Молоко і молочні товари

Додано: 26 червня 2020
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 1 раз
20 запитань
Запитання 1

Найважливішою споживною властивістю молока і молочних продуктів є ...

варіанти відповідей

лікувально-профілактична

харчова

біологічна

енергетична

Запитання 2

Назвіть вуглевод, який під дією молочнокислих бактерій зброджується у молочну кислоту ...

варіанти відповідей

фруктоза

лактоза

глюкоза

сахароза

Запитання 3

Молоко - швидкопсувний продукт харчування тому, що містить у %

варіанти відповідей

жирів до 3

мінеральних речовин до 0,8

води 85-90

білків до 5

Запитання 4

Назвіть білок молока, завдяки якому воно володіє клеючими властивостями ...

варіанти відповідей

альбумін

фосфопротеїд

глобулін

казеїн

Запитання 5

За яким фізико-хімічним показником визначають фальсифікацію молока?

варіанти відповідей

густина

поверхневе натяжіння

в'язкість

осмотичний тиск

Запитання 6

Кислотність молока виражають в градусах ...

варіанти відповідей

Тернера

Кетстофера

Цельсія

Демінга

Запитання 7

Гомогенізація - це ...

варіанти відповідей

доведення до норми вмісту білків, жирів, вітамінів у молоці

подрібнення великих жирових і білкових кульок на дрібні

теплова обробка молока при температурі до 100 градусів Цельсія

теплова обробка молока при температурі нижче 100 градусів Цельсія

Запитання 8

За якою ознакою кисломолочні товари поділяють на дві групи ...

варіанти відповідей

від кислотності

за вмістом жиру

за характером бродіння

за густиною

Запитання 9

В результаті змішаного бродіння отримують кисломолочні напої ...

варіанти відповідей

йогурт, простокваша

сметана, сир

кумис, йогурт

кефір, айран, кумис

Запитання 10

Ліліпут - це різновид сиру ...

варіанти відповідей

Голандського

Швейцарського

Чедера

Російського

Запитання 11

Назвіть м'які сири з гострим, пікантним, злегка аміачним смаком і запахом ...

варіанти відповідей

Камамбер, Російський

Дорогобузький, Дорожний

Рокфор, Рокпол

Адигейський, Вершковий

Запитання 12

Назвіть термін зберігання розсільних сирів при температурі -5...+5 градусів Цельсія

варіанти відповідей

3 місяці

3 тижні

10-15 днів

1 місяць

Запитання 13

Приймання молочних продуктів за якістю і кількістю в порушеному упакуванні проводиться:

варіанти відповідей

в момент вивантаження протягом 12-72год у залежності від виду транспорту;

не пізніше 1год;

не пізніше 3год.

Запитання 14

Органолептична перевірка якості сметани і сиру проводиться отримувачем:

варіанти відповідей

протягом 12-72год;

не пізніше 3год;

не пізніше 1год.

Запитання 15

Густину молока визначають:

варіанти відповідей

титрометричним методом;

при його фільтруванні на приладі "Рекорд";

ареометричним методом.

Запитання 16

Ступінь чистоти молока визначається:

варіанти відповідей

кислотним методом;

при його фільтруванні на приладі "Рекорд";

ареометричним методом.

Запитання 17

Визначення органолептичних показників вершкового масла проводиться при температурі продукту:

варіанти відповідей

2-80 С;

+10-+140 С;

-2 - -60 С.

Запитання 18

Під дією світла внаслідок фотоокислення ліпідів у молоці з'являються:

варіанти відповідей

окислені присмаки;

кормовий і пригорілий присмаки;

металевий присмак.

Запитання 19

Найбільш поширеними дефектами молока біохімічного походження є:

варіанти відповідей

металевий присмак;

прокисання молока, солодовий присмак, фруктовий присмак, гіркий смак;

гумова консистенція.

Запитання 20

Дефекти смаку і запаху кисломолочних продуктів:

варіанти відповідей

виділення сироватки, трухлявість згустку, спучування, рідка, мазка, крихка, неоднорідна консистенція;

невиражений, хлібний, нечистий, оцтовокислий, гіркий і згірклий, надто кислий смак, кормовий, аміачний, хлівний і металевий дріжджовий присмак, пліснявий смак і запах;

мікробіологічні, санітарно-гігієнічні і фізико-хімічні показники.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест