Перл-Харбор!

Додано: 9 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
14 запитань
Запитання 1

Був недільний вечір, 7 грудня 1941. За столом у Чекерсі зі мною сиділи тільки .... і .....

варіанти відповідей

Вінент

Еверелл Гаррімен

Іден

Запитання 2

Я ввімкнув свій маленький радіоприймач невдовзі по тому, як почали передавати новини о .... . Там було багато повідомлень про бої на російському фронті і про британський флот у Лівії, а наприкінці кілька речень про напад японців на америк. флот у Гавайях, а також про японські напади на брит. судна в Голландській Ост-Індії. По радіо сказали, що ще виступить якийсь містер з коментарями, а далі буде радіо дискусія. Я не зрозумів. Еверелл пояснив, що японці напали на США, але ми були втомлені і не розходилися. А тепер вже і буфетник підтвердив про напад. Була тиша.

варіанти відповідей

21:00

22:00

20:00

Запитання 3

.. листопада, на обіді в Меншн-Хаусі я казав, що коли Японія нападе на США, оголошення війни з боку Британії відбудеться за ...... Я підвівся з-за столу і пішов до кабінету де всі працювали. Я попросив про дзвінок до президента. Посол, вийшовши за мною, сказав"А ви не думаєте, що спершу краще почути підтвердження?". Але через 2-3 хв Рузвельт мені сказав, що це правда і що ми тепер в 1 човні. Ми повернулися до кімнати і навіть не знали втрати флоту.

варіанти відповідей

Годину

День

Хвилину

Запитання 4

Я зателефонував і сказав, щоб парламент зібрався наступного дня і доручив міністерству закордонних справ підготувати промову про оголошення війни Японії. Потім я ліг спати. Коли прокинувся одразу хотів побачитися з Рузвельтом. Оскільки Іден поїхав до ...., я тримав на собі закордонні справи і дав лист японському послу. Парламент зібрався о ... дня і були всі. Всі схвалили рішення про оголошення війни.

варіанти відповідей

Москви, 3

Токіо, 2

Вашингтона, 3

Запитання 5

Якийсь час ми точно не знали, що було в Перл-Хаборі. Думка про цей напад загорілася в голові адмірала .... Готувалися до нього таємно.

варіанти відповідей

Ямамото

Нагумо

Запитання 6

26 листопада група кораблів під командою ... вийшла в море. Він таємно наблизився до гаваней. Ще до сходу сонця почали атаку за 275 миль від Перл-Харбора. В ній брали участь .. літаків.

варіанти відповідей

Ямамото, 324

Нагумо, 360

Запитання 7

О .... ранку впала перша бомба. В гавані стояло .... кораблів США.

варіанти відповідей

7:55, 94

6:55, 104

Запитання 8

О 10 ранку вже все закінчилося. Понад 2 000 американців загинуло. Потопили

.....

варіанти відповідей

"Arizona"

"Oklahoma"

"West Virginia"

"California"

Запитання 9

На Філіппінам, де командував ...., наші америк. союзники зазнали ще однієї низки невдач.

варіанти відповідей

Макартур

Монтгомері

Запитання 10

20 листопада було отримано попередження про серйозне погіршення дипломатичних відносин. Адмірал ..., що командував скромним азійським флотом США, 8 грудня почувши повідомлення про напад о 3 ночі, не чекаючи підтвердження, попередив про початок бойових дій.

варіанти відповідей

Гарт

Макартур

Запитання 11

10 грудня військово-морська база в Кавіте була знищена, і того самого дня японці вперше висадилися на півночі острова .....

варіанти відповідей

Мідвей

Лусон

Запитання 12

20 грудня залишки американської авіації перевели в .... в Австралії.

варіанти відповідей

Порт-Дарвін

Мідвей

Порт-Ліндер

Запитання 13

.. грудня о 22:00 я скликав у кімнаті засідань воєнного кабінету нараду. Ми думали про кораблі .... і ..... , які прибули в Сингапур. Ми багато думали і вирішили поспати і вранці знову почати обговорювати, що робити з цими кораблями.

варіанти відповідей

9

10

"Prince if Wales"

"Repulse"

"Hurricane"

Запитання 14

10 грудня коло мого ліжка озвався дзвінок. Мені сказали, що ці кораблі японці потопили і загинув Том Філіпс. Я був вдячний, що тієї миті був сам, бо це був дуже важкий удар. За всю війну я такого не отримував. Коли я перевертався в ліжку, я розумів, що ми слабкі. Об .. годині я все пояснив Палаті громад.

варіанти відповідей

11

12

10

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест