В основному складається зі щільних і ситних страв, що пояснюється суворими зимами і коротким вегетаційним періодом цього регіону
Приправи в цій кухні зазвичай додаються в помірних кількостях, їх призначення — відтінити основні смакові якості продукту
Йде своїми коріннями в Османську імперію
Пріоритет віддається стравам з яловичини і баранини. Велика частина м'ясних страв готується на барбекю, усі вони поєднуються словом кебаб.
Такі страви як равіолі та різотто, відносяться до...
Страви прості, але завдяки пряностям, таким як шафран, переповнені вишуканим смаком. Як заправка для супів та салатів використовується оливкова олія, яку дієтологи вважають найкориснішим із жирів. Найчастіше приготовляються страви з риби, дарів моря, стручкових рослин і рису. В страви додаються помідори, перець, картопля, яйця, часник, цибуля, оливки, мигдаль і вино.
Помітну роль грають холодний стіл, молочні й м'ясні супи, кашкоподібні овочево-зернові страві, риба у всіх видах і ситні (завжди з борошном, крупами й крохмалем) солодкі страви.
Такі страви як хамон та паелья, відносяться до...
Естонська та Литовська кухні поєднані під назвою...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома