На закріплення теми: Страви і гарніри з овочів.

Додано: 30 листопада 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 103 рази
12 запитань
Запитання 1

1. До комбінованих гарнірів входить:

варіанти відповідей

а) один вид овочів

б) два види овочів

в) три види овочів і більше.

Запитання 2

2. При варінні вода має покривати овочі на:

варіанти відповідей

а) 1-2см

б) 2-3см

в) 3-4см

Запитання 3

3. Буряки, моркву, зелений горошок варять без солі тому, щоб:

варіанти відповідей

а) щоб зберегти колір

б) щоб не погіршився смак

в) щоб не сповільнився процес варіння.

Запитання 4

4. Готуючи страву картопля відварна, її заливають:

варіанти відповідей

а) холодною водою, щоб вона вкрила картоплю на 2,5 - 3см

б) теплою водою, щоб вона вкрила картоплю на 3 - 2см

в) гарячою водою, шоб вона вкрила картоплю на 1 - 1,5см

Запитання 5

5. У власному соку припускають такі овочі:

варіанти відповідей

а) томати, баклажани, моркву

б) гарбуз, томати, кабачки

в) буряк, томати, кабачки

Запитання 6

6. Перед смаженням, деякі овочі спочатку проварюють або припускають. Які це овочі?

варіанти відповідей

а) буряк, морква, білоголова капуста

б) картопля, баклажани, цвітна капуста

в) морква, гарбуз, савойська капуста

Запитання 7

7. Для страви "Капуста білоголова смажена в тісті", капусту нарізають:

варіанти відповідей

а) шашками

б) скибочками

в) часточками

Запитання 8

8. Картоплю смажену основним способом солять:

варіанти відповідей

а) після того як з"явиться рум"яна кірочка

б) в кінці смаження, щоб не зруйнувати форму нарізки

в) В середині смаження, щоб картопля мала гарний смак

Запитання 9

9. При якій температурі запікають овочі?

варіанти відповідей

а) 180-200°C

б) 220-250°C

в) 250-280°C

Запитання 10

10. Готуючи часникову заправку використовують такі інгредієнти:

варіанти відповідей

а) часник, олія, сіль, вода

б) часник, сіль, бульйон, рослинне масло

в) часник, сіль, цукор, олія, бульйон

Запитання 11

11.Для приготування страви "Гарбуз запечений зі сметаною", його нарізають:

варіанти відповідей

а) скибочками

б) часточками

в) брусочками

Запитання 12

12. Який термін зберігання запечених овочів?

варіанти відповідей

а) не більше ніж 1год

б) не більше ніж 2год

в) не більше ніж 3год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест