М’ясо класифікують за такими ознаками:
За видами забійної худоби розрізняють таке м’ясо:
За термічним станом розрізняють таке м’ясо:
Для м’яса бугаїв характерні такі ознаки:
За вгодованістю яловичину поділяють на … .
Ознаки м’яса яловичини першої категорії вгодованості такі:
За вгодованістю тварин свинину поділяють на такі категорії:
На м’ясо першої категорії вгодованості наносять клеймо у формі … .
На м’ясо, що надходить для реалізації до роздрібної торговельної мережі, наносять клеймо такого кольору:
Субпродуктами називають такі органи тварин:
До субпродуктів другої категорії належать:
За видами розрізняють м’ясо птиці:
За свіжістю розрізняють таке м’ясо птиці:
За способами виготовлення розрізняють такі ковбасні вироби:
Напівкопчені ковбаси – це такі вироби:
Корейку готують з такого м’яса:
Балик готують з такого м’яса:
Буженину готують з такого м’яса:
Сальтисони виготовляють з … .
Антрекот належить до такої групи м’ясних напівфабрикатів:
Бефстроганов належить до такої групи м’ясних напівфабрикатів:
Сирокопчені ковбаси коптять за такої температури:
Умови зберігання ковбасних виробів такі:
За видами сировини розрізняють такі м’ясні консерви:
Клеймо на м’ясній туші (напівтуші) свідчить про таке:
М’ясо птиці відрізняється від м’яса забійних тварин … .
Напівкопчені ковбаси характеризуються … .
Сиров’ялені ковбаси характеризуються … .
Для дитячого і дієтичного харчування призначені такі види варених ковбас:
Сосиски відрізняються від сардельок … .
За способами термічної обробки розрізняють такі м’ясні консерви:
За сировиною м’ясні консерви класифікують так:
М’ясо з овочами та крупою – це такі консерви:
Паштет печінковий належить до таких консервів:
Квасоля з жиром у томатній заливці належить до таких консервів:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома