За способами термічної обробки розрізняють питне молоко … .
Пастеризоване молоко з необхідним вмістом жиру, яке повністю або частково виробляють з молочних консервів – це таке:
Нормалізоване молоко з вмістом жиру 4 або 6%, піддане гомогенізації, пастеризоване за температури не нижче 95 °С та витримане 3–4 години, називають … .
Пастеризують та стерилізують молоко з такою метою:
За допомогою сепараторів одержують таке молоко:
Вершки – це:
Вміст жиру у вершках може становити:
До кисломолочних напоїв належать такі продукти:
Із кобилячого молока виробляють такий кисломолочний продукт:
Вироблений сквашуванням нормалізованих пастеризованих вершків чистими культурами молочних стрептококів кисломолочний продукт – це:
Вміст жиру у сметані може становити:
Сичужні сири поділяють на … .
Термін зберігання кисломолочних продуктів такий:
Морозиво поділяють на плодово-ягідне, ароматичне та на молочній основі за такою ознакою:
Термін зберігання морозива в холодильнику за
температури –28 °С такий:
Морозиво з вмістом 15% молочного жиру належить до такого виду:
Масло селянське відрізняється від бутербродного за такими показниками:
Вміст жиру 99% у такому маслі:
Вміст жиру 83% у такому маслі:
За видами основної сировини розрізняють такий асортимент згущених молочних консервів:
Натуральні сичужні сири поділяють на такі групи:
До твердих сичужних сирів типу Голландського належать:
До розсільних належать такі сири:
Пастеризують та стерилізують молоко з такою метою:
Відмінності кефіру від кисляку такі:
Відмінності варенця від ряжанки такі:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома