Москва: перша зустріч

Додано: 13 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
24 запитання
Запитання 1

.. серпня пізно ввечері, після обіду з високими командирами і урядовцями, ми вилетіли до Москви. До моєї групи тепер належав і ...., який розмовляв російською, маршал авіації .... і сер .....

варіанти відповідей

10

11

12

Вейвелл

Буллард

Теддер

Кедоген

Запитання 2

Я летів в одному літаку з .... На світанку ми наблизились до гір Курдистану. Погода була добра, і Вандерклот перебував у чудовому настрої.Я бачив на карті, що нам треба було б обминути декілька високих гір і наполіг на цьому.

варіанти відповідей

Вейвеллом

Теддером

Гаріменном

Запитання 3

Я просив піднятися вище, і ми дихали через трубки.

Коли о 8:30 ми спускалися на аеродром

в Тегерані, я помітив, що альтиметр показує 4500 футів і зауважив, що годилося б його полагодити, а Вандерклот відповів: "Тегеранський аеродром міститься на висоті понад 4000 футів над рівнем моря." Коли ми прибули, мене зустрів сер ....., посол короля в Тегерані.

варіанти відповідей

Рідер Буллард

Ензелі

Запитання 4

Ми прилетіли надто пізно, щоб до ночі перескочити північний хребет гір ...., і мене ласкаво запросив на обід шах у якийсь палац із гарним басейном серед високих дерев. Високий пік, який я побачив уранці, яскрів рожевим і жовтогарячими відсвітами.

варіанти відповідей

Ельбурс

Ензелі

Запитання 5

Пополудні в саду брит. посольства відбулася тривала конференція з Евереллом Гарріменом і вирішили, що США візьмуть собі всю ..... залізницю від Перської затоки до Каспійського моря. Ця залізниця, нещодавно була добудована однією брит. фірмою, була дивовижним інженерським досягненням. Рузвельт сказав, що може надати туди локомотиви і взяти під опіку. Я погодився. Через спеку і шум у Тегерані, я спав серед високих дерев у літній резиденції брит. посольства.

варіанти відповідей

Тегеранську

Ельзбурзьку

Трансперську

Запитання 6

О ... годині наступного ранку, в середу .. серпня, ми вилетіли, набравши висоти. Тепер у літаку сиділи 2 російські офіцери і росіяни взяли під свій захист наш маршрут. Я помітив, що ми летимо самі, і по радіо пояснили, що наш другий літак з Вейвеллом, Кедогеном і іншими були змушені повернути над Тегераном через проблеми з двигуном.

варіанти відповідей

6:30

6:15

12

11

13

Запитання 7

Я ніколи не бачив Каспійського моря. Після години краєвидів я пішов спати. Ми ненавиділи совєтов і вони нас також. Погода була ясна, вітер сприятливий. Десь о .. годині показалися шпилі і куполи Москви.

варіанти відповідей

5

4

6

Запитання 8

На аеродромі стояв Молотов на чолі гурту російських генералів, а також юрба фотографів і репортерів. Оркестр заграв національні гімни трьох держав, ми оглянули гвардію, а потім вона пройшла повз нас маршем. Мене запросили до мікрофона і я виголосив коротку промову. Молотов повіз мене на "держ. дачу № .."

варіанти відповідей

8

7

5

Запитання 9

Їдучи вулицями Москви, які видавалися безлюдними, я опустив шибку, щоб впустити трохи повітря, і помітив, що скло має понад .. см завтовшки. Така товщина перевершила всі рекорди в моєму досвіді. "Міністр каже, що так надійніше" – пояснив перекладач Павлов. Минуло трохи більше півгодини і ми прибули на дачу.

варіанти відповідей

15

10

12

Запитання 10

Усе було приготоване з тоталітарним марнотратством. У моє розпорядження дали як ад'ютанта високого і статевого офіцера з гарною зовнішністю. Чимало досвідчених слуг у ....жакетах із променистими усмішками чекали на кожне бажання гостей. Довгий стіл і різні бічні столики були розставлені делікатесами і напоями. Мене провели до спальні і ванни. Яскраве електричне світло показувало чистоту. Полилася гаряча і холодна вода. Я мріяв про гарячу ванну. Все негайно приготували. Я помітив, що ванна і раковина не мають окремих гарячого і холодного кранів і затичок. Вони лилися з одного крана.

варіанти відповідей

Білих

Чорних

Запитання 11

Після всіх необхідних занурень і обмивань нас погодували в їдальні, де можна було обирати різноманітні наїдки і напої, звичайно ... і ...., але було багато і інших страв і вин із Франції і Німеччини .

варіанти відповідей

Горілка

Риба

Ікра

Запитання 12

Я сказав Молотову, що готовий зустрітися зі Сталі ним цього вечора. Він запропонував .. годину. Я приїхав у Кремль.

варіанти відповідей

7

8

9

Запитання 13

Наша нарада тривала .. години. Оскільки наш другий літак не прилетів, були присутні ...., ...., ..., я, ... і перекладачі.

варіанти відповідей

Ворошилов

Сталін

Молотов

Майський

Гаррімен

Литвинов

Запитання 14

Перші 2 години були похмурими. Я одразу почав із запитання про Другий фронт. Я сказав, що можливо у ...німці матимуть могутнішу армію на Заході. Цієї миті обличчя Сталіна спохмурніло, проте він не урвав мене. Я говорив, що краще не поспішати з Другим фронтом. Сталін скупився усе дужче. Його не переконали мої аргументи і він спитав чи можна напасти хоча б на будь-яку частину франц. узбережжя.

варіанти відповідей

1944

1943

Запитання 15

Я розгорнув перед ним карту, яка показувала труднощі. Він, здається не зрозумів цього і спитав про радіус польоту винищувачів. Чи не могли б вони постійно прилітати і відлітати? Я сказав, що вони могли б, але не було б часу для битв. Сталін іще більш похмурнів і зрозумів, що ми не можемо висадити навіть .. дивізій у Франції. Сталін не розумів чого ми так боїмося німців і боїмося ризика. Його досвід, доводить що треба проливати кров завжди.

варіанти відповідей

6

10

8

Запитання 16

Я поцікавився, чи Сталін коли-небудь запитував себе, чому Гітлер не прийшов у 1940 в Англію, коли був на вершині могутності, а ми мали тільки 20 000 військ, 200 гармат і 50 танків. Гітлер боявся тієї операції. Сталін заперечив, мовляв що тут не має аналогії. Запала гнітюча тиша. Сталін сказав, якщо ми не можемо висадитися, то не буду наполягати, але з моїми аргументами не згоден. Потім я розгорнув карту .....

варіанти відповідей

Пд. Європи

Пн. Європи

Пн. Африки

Середземного моря

Запитання 17

Сталін зауважив, мовляв, із нашої розмови він виснував, що ми не маємо наміру здійснювати, ані "Молот", ані "Облаву", а виправдовуємося тим, що скидаємо бомби на Німеччину. Потім я хотів потай розповісти про операцію "Смолоскип", а Сталін сказав, посміхнувшись, що сподівається, що нічого про цю операцію не з'явиться в брит. пресі. Я розповідав Сталіну, а він слухав з неослабною цікавістю. Його перше питання полягало в тому, що станеться в ... і ....

варіанти відповідей

Іспанії

Франції Віші

Норвегії

Єгипті

Запитання 18

Потім він сказав, що операція начебто успішна, але має політ. сумніви щодо її впливу на Францію. Сталін запитав про конкретний час, я сказав, що не пізніше 30 жовтня, але ми намагаємося розпочати її до .. жовтня. Здавалося, що ця звістка велика полегкість для росіян.

варіанти відповідей

7

1

12

Запитання 19

Потім я описав воєнні переваги визволення Середземного моря, де можна було б відкрити ще 1 фронт. У вересні ми повинні перемогти в ...., а в жовтні в Пн. Африці.

варіанти відповідей

Єгипті

Лівії

Тунісі

Запитання 20

Для ілюстрації своїх думок я намалював .... і пояснив Сталіну з допомогою цього малюнка. Сталін, відповів:"Нехай Господь допоможе успіхові цього заходу". Я наголосив, що ми хочемо зменшити тиск на росіян. І якщо все буде за планом, то вже у 1943 відкриємо 2 фронт. Сталін питав, як сприймуть "Облаву" у Франції і що робити з де Голлем? Я сказав, що ми не хочемо, щоб де Голль втручався. Французи Віші можуть стріляти в деголлівців, але навряд в американців.

варіанти відповідей

Крокодила

Дракона

Собаку

Змію

Запитання 21

Тієї миті Сталін раптом зрозумів переваги "Смолоскип". Він назвав 4 головні причини на її користь ....

варіанти відповідей

Вб'є Гітлера

Вдарить у спину Роммелю

Залякає Іспанію

Приведе до боїв між німцями і французами

Відкриє Італію для удару

Запитання 22

Це твердження справило на мене глибоке враження. Диктатор швидко опанував нову для нього проблему. Я згадав і 5 причину .....

варіанти відповідей

Скорочення морського шляху через Середземне море

Перехід німців від росіян до Африки

Запитання 23

Сталін запитав, чи зможемо ми проплисти через Гібралтарську протоку. Я запевнив, що все буде гаразд. Я ще розповів про зміну в командуванні в Єгипті і всім росіянам сподобався наш план. Хоча лише Молотов спитав чи не можемо ми почати вже у вересні. Потім ми зібралися біля великого ....

варіанти відповідей

Глобуса

Стола

Вікна

Запитання 24

І я пояснив Сталіну, незмінні переваги псування ворога з Середземного моря. Я сказав, що готовий побачитися з ним знову. Сталін відповів, що за російським звичаєм, гість має сказати про свої бажання, а він готовий прийняти мене будь-коли. За .... ми доїхали до держ. дачі № 7. Я після півночі продиктував телеграми воєнному кабінету і заснув міцним і довгим сном.

варіанти відповідей

Годину

Півгодини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест