, ескалоп, битки київські

Запитання 13

Підготовлені напівфабрикати зберігають при температурі не вище градусів....

варіанти відповідей

8 градусів

12 градусів

6 градусів

Не зберігають

Запитання 14

Паніровані напівфабрикати зберігають....

варіанти відповідей

В один ряд на листі, не більше 12 годин

Укладаючи на лист шаром 10 см не більше 24 години.

На листі в один ряд під кутом 30, не більше як 36 годин.

Запитання 15

Які напівфабрикати з січеної маси панірують у борошні...

варіанти відповідей

Шніцель натуральний січений

Фрикадельки м'ясні

Биточки по селянські

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест