Перевірна робота за модулем О.Ф.3.2

Додано: 14 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 25 разів
33 запитання
Запитання 1

При подаванні других гарячих страв в «обнос», розкладаємо їжу: 

варіанти відповідей

з правого боку від гостя правою рукою

з лівого боку від гостя лівою рукою

зліва або справа від гостя без різниці

Запитання 2

При подаванні вареників, пельменів, рагу з овочів у ресторані використовуємо:

варіанти відповідей

круглі або овальні баранчики

підігріті керамічні миски, ємкістю 300-350 гр

порційні сковорідки, розміщені на мілку столову тарілку з паперовою серветкою

Запитання 3

До страв, які їдять руками (птиця, смажена дичина), слід додатково подати на стіл: 

варіанти відповідей

соус у соуснику та рушник вологе

піалу з підкисленою лимоном водою або плаваючими у воді пелюстками троянди

стакан з теплою ароматизованою та підкисленою водою з серветкою

Запитання 4

Підносячи гарячу другу страву до відвідувача, її ставимо: 

варіанти відповідей

правою рукою зліва від відвідувача

правою рукою справа від відвідувача

правою рукою перед відвідувачем 

Запитання 5

Сервірують стіл для вживання других овочевих та круп’яних страв:

варіанти відповідей

столовим ножем та столовою виделкою

мадерною чаркою та фужером;

лафітною чаркою та склянкою для овочевих соків або молока

Запитання 6

При перенесенні тарілок з другою гарячою стравою: 

варіанти відповідей

тарілку ставимо на застелену бавовняною серветкою тацю

беремо тарілку зі стравою ручником

ставимо на долоню руки, прикритою складеною в четверо бавовняною серветкою

Запитання 7

Наливають із супниці суп кожному гостю :

варіанти відповідей

на приставному столику

обносить гостей супницею зліва

обидві відповіді правильні

Запитання 8

До прозорого бульйону, грінки, профітролі, пиріжки подають:

варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці з серветкою .

на другій пиріжковій тарілці з серветкою

на закусочній тарілці з серветкою

Запитання 9

Вживання першої страви є закінченим:

варіанти відповідей

коли ложку кладемо на підставну тарілку

коли ложку кладемо в глибоку тарілку

коли кінчиком ложки спираємося о бік тарілки (великої чи мілкої столової)

Запитання 10

Подача блюд в обнос це-

варіанти відповідей

російський спосіб

французький спосіб

англійська спосіб 

европейський спосіб

Запитання 11

російський спосіб

варіанти відповідей

у стіл  розстановка замовлених страв (кілька порцій на одному посуді або однопорціонние) на обідньому столі

в обнос- перекладання замовного страви на тарілку споживача за допомогою спеціальних приладів 

перекладання закусок і страв в тарілки споживачів на підсобному або приставному столі.

Запитання 12

При ЯКОМУ способі офіціант спочатку показує принесене з роздачі блюдо гостю (з лівого боку), а потім перекладає страву в тарілку на підсобному (Приставному) столику і тільки після цього подає. Так порционируют салати, супи, другі соусні страви, запечені страви, інші страви складної раскладки?

варіанти відповідей

При комбінованому способі

При російському способі

При англійською способі

своя відповідь

Запитання 13

комбінований спосіб це

варіанти відповідей

всі способи разом

англійська спосіб + французький спосіб

французький спосіб+російський спосіб

російський спосіб +англійська спосіб 

европаейський спосіб +російський спосіб

Запитання 14

європейський спосіб

варіанти відповідей

порційна подача страв 

«у стіл"

«в обнос» 

подача страв з попереднім порціонуванням на підсобному столі

Запитання 15

Для вживання фруктів стіл сервіруємо:

варіанти відповідей

десертними тарілками, ножем та виделкою

пиріжковими тарілками та фруктовим ножем і виделкою

десертними тарілками та фруктовим ножем

Запитання 16

Напої із ягід і фруктів подаємо:

варіанти відповідей

у фужерах

у бокалах

у склянках з товстим дном

Запитання 17

Порцінований торт подають кожному гостеві: 

варіанти відповідей

на десертній тарілці гострим кутом до гостя з десертною виделкою

на пиріжковій тарілці з паперовою серветкою з чайною ложкою

на пиріжковій тарілці з десертною ложкою.

Запитання 18

Цукерки в коробках подаємо на стіл: 

варіанти відповідей

російським способом

французьким способом

обидві відповіді правильні

Запитання 19

Холодні солодкі страви подають у кількості на порцію:

варіанти відповідей

250 -300 г

150-200 г

50-100 г

Запитання 20

Всі безалкогольні напої та соки подаємо: 

варіанти відповідей

при температурі 10-12ο С

при температурі 5-8ο С

при температурі 14-18ο С

Запитання 21

При подаванні чорної кави у кавовій чашці кавову ложку:

варіанти відповідей

подаємо окремо

кладемо на блюдце ручкою вправо

кладемо зліва на блюдце

Запитання 22

До якої кави слід подати соломинку:

варіанти відповідей

кави по-турецьки

кави «Глясе»

до кави з лікером

Запитання 23

Зелений чай подаємо способом:

варіанти відповідей

«одним чайником»

«парами чайників»

у чайній чашці з блюдцем

Запитання 24

Що повинен зробити офіціант при зустрічі відвідувача

варіанти відповідей

відійти в сторону

провести до столу вручити меню

провести до столу допомогти присісти

Запитання 25

меню подається

варіанти відповідей

ложиться на стіл

в руки у розгорнутому вигляді

посередені столу

Запитання 26

коли прийняв замовлення офіціант повинен

варіанти відповідей

повторити вголос замовлення

записати

прийняти і піти виконувати

Запитання 27

виберіть посуд для подачі шампанського

варіанти відповідей

сніфтер

чарка лафітна

чарка ренвейна

флюте

Запитання 28

при розрахунку карткою офіціант

варіанти відповідей

забирає картку для розрахунку та йде

приносить термінал

просить гостя підійти до терміналу

Запитання 29

При збиранні використаного посуду офіціанту слід 

варіанти відповідей

підходити до гостя і питати чи він доїв ?

Працювати максимально тихо та злагоджено?

швидко прибирати посуд?

Запитання 30

офіціант не повинен

варіанти відповідей

збирати використаний посуд або предмети через стіл.

забирати посуд коли люди зкінчили вживати їжу

Запитання 31

Предмети, що впали треба

варіанти відповідей

піднімати після подавання чистих.

зразу після падіння

після виходу відвідувача

Запитання 32

при збиранні приборів ножі розміщують

варіанти відповідей

над вилками

під вилками

окремо на тарілці

Запитання 33

Як називається спосіб прибирання

варіанти відповідей

приборний

двотарілковий

звичайний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест