Моя зустріч із Рузвельтом

Додано: 7 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

24 липня до мене приїхав Гаррі Гопкінс, обговорити питання ленд-лізу, нападу Гітлера на росіян і чи не втратить Британія Єгипет. З ним були: адмірал ...., генерал-майор ...., бригадний генерал .....

варіанти відповідей

Гормлі

Лі

Чейні

Кедоген

Запитання 2

Генерал Чейні сформулював 4 проблеми Британії в спец порядку: оборона Британії і вод; захист Сингапуру і морських шляхів до Австралії і Нової Зеландії; захист морських шляхів узагалі; оборона Близького Сходу. Було важко думати про Сингапуру, бо якщо б втратили Каїр це те саме. Якось пополудні Гопкінс прийшов до мене в садок і ми грілися на сонечку. Він сказав, що треба було б зустрітися з Рузвельтом. Ми обрали затоку .... на Ньюфаундленді.

варіанти відповідей

Пласеншія

Сторис

Окінлек

Запитання 3

Дату обрали .... І повинні поплисти на найновішому лінкорнові..... Я палко хотів зустрітися з ним.

варіанти відповідей

8 серпня, "Augusta"

9 серпня, "Prince of Wales"

5 серпня, "Yorktown"

Запитання 4

Я взяв із собою сера ...., лорда ...., полковників ... і ....

варіанти відповідей

Александер Кедоген

Бівербрук

Іден

Червелл

Голліс

Джейкоб

Запитання 5

Це повинно було відбуватися таємно. Тому Рузвельт був на "відпочинку". Пересів у морі на крейсер.... Тим часом Гопкінс поїхав до Москви, щоб дістати інформацію від Сталіна.(спочатку плив з нами). 4 серпня, ще не споночіло, як ми випливли в Атлантику. Видно, що Гопкінс був виснажений цими перельотами до Москви але був веселим. Мені дуже сподобався наш капітан ..., але на жаль через 4 місяці він і екіпаж пішли на дно.

варіанти відповідей

"Augusta", Ліч

"Repulse", Веллз

Запитання 6

Другого дня море було бурхливе, ми почали плисти тихіше і обминали небезпечні шляхи. Не повинно було бути радіохвиль. Вперше за багато місяців я зміг читати книжки. ...., наш держ. міністр у Каїрі подарував чудову книгу. Коли я прочитав її, повідомив про це його. Телеграма спричинила хвилювання, бо подумали, що ім'я персонажа є кодовою операцією.

варіанти відповідей

Олівер Літтлтон

Веллз

Запитання 7

Ми прибули на нашу зустріч у ... 9 серпня ....ранку. Рузвельт стояв, спираючись на руку свого сина Еліта, поки грали національні гімни, а потім привітав мене. Я передав лист від короля і відрекомендував членів своєї групи. Потім були перемови між нами, наодинці чи широкі наради.

варіанти відповідей

Суботу, 9

Неділю, 10

Середу, 9

Запитання 8

У неділю вранці, 10 серпня, Рузвельт піднявся на наш борт, щоб бути присутнім на Божій службі на квартердеку. Я сам обирав гімни: ...... і ...... Ми закінчили гімном ..... Але майже половина тих, хто співав, невдовзі мала загинути.

варіанти відповідей

"За тих, хто в морі в небезпеці"

"Уперед, християнські воїни!"

"О Господи, наша допомога у віках минулих".

Запитання 9

Рузвельт хотів створити спільну декларацію. Я зробив нарис її і її прийняли. "Спільна Декларація Президента І Прем'єр-міністра ... серпня 1941". Цей документ по іншому називався.....

варіанти відповідей

12, Атлантична хартія

14, Північна хартія

Запитання 10

По дорозі додому я зупинився у .....

варіанти відповідей

Вашингтон

Рейк'явік

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест